Top tips: Afrens af klistermærker på bilruder

Top tips: 

Fjernelse af bilrudeklistermærker! Alle kan forholde sig til frustrationen der går hånd i hånd med at fjerne et gammelt klistermærke på bilruden. Ofte begynder det fint, men hurtigt deles klistermærket, særligt når det fjernes med magt.

Uanset om det er fodboldholdets logo, du ikke længere er interesseret i eller den sørgerlige rest af af FDM klistermærket så vil dette enkle tip lære dig helt at afskaffe ethvert spor af det frustrerende papirsklister.

OMHYGGELIG FORBEREDELSE

Før du begynder, bør du forberede forrudens overflade. Dette gøres ved at bruge en klud og lidt varmt vand, påfør det varme vand forsigtigt over omhandlende overflade på klistermærket for at skabe et rent arbejdsområde.

Hårde mærker på forrudens overflade, kan du fjerne ved at bruge glasrens for at opløse. At arbejde på en ren rude er meget lettere, da du nemt kan se rester eller mærker.

TRÆK DET BORT

Begynd med at fjerne så meget af klistermærket som muligt ved blot at bruge dine hænder. Træk langsomt og forsigtigt, da dette vil hjælpe med at holde klistermærket intakt, undgå at hive for hårdt da det i sidste ende vil tillade dig at fjerne større stykker klistermærke ad gangen. 

Dette er ofte en meget lettere opgave med nyere klistermærker, så vær ikke forfærdet, hvis dit ældre klistermærke deler sig eller kun kommer af en cm ad gangen.

OPLØSNINGSMIDDEL

Fra den lokale isenkram, skal du hente en dåse af dit mest pålidelige opløsningsmiddel. Anbefalede midler er WD-40. Bemærk at det altid er klogt at læse sikkerhedsinstruktionerne på hvert enkelt produkt, før de købes. 

Eksempel kan acetonbaserede midler fjerne eller delvist opløse klistermærket, du forsøger at fjerne, mens andre måske ikke kan være i kombination med bilens maling. Du kan måske have behov for at lægge håndklæder eller papir til at beskytte din bil mod midlet du bruger samt det du skraber af.

Når du har fået dit fortrukne opløsningsmiddel. Påfør da produktet på resterne af klistermærket og lad det trænge ind i klistermærket. Pas omhyggeligt på det, for at sikre, at det ikke tørrer ind i forruden. 

Hvis det gør det, skal du bare starte processen igen med mere opløsningsmiddel.

AFSKRABNING

Brug en plastikskraber til at skrabe klistermærket væk. Du skal langsomt begynde med at skrabe, indtil det er væk eller indtil klistermærket begynder at “hærde” igen, så skal du blot anvende mere opløsningsmiddel eller varmt vand og gentage processen. 

Et barberblad kan også erstatte en plastskraber, hvis du ikke har en tilgængelig for dig, vær opmærksom på at dette kan potentielt set ridse eller beskadige din forrude. De fleste byggemarkeder og bilforretninger vil have barberblade med håndtag lavet specielt til at fjerne klistermærker. Sørg for ikke at bruge groft ståluld eller lignende materiale, da dette sandsynligvis vil efterlade ridser på forruden, hvor klistermærket plejede at være.

DYBDERENGØRING

Husk at dette kan være en lang proces, og at udholdenhed er nøglen til en pletfri og ren forrude. Når klistermærket er fjernet, skal du blot tage en klud med varmt vand og vaske over området, hvor klistermærket plejede at være. Dette fjerner eventuelle rester og giver din forrude et rent finish.

Rudefix er til stede for at levere højkvalitets forrudereparationer og udskiftninger til vores kunder i hele Danmark. For at finde ud af mere, eller har du brug for nogle råd til, hvordan du plejer din forrude, så skal du bare kontakte os.

