Står du og spekulerer over, hvordan i alverden der er kommet revner og skader på forruden i din Volkswagen Golf?

Står du og grubler over, hvordan det er sket – og specielt over hvordan du kan undgå, at det sker igen?

Vil du have hjælp til at fikse disse øjebæer, som ikke bare er uæstetiske at se på, men som også kan være skadelige for dit helbred?

I denne artikel gennemgår vi sammen de risici og stress-elementer, som forruden i din Volkswagon Golf undergår. Herudover forklarer vi, hvordan du kan mindske risikoen for at den skal repareres eller erstattes, samt hvad du selv kan gøre skulle uheldet være ude.

Men inden vi starter…hvad er det, som gør Volkswagen Golf til sådan en populær model?

Volkswagen Golf with a fresh new windscreen and white background

Da Volkswagen Golf kom på markedet i 1974 blev den en revolution for bilproducenterne. Der kom pludselig en ny model, større, bedre og med hidtil usete køreegenskaber på markedet.

Ydermere var denne model en 3-dørs bil, med en bagklap som gav fuld adgang til et rummeligt bagagerum. Dette åbnede pludselig mulighed for længere ture, og større last, alt dette uden at skulle give køb på siddepladser i kabinen.

Fra at være et transportmiddel som alle andre blev der pludselig plads til mere af det, folk ønskede – frihed, ture ud i det blå, fest og farver. Og “Golf’en” dannede rammen om denne frihed, ligesom “Folkevognen” havde gjort det efter Anden Verdenskrig.

Igennem årene har ingeniører og designere givet liv til en myte, som igen har givet folk en fantastisk følelse af at have et høj-kvalitets produkt mellem hænderne. Faktisk kan mange af dens læder- og plastikdele snildt sammenlignes kvalitetsmæssigt med luksusmærker som Mercedes-Benz og Audi.

Som tiden gik blev æstetikken vigtigere for Volkswagen, og “Golf’en” begyndte at blive genkendelig, når den præsenterede sig på vejen eller i bybilledet.

I dag er Volkswagen Golf ensbetydende med sportslig kørsel, godt vejgreb og et design, som ikke sparer på noget. Og der er meget få terræntyper, som denne bil ikke kan opdanne til en god oplevelse.

Men…som i så mange andre sammenhænge så kan der komme et tidspunkt, hvor der pludselig kommer ridser og andre skader på din forrude. Og hvad gør du så?

“Hvorfor har jeg pludselig ridser, revner og skader på min forrude? Hvorfor har min Volkswagen Golf behov for at få forruden repareret eller skiftet?”

Det er sket for mange af os: En dag, mens du er på vejen og lytter til radioen eller nyder udsigten så SLAM!
Og pludselig er der en ridse, en revne eller en “stjerne” i din forrude, en defekt som ødelægger dit perfekte udsyn over verden.

Men hvor i alverden kom den fra?
Hvordan fandt den til netop DIN forrude?

Hvis du i det tilfælde ønsker nogen at skyde skylden på, så er her en liste over potentielle skyldige:

Småsten som bliver hvirvlet op fra vejen

Du har garanteret hørt andre snakke om en lignende situation: En lille sten er blevet hvirvlet op fra vejen og har skabt et stenslag, en revne eller en ridse i en forrude.
Dette sker specielt tit, når der i nærheden har været vejarbejde i en eller anden grad.

Disse små identificerede flyvende objekter kan, på trods af deres ringe størrelse, kreere en ret omfangsrig skade på din forrude. Dette sker hvis stenen kommer flyvende med den rigtige vinkel og hastighed.
Og netop denne form for skade er den, som de fleste bilister er ude for, den skade som gør, at forruden pludselig skal reparares eller udskiftes.

(NB. Husk, at stenslag ofte finder sted i situationer, hvor du ikke heeeeelt har holdt din sikkerhedsafstand…)

Når det bliver for varmt, eller for koldt

Det virker lidt absurd, men faktisk er kraftige temperatursvingninger ofte årsag til, at et forrude begynder at vise tegn på stress.

Kan en forrude have stress???