Kalibrering af forrude kamera

Har du købt en bil med Kamera i forruden? Kamera? Ja mange kender det måske ikke som et Kamera men det er faktisk et kamera som bilens computer benytter for at bremse, accellerere, nødbremse, genkende skilte eller for at holde bilen på vejen, der findes også kamera som benyttes til at “se i mørke” billedet bliver gengivet på en skærm i bilen og kaldes Night vision.

forrude kamera vw up

Har du en nyere VW eks Passat, polo eller golf så er der stor chance for at du har et kamera monteret i forruden eller i kofangeren.

Har du en Vw Up, Skoda Citigo eller Seat Mii så har du formentligt en nødbremse i din bil og nødbremsen også kaldet citi emergency brake er placeret i forruden.

De fleste nyere Mercedes, Audi og Bmwér har også fået kamera som en naturlig del af bilens udstyr.

Nødbremsen bremser for dig:

Er du i tvivl om hvad en nødbremse bruges til så er svaret kort. Nødbremsen bremser bilen for dig hvis du ikke selv gør det.

En betingelse for at nødbremsen er aktiv er at hastigheden ikke er højere end 30km/t.

Kalibrering af kamera i forruden

Skal bilen til syn?

Skal din bil til syn?
Så er du måske som mange andre i tvivl om hvad du skal have lavet for at du er klar til synet og så du slipper for et ærgerligt omsyn, alt du skal gøre er at lege med blog.jysk-rejsebureau.dk

Hvorfor skal bilen synes?
Syn af bilen er til for at have en hvis standard af sikkerhed og hensyn på de danske veje. Bilen tjekkes efter af en synsmand for at sikre at bilens stand, bremseevne, forurenings niveau og meget andet.

Hvornår skal bilen synes?
En ny bil skal først til lovpligtig syn efter 4 år. Derefter er frekvensen hvert andet år. Reglen gælder også for motorcykler.

Hvordan forbereder man sig på et syn?
Din mekaniker er altid “go to” personen når det kommer til at forberede bilen på syn. Har du købt en helt ny bil og du står overfor et førstegangssyn så kan du roligt tjekke dæk, lys, lygter og forrude selv.

Mange vælger at tjekke bilen selv, køre til syn og så lade synsmanden være “go to” manden det er tit billigere da en mekaniker tit starter på 400-500kr i timen og har en gennemsnits timepris på 700-800kr.

Forberedelse på omsyn
Dumper bilen til syn så skal fejl eller mangler udbedres og bilen skal til et omsyn. Omsyn er kontrol af om fejl eller mangel som bilen fejlede på er blevet udbedret korrekt.

Tag din sysnrapport med til din mekaniker og lad ham udbedre problemet før omsyn.

Download Tjekliste PDF her

Kan du reparere stenslag i din forrude?

Hvor meget koster det at reparere et stenslag i forruden?

Stenslag i forruden kan hurtigt forekomme, hvis en sten lander fra den helt rigtige vinkel. Du kan komme kørende lige så stille og roligt, og bang, et stort smæld, et tilbagespring, og der er nu hul i din forrude, der tidligere var et stykke rent, perfekt glas. Som regel er stenslaget på størrelse med en krone i et typisk tilfælde. Heldigvis er det relativt billigt og nemt at reparere.

Reparation af et stenslag er hurtigt, nemt, og hvis du fanger det i tide, er det noget, du endda selv kunne gøre, hvilket kan spare dig endnu flere penge.

Men hvis du vælger at få en fagmand til at tage sig af din forrude, skal du regne med, at det kommer til at tage godt en time af din tid, og det vil koste dig omkring 400kr. Tres minutter og lidt til, lidt kunst harpiks injiceret på skadestedet, lidt tid til at hærde, og for under 500kr vil du være på vej. Din forrude vil se ud som om, der slet ikke er sket den noget.
stenslag og priser på reparation af forruder.

Det er bedst at tage sig af denne reparation, før problemet begynder at blive værre. Det kan være farligt at køre rundt med en beskadiget forrude, ikke blot for dig selv, men for andre bilister på vejen.

Lad mig sige det på en anden måde. Du kan enten bruge omkring 400kr på at reparere din forrude, mens det eneste problem er en meget lille revne, eller du kan vente, til revnen bliver større, og du bliver nødt til at udskifte hele forruden. Den regning kan løbe op i 2500 eller mere. Det er ikke småpenge, men det er bedst at få reparationen gjort, før den bliver værre, for ellers vil det ende med at koste mere.

Toyota Aygo sparer dig penge på rudeskifte

Hvorfor er det så billigt at få skiftet bilruder, bremser, kobling mv. på en Aygo i forhold til en Avensis eller lignende bil.

Svaret skal findes i et samarbejde med Peugeot og Citroen.

En del bilproducenter har fundet ud af at der er penge at spare ved at indgå et partnerskab eller joint venture på områder hvor der er fælles interesse.

Toyota Aygo og Citroen C1 er samme bil som en Peugeot 107 og 108.

Med få forskelle har bilproducenterne lavet en gigant stor produktion af minibilerne og de har sparet mange penge ved at købe så stort ind og ved at indrette fabrikker.

Det går udover reservedelsproduktionen som til alle Aygo, C1 og 107/108 ejers glæde får reservedele til spotpriser

Glæd dig over at en ny forrude inkl montering kan fixes på din adresse til omkring 2500kr hos rudefix.dk Til toyota Aygo:
http://www.rudefix.dk/bilrude/Toyota/Aygo-5-dørs/2014-2018/

Til Peugeot 107
http://www.rudefix.dk/bilrude/Peugeot/107-5-dørs/2005-2014/

Til Citroen C1
http://www.rudefix.dk/bilrude/Citroen/C1-5-dørs-cc/2014-2018/

Ford Transit Custom forrude

Skal du have en ny forrude i din Ford Transit Custom så skal du være opmærksom på at der findes 8 forskellige forruder.

Der er produceret forruder med regnsensor, el-varme, GPS, kamera mv.

Regnsensoren og elvarme i forruden er det mest almindelige udstyr for Ford modeller. Oftere og mere almindeligt bliver det i fremtiden med Kamera i forruden.

Årsagen til at du skal have ny forrude i din Transit Custom kan være flere.

Et stenslag i forruden:
Stenslag opstår som regel når ruden rammes af sten som forankørende biler løfter op fra vejen.

Man får som regel ikke stenslag når der ikke er foran kørende biler på vejen.

Man kan også være uheldig at køre bag en lastbil som kører med grus eller lignende. Vind under kørsel trækker støv og grus af lastbilen til stor gene for bagvedkørende billister.

Et stenslag kan som regel repareres hvis der ikke er røget en glasflig af og såfremt det “kun” er det yderste lag glas der er beskadiget.

En revne i forruden:
Det er idag ret almindeligt at et stenslag udvikler sig til en revne henover forruden. Som regel er det spændinger i glasset som skyldes bevægelser i bilens karrosseri når bilen er i drift.

Revner i forruden kan som regel laves såfremt de ikke er større end 15-20cm og såfremt de ikke starter eller slutter ved rudens kant.

Har du et en Ford Transit Custom med beskadiget og ødelagt forrude så kan du få den lavet til billigst hos www.rudefix.dk

Pris på forrude uden udstyr fra 4.353,07 kr inkl montering på din adresse.

billede af en standard Ford custom forrude
billede af en standard Ford custom forrude

Regnsensor?

Har jeg regnsensor i min bil?

Hvordan tjekker jeg om jeg har en regnsensor i min bil?

Hvad er en Lys sensor og en fugt sensor?

Ovenstående spørgmål vil jeg forsøge at besvære med en kort beskrivelse.

Har jeg regnsensor i min bil?
Du har en regnsensor i din bil hvis du har en anordning som justerer vinduesviskernes hastighed i forhold til mængden af vanddråber som rammer forruden.

En regnsensor er som udgangspunkt deaktiv og tænder/virker kun når man har sat viskerkontrollen i aktiv position dvs. I, II eller III og ikke i position O.