Ja, det kan den. At udsætte forruden i din Volkswagen Golf for iskolde vinde og varmende sollys kan i sidste ende skabe så stort pres på ruden, at den revner.
Udsætte en forrude for gentagne temperatursvingninger er ikke nogen god idé for det har glas ikke godt af.

…det ved du egentlig godt. Prøv at forestille dig hvad der ville ske, hvis du tog et glas direkte fra fryseren og fyldte det med kogende vand.
Det er det samme som sker, når forruden i din bil udsættes for voldsomme skift fra koldt til varmt og omvendt.
Revnen som kommer i glasset er dermed en direkte følge af for mange temperatursvingninger. Og sådan én skal repareres, for ellers risikerer din forrude at kollapse. Og det er ikke spændende at være vidne til.

Andre vejrfænomener

Men det er ikke bare is, sne og frostfyldte vinde – eller varme fra solen på en af sommerens hedeste dage – som kan skade din forrude.

Det kan storme også. F.eks i form af løstflyvende grene og andre mindre ting som vinden hvirvler op. Eller en haglbyge – ja, hagl kan have en voldsom indflydelse på din bils (og forrudes) velbefindende.

Ufaglært arbejdskraft og dårlig rudekvalitet

Vi indrømmer det gerne: Der er tidspunkter, hvor det kan virke som en genial idé at henvende dig til “den billigste løsning”. Men det er ofte en beslutning, som du kommer til at betale to gange for. Mindst.

Overgiver du din Volkswagen Golf i hændere på en utrænet montør er risikoen for et ringe udført stykke arbejde et faktum, du må tage med.

Ligeledes er materialer som ikke lever op til din bils standard en risiko for at du, om ikke så længe, kan blive nødt til at bringe bilen på værksted igen. Og det betyder ikke bare at betale for en ny rude, men også for andre problemer, som et ringere produkt kan have medført.

Er din forrude ikke monteret korrekt kan den nemlig skabe andre problemer for din bil. Det at den revner og dermed risikerer at blive et problem for din sikkerhed er bare toppen af isbjerget.

Og hvad er så den værste af alle grunde til, at du skal skifte forrude?

Den værste af alle grunde til, at du skal skifte forrude er den, enhver bilist frygter:
Et biluheld eller en ulykke.

Specielt når vi taler om et uheld, hvor et andet køretøj er involveret er det slemt. Og det er det også selv om der bare er tale om en lille skade, som nemt kan udlignes ved hjælp af forsikringen.

Det er naturligvis ved større uheld hvordu er nødt til at skifte flere forskellige dele på din Volkswagen Golf, at det bliver nødvendigt at skifte din forrude.

Husk derfor altid at undgå distraktioner, samt ikke at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Og hold altid god afstand til forankørende køretøjer. På den måde sikrer du dig bedre imod ikke at skulle skifte forrude pga. uheld.

“Hvad kan jeg selv gøre for at undgå at få revner i forruden på min Volkswagen Golf?”

Volkswagen Golf outside on a road

Okay, indtil nu har vi set på, hvorfor der pludselig kan komme revner og andre skader på din Volkswagen Golf’s forrude.

Men findes der egentlig forholdsregler som du kan tage for at mindske og måske ovenikøbet helt undgå disse problemer?

Hold din bil indendøre når du ikke bruger den

Vi ved det godt – det virker ret absurd at foreskrive at holde din bil indendørs. Den er jo netop lavet for at blive brugt udendørs?! Så ja, det er da et lidt underligt råd.

Men reelt set er det alligevel ikke helt tosset. For som vi netop har erfaret, så har vejr og vind meget at sige for, hvor godt eller skidt din forrude har det.
Jo mere du kan beskytte den mod de forskellige typer vejr (f.eks i en carport eller en garage), des længere holder både den, og også resten af din Volkswagen Golf.

Lad være med at bruge kogende vand for at fjerne is og rimfrost fra din forrude

Dette er IKKE en god metode til at tø hverken forrude eller andre ruder op på. Det er den lige vej til at få glasset til at revne, eller sågar at sprænges, skulle du være uheldig.

Grunden til dette er det pludselige, voldsomme temperaturskift. Og det kan din forrude ikke tåle.

Her er kun ét råd at give: Lad. Være.