Så undgår mand også at den tænder når man sidder i bilvasken 🙂

Hvordan tjekker jeg om jeg har en regnsensor i min bil?
Du kan tjekke området ved bakspejlet i forruden hvor 95% af alle regnsensorer er placeret standard. På nogle få bilmodeller har producenten valgt at placere sensoren nederest i forruden

Hvad er en Lys sensor og en fugt sensor?
En lyssensor benyttes til automatisk at tænde lys på bilen når mørket falder på samt at slukke lyset for at spare batteri. modsat andre lande som eks USA Er dete i DK sådan at lyssensoren som regel er overrullet af et lysrelæ da man både dag og nat skal have lyset på bilen tændt.

en fugtsensor kan observere om der er fugt.

Bilruder kvalitet

Derfor skal du vælge en anderkendt producent når du skal have ny bilrude.

Kvalitet varierer og kvalitet er ikke lig med fejl. Fejl kan forkomme og er stort set umuligt at undgå i produktionen af autoglas i dag.

En del glas som buer meget har forvrængning men på betingelser.
1. at det ikke er i synsfeltet
2. at det ikke overstiger graden fastsat for typen af rude.

Man kan desværre købe autoglas af utrolig dårlig kvalitet også selvom det er E mærket eller E godkendt som man i “folkemunde” kalder det.

Ruder af dårlig kvalitet er oftes lavet hos fabrikanter som sælger flest biler i Kina og resten af orienten.

Nedenfor ses en typisk fejl i glasset som kan være svær at se når man står stille og kigger på glasset.

Forstil dig hvad der sker med vejstriberne når man sidder inde i bilen og kigger ud ad ruden hvor glasset forvrænger eller er skævt.

Autoglas producenter som er kendt for høj kvalitet er:
Sekurit-Saint Gobain
Guardian
Pilkington
XYG
AP tech
PPG

Ikke alle er lige kendte i Europa.

Få en kvalitets rude i din bil hos rudefix.dk

Rudeskifte i Tyskland

Mange Dansker har valgt at få skiftet forrude i Tyskland særligt i forbindelse med kør selv ferier.

Der er penge at spare syd for grænsen og det skyldes 2 årsager.

 1. Lavere momssats end i Danmark
 2. Den højere arbejdsløshed med dertilhørende lavere lønninger.

Gode råd til når du skal have skiftet forruden er at huske på at ønsker du at reklamere over en fejl så har du reklamationsret men du er nød til at køre til Tyskland igen og her kan det blive en dyr fornøjelse at reklamere over en fejl.

Husk at få det med i servicebogen at ruden er blevet skiftet. Det er værdifuldt og viser at man har passet på bilen ved at få registrerede værksteder til at skifte bilruden på bilen.

Man kan med fordel undersøge markedet i Danmark ved at indhente tilbud på udskiftning af forruden fra eksempelvis 3 steder.. Man tager den bedste pris ikke nødvendigvis det billigste tilbud og sammenligner på kvalitet, ry, og pris tilsammen.

På den måde kan man finde ud af om det er besparelsen værd at gøre holdt på ferien eller på omvejen til grænsehandlen.

Start med at få dit første tilbud på en ny forrude her www.rudefix.dk

Bh Omar Nordsve udviklingsansvarlig

Ny forrude! Skal det i servicebogen?

Alle forhandlere sælger deres biler med en tilhørende servicebog.

Bogens formål er at føre log og bevare overblik over de anbefale og obligatoriske services som bilfabrikanten har udregnet bilen har behov for, for at minimere slid og ødelagte dele.

eks. så skifter man olie og oliefilter i nogle intervaller som gør at bilens motor kører bedst og mest effektivt og for at undgå at den kører tørt eller med tilstoppet oliefilter.

En naturlig konsekvens af ikke at skifte olie og oliefilter er at motoren vil tage skade og til sidst kræve en total renovering eller udskiftning og det er væsentligt dyrere end at overholde services til under 1000kr eller deromkring alt afhængig af biltype og serviceomfang

Når en bil får skiftet sliddele som udstødning eller forrude så kan man også medtage disse reparationer i servicebogen for den er ligesom en log som viser ejer eller en ny brugtvogns ejer historikken og varetagelse af vedligeholdelse af bilen.

Sørg for at få mekanikeren eller montøren til at skrive reparationen ned og kvittere med underskrift og evt stempel. det vigtigste er at logge reparationen samt hvem der har udført jobbet, også selv når du får skiftet til en ny forrude i bilen.

Få et tilbud på ny forrude her: www.rudefix.dk

Bh Omar Nordsve

Efterår og forrude udskiftning på revnet forruder

I Danmark blev var de mest solgte biler:

Nr.: Bilmærke: Antal:
1 VOLKSWAGEN 22.499
2 PEUGEOT 21.056
3 TOYOTA 14.769
4 FORD 14.288
5 SKODA 13.449
6 CITROEN 13.051
7 RENAULT 12.151
8 KIA 11.058
9 OPEL 10.627
10 HYUNDAI 9.517

Nogen fristes til at tænke at Volkswagen bilruder er dårlig kvalitet fordi de mange har fået skiftet rude eller stenslag i sin Volkswagen.

Forklaringen er simpel

Forklaringen på at Volkswagen forruder udskiftes oftere end eks Opel er fordi der er solgt dobbelt så mange af Volkswagen end Opel. dvs. statistisk set så skulle der være lavet dobbelt så mange Volkswagen ruder end Opel.

Hvorom alt er så findes der undtagelser hvor bilproducenten Opel som Volkswagen eller Peugeot for den sags skyld har på en eller flere bestemte modeller valgt ruder af dårlig kvalitet eks kan de være for tynde pga vægt overvejelser som på Lupo 3L.

Er din forrude eller biler revnet og har brug for udskiftning eller en reparation så kan du finde forrude priser online her: www.rudefix.dk

Tesla går ud af 2016 med underskud

Tesla har opbrugt al selskabskapital i 2016 og gik derfor ind i 2017 med et underskud. 2017 byder også på et minus år med mulighed for at ramme break even.

Tesla har solgt 1000% færre biler i Danmark sidste år og det er udelukkende forårsaget af regeringens ændring i registrerings regler for el-biler som før 2016 har været fritaget eller ikke inkluderet i regler om registreringsafgifter.

Regeringen handler og taler med flere tunger uden argumenter
Man har internationalt og nationalt ført politik med store budgetter som skal reducere Co2 udledning, overgang til mere miljøvenlig energi samt støtte til udvikling og forskning i mere miljørigtig tilværelse for samfundet. Eksempelvis har man omdannet store dele af københavn til en “cykelby” man har anlagt og støttet vindmølleparker og økologisk landbrug.

Med ovenstående i mente vælger regering trods retningen på afskaffelse af reg afg. på brændstof drevet køretøjer at indføre reg afg. på el-køretøjer.

Det strider mod sund fornuft, miljøpolitik mv.

Tesla forruder dyrere end biler som den sammenlignes med

Det kan godt være at en Tesla koster 150% mindre end biler som den sammenlignes med som Jaguar, Mercedes, BMW, Maserati, Aston Martin og Porsche. Men du skal regne med at reservedele og reparationer af en Tesla eks koster en Ny forrude inkl udskiftning til en Tesla knap 7000kr til en Tesla og det er dyrere end priserne på eksempelvis BMW og Mercedes forruder, Jaguar og Aston martin er så lidt dyrere og derfor lægger Tesla sig mellem disse trods indkøbsprisen er 150% lavere.

Se Priser på rudeskifte af en ny forrude til en Tesla her: Ny Tesla forrude

Advarsel mod elektroniske P-skiver i solen

Det er Juni måned, børnenes skoleferier nærmere sig og trods udsigten til 18 grader og regn hele ugen frem. Så skal vi lige have den sidste solskinsdag med 26 grader og høj sol.

Omar er i gang med at genoptræne sit knæ i Vallensbæk Fitness ved det nye torv. Han er ejer af Rudefix og forhandler bilruder og sælger dagligt p-skiver som monteres i forruder, til masser af mennesker.