Sørg for at forruden på din Volkswagen Golf altid er ren

Det er aldrig en god idé at lade snavs og beskidt vand sidde på din forrude i længere tid ad gangen. Det kan virke fristende at gøre det – forruden er jo til for det samme, ikke?

Men det er langt fra altid en god idé. Snavs, smuds, blade, smågrene eller grus kan ridse forruden, eller måske give anledning til at eksisterende revner kan brede sig.
I øvrigt giver en beskidt forrude et langt ringere udsyn og du kan dermed risikere at komme ud for uheld.

Det er derfor altid bedst at rense forruden for skidt og andet, som ikke bør være der.

Vær opmærksom på hvad der foregår omkring dig, når du sidder bag rattet

Som allerede nævnt er den værste måde at skifte forrude på er at blive indblandet i et uheld.
Mange gange kunne disse være undgået. Så lad være med at tage øjnene fra vejen for at finde en mintpastil, se på din mobiltelefon eller dreje hovedet unødigt.

Den bedste måde at gebærde dig på i trafikken er at lade som om, at alle andre er nogle idioter til at køre bil og køre efter dette. Gør du det, er der meget større chance for, at du kommer hjem med din Volkswagen Golf i hel og uskadt tilstand (ja, og også forruden!).

Er uheldet ude, så lad professionelle tage sig af din forrude

Det er ofte den nemme løsning at vælge den laveste pris, når du skal have repareret din forrude eller have en ny. Og det kan vi sagtens sætte os ind i – for der er jo ingen grund til at smide penge ud af vinduet, vel?

Problemet er ofte, at ved billigste tilbud får du ofte det, du betaler for. Og dette kan på længere sigt komme til at koste dig dyrt pga. forkert installerede ruder eller 2. klasses materiale.

Finder du en spændende pris, så undersøg altid, om det er et så godt tilbud som det ser ud til, og om firmaet du står for at hyre faktisk har et godt ry.

Hvis vi må give et råd, så lad kun professionelle med erfaring få lov til at pille ved din bil.

“Hvad sker der, hvis jeg kører rundt med revner i forruden på min Volkswagen Golf?”

Interior with a man looking through the windscreen replacement job

Hvis du er overbevist om, at glaspartierne i en bil ikke er noget du behøver at bekymre dig om…ja, så er du ikke den eneste.

Mange mennesker skænker ikke deres bilruder en tanke. Ikke før det går galt, ihvertfald.

Men det er ikke nogen specielt god idé. Her er et par af de konsekvenser det kan have for dig, hvis du kører rundt i din Volkswagen Golf med en revnet forrude:

Din sikkerhed er ikke længere i højsædet

Det at forruden sidder hvor den gør er ikke noget, du normalt vil tænke over. Du sidder bare trygt og godt beskyttet inde bag bilens glas- og metaldele, og sådan er det bare.

Men vinduesglasset sidder der for at du ikke kommer i fare for at blive ramt af uidentificerede flyvende objekter. Og nej, vi taler ikke om ufo-er men om ting, som pludseligt kan kollidere med din forrude eller bilens andre ruder.

Sker der skader på en eller flere af dine ruder, så bliver det lige pludselig farligere for dig og dine passagerer at opholde jer i bilen.
Og dette er ikke bare, fordi ruden risikerer at splintres hvis du skulle komme ud for et sammenstød, men også fordi din forrude er lavet til at give dig frit udsyn.
Kommer udsynet pludselig til at mangle risikerer du ikke at kunne se klart, og der kan dermed nemmere opstå en farlig situation.

På kant med loven

At køre bil med en revne i forruden kan risikere at tiltrække politiets opmærksomhed. Du frarådes på det kraftigste fra at sætte dig bag rattet, hvis du har en større skade på din forrude. Og dette er fordi, at udover at være farligt for dig kan du risikere en heftig bøde.

En reparation eller, i værste fald, en udskiftning af din forrude er ikke bare godt for dit helbred fysisk set – det kan også spare dig for mangt en hovedpine som følge af en “hilsen” fra færdselspolitiet.

“Hvad indvirker på prisen, når jeg skal have forruden på min Volkswagen Golf skiftet?