Efter træning sætter Omar sig ind i sin lille Up for at køre hjem til nabobyen. Han opdager en gul lap venstre side nede ved viskeren og tænker pis.. Stiger ud og ser at Gebyr punktet omhandler “ingen p-skive synlig” Omar kigger på ruden og leder desperat efter hans P-ur. P uret som sidder i bilen er sat i en holder som er limet på forruden, problemet er at den er ikke til at se!

Omar Åbner døren og ser at den er faldet ned på instrumentbordet bag et p-skilt. Uret kunne godt ses udefra men p-vagten har nok “overset” det.

En forklaring og kort appel til Europark blev mødt med et autosvar om stadfæstelse af bøden med tydelig spor af manglende interesse i at læse forklaringen.

Nu skal Omar i retten for at bevise at p-skiven var faldet af, men stadigvæk lå p-skiven så den kunne aflæses dog med mulighed for at skjule p-skiven bag parkeringskortet som også er placeret i bilens forrude.

Omars advarer alle som har elektroniske p-skiver mod solens bagende varme mod lim puderne som holder parkeringsskiven på forruden.

Audi R8 udgifter

Funny fact!! hvis man ikke ejer en Audi R8 vel at mærke.

Et stenslag på en motorvej på vej til jobbet kan komme til at koste 15000 gode danske kroner hos Audi.

Ruden koster brutto hos Pilkington 6714kr ex moms så 8392,5kr for glasset og så skal den gamle forrude tages ud og den nye skal så monteres i bilen.

Og det er helt uden garanti for at ruden skulle gå i stykker igen på vej hjem fra værkstedet

Så kære Audi R8 ejere pas nu på småsten på vejen og de forankørende biler.

En ny forrude er en dyr fornøjelse på en Audi R8ér

Man kan finde et rudeskifte til en god pris på en Audi R8 hos rudefix.dk

Skoda Rapid

Så har Tyske Skoda skudt det der minder om endnu et fantastisk produkt afsted.

Skoda Rapid er en klasse mellem Fabia og Octavia. Rapid byder på masser af udstyr og variationer.

Måske til sammenligningen med storebror VW Jetta dog med små forskelle.

Hyundai Verna er en konkurrent også når det kommer til pris. Kvaliteten må tiden vise indtil videre ser det ud til at Rapid løber med pokalen.

Skal du have ny forrude til en Skoda Rapid så finder du den her: http://www.rudefix.dk/bilrude/Skoda/Rapid/2013-2017/

Dacia Duster

Dacia har som mange nok ved deres 3 år i DK og mange har nok grinet med når reklamen for Dacia Duster løb over skærmen i danske hjem i 2016.

Har du ikke set reklamen så kan du se den her: https://youtu.be/Vnhz7yHG_k0

Dacia Duster er en bil som kommer til at konkurrere med med med amerikansk/koreansk Daewoo, Daihatsu, Kia, Hyundai Kinesiske Ssang Yong.

Biler som alle har haft et blakket ry men som bestemt kommer efter det og det er ikke pga. prisen men kvaliteten.

I mange år har vi tænkt at biler skal holde i 10-20 år men det hører fortiden til.

Bilejer som køber ny bil, beholder sjældent bilen længere tid end 6-8år før den igen står på ny bil.

Hvorfor så ikke lave biler som er billigere og som afskrives lidt hurtigere end man er vant til ved eks tyske biler.

Vi har netop oprettet Dacia Duster i vores bilrude produktkatalog så nu kan man bestille en ny forrude til en Dacia som man kan med alle andre biler.

http://www.rudefix.dk/bilrude/Dacia/Duster/2008-2013/

Citroen lancerer Nissan Qashqai konkurrent

I slutningen af 2017 kommer Qashqai til at skulle smøre ærmerne op for Citroen lancerer C5 Aircross som en ny bil i SUV rækken.

Aircross kommer til verden som en plug-in hybrid med firehjulstræk og 300HK fordelt på en brændstofmotor og to elmotorer så vi ser frem til moment uden sammenligning hos klassens konkurrenter.