Interior of a Volkswagen with driving resting on wheel

Volkswagen Golf har nogle meget nyttige egenskaber som kan hjælpe dig i dagligdagen bag rattet. Mange af disse har en direkte forbindelse til Golf’ens, og dette kan resultere i en højere pris. Det kan nemlig kræve specialværktøj, særlige arbejdsgange eller komplicerede produktionsprocesser som uvægerligt vil få prisen til at stige.

Her er de mest almindelige – husk at tjekke, om de forefindes på din forrude, inden du ringer for at bestille tid til udskiftning af samme.

Regnsensor

En regnsensor sidder bag forruden, lige som bakspejlet. Den starter vinduesviskerne, når der kommer regn eller væske på ruden. Dette vil hjælpe dig som fører til et bedre udsyn, samt undgå at du bliver forstyrret under kørslen.

Grøn farvetone

Ser du nøje på din forrude kan du måske se, at den har en let grønlig farve. Specielt ved toppen af ruden vil dette være at se, på dette sted vil farven være mørkere.

Dette er gjort for at undgå, at solens stråler skader dine muligheder for at se mens du sidder bag rattet (dette er specielt vigtigt ved solop- og -nedgang).

Støjreducerende forrude

En forrude som er bygget til at reducere udefrakommende støj har et ekstra lag vinyl imellem de lag glas, som sammen skaber din forrude. Dette lag vinyl har lydreducerende evner, som blokererer støj udefra og dermed giver en bedre komfort og en fornemmelse af fred og ro i kabinen.

Kamera

Et kamera er specielt hjælpsomt, når du skal parkere og have udsyn til bagenden af din bil. Det kan også være nyttigt, skulle du komme ud for et uheld og have behov for at kunne bevise, at det ikke var dig, der overtrådte reglerne.

Det er interessant at tænke på, at Volkswagen Golf er den næstmest solgte bil i verden.

A beautiful black Volkswagen Golf with a sunset background

Fra 1974 til 2013 er Volkswagen Golf blevet produceret i over 30.000.000 enheder! Dette betyder, at det kun er Toyota Corolla, som kan prale af at have solgt flere biler, over 40.000.000 i den samme tidsramme.

Det kan da vist siges at være et populært valg!

Har du behov for reparering og/eller udskiftning af forruden på din Volkswagen Golf? Hos Rudefix hjælper vi gerne!

Som mange andre biler har din Volkswagen Golf behov for den bedst mulige behandling for at bibeholde sit “ungdommelige” udseende længst muligt.
Hos Rudefix tilbyder vi top-professionel service parret med priser som er næsten uudholdeligt appetitvækkende.

Men det er ikke den eneste grund til at vælge os. Her er nogle af grundene til, at vores kunder vender tilbage gang på gang:

Vi kommer til dig, netop dér hvor din Volkswagen Golf holder parkeret

Den tid, hvor du havde behov for at tage på værksted med din revnede forrude, er forbi. Du skal ikke længere bekymre dig om andet end at bestille tid og give os adressen. Så sørger vi for resten. 

Et online-system som er nemt at benytte

Du får ikke hovedpine af at sætte dig ind i, hvordan du benytter vores hjemmeside. Den er nemlig designet til at være så lidt problematisk som muligt samt til at give dig overblik over dine muligheder fra starten.

Bestil den dato og tid, som passer dig bedst. Og så er det bare at sætte dig og slappe af, mens vores teknikere kommer til dig og foretager reparation eller udskiftning.

Besøg https://rudefix.dk/ for at bestille tid til DIN forrude-udskiftning.

Dækker forsikringen?

Skal forsikringen dække din nye forrude, så giv et ring på 36 99 13 10 og snak med os om sagen, inden du bestiller tid.

Hvad siger kunderne om vores service?

Er du nysgerrig og ønsker at vide mere om hvor godt tilfredse vores kunder er, så klik på linket og se det kunderne siger om vores arbejde og serviceydelser. Der er ikke tvivl hos dem – vi ved hvad vi har med at gøre, både professionelt set og i forholdt til kundetilfredsstillelse.

Vi ses!

5/5 - (3 votes)

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.