Vi ved desværre ikke nok til at kunne sammenligne med andre SUVér og firhjulstrækkere.

 

VW UP, Skoda Citigo og Seat Mii nu med..

Så kom 2017 og de nye mikrobilers første afløser. Altså samme model blot med facelift og små forbedringer.

Min favorit forbedring er bestemt indretningen af instrumentbrættet og den aftagelige smartphone holder som faktisk kan afmonteres.

En anden super opgrade udover fronten er at forruden kan fås med regnsensor. Det er smart og lækkert og mikrobilen kan nu leveres med klima, regnsensor, fartpilot, automatisk manuel gearkasse, og baksensor som selv nedjusterer høj lyd i anlægget og tænder vinduesviskeren når man sætter bilen i bakgear 😉

Forruden er dog ret omkostningsfuld i forhold til en forrude uden regnsensor.

Se priserne her:

http://www.rudefix.dk/bilrude/Seat/Mii/2011-2017/

http://www.rudefix.dk/bilrude/VW/Up-5D/2011-2017/

http://www.rudefix.dk/bilrude/Skoda/Citigo-5-D%C3%B8rs/2011-2017/

Ny Volvo XC90 en fryd for øjet

Volvo har endelig fornyet sig og spredt armene ud til en gruppe mennesker som de ikke har ramt med deres andre biler dog med få undtagelser.

Volvo XC90 lægger sig ud med de helt tunge drenge som Mercedes ML, Porsche, BMW X5, VW Tourag og Audi Q7 og det ser ud til at de alle får hård konkurrence af XC90éren. Udover sikkerhedspakke af en anden verden, så byder volvo på kraft og sidst men ikke mindst et ualmindeligt godt, flot og velplejet design med appel til hele europa men også vores amerikanske naboer.

Se mere af Volvos fantastiske SUV udfordrer: http://www.volvocars.com/dk/cars/new-models/helt-ny-xc90

Modellen kommer med masser af udstyr og vi er spændte på hvor meget af det der sidder i forruden samt hvad sådan en vil komme til at koste de uheldige heldige ejer af en Volvo XC90ér med revne i forruden

Ny Nissan Micra – En fryd i øjet på konkurrenterne

Nissan har rettidigt lanceret en helt ny bil som afløser for micraén i mini bil klassen.

Volkswagen Up, Toyota Aygo, Peugeot 108, suzuki Splash og lignende micro biler er kommet på arbejde hvis de skal leve op til den fine kritik som Nissan Micra modtager.

Nissan Micra og Nissan har altid været kendt for at bruge utrolige stærke forrude i deres biler. Vi krydser fingre for at de ikke har sat samme tynde ruder i micraen som, vw, toyota osv.

se priser på en ny forrude til en Nissan inkl rudeskifte her: ny forrude nissan

 

Årets bil 2016 – Opel Astra

Opel Astra løber afsted med prisen “årets bil 2016” Årsagen er følgende.

God sikkerhed.

Masser af udstyr

Gode køreegenskaber

Alt ovenstående til en pris andre ikke kan konkurrere med.

Opel Astras imponerede med en kun 1liter stor motor pakket ind i sikkerhed og komfort og gode køreegenskaber til en super pris.

Biler til sammenligning er Audi A4, Jaguar XE, Volvo XC90 og Mazda CX 3.

Inge af bilerne fra samme klasse havde det som Opel Astra har uden at det ene parameter trækker op eller ned i dårlig retning på andre områder.

Eks fortjener Volvo ros for køreegenskaber, men dette er på bekostning af en lav pris og man må betale fyrsteligt til Volvo, for de gode køreegenskaber.

Får du et stenslag elller en revne i forruden på din Opel Astra. Så behøver du ikke køre på værksted. Du kan få en ny forrude udskiftet til en god pris her: Opel Astra forrude priser inkl rudeskifte

Peugeot 407 forruder er for dårlige

Trenden med store forrude syntes kun at være startet. Det har sin pris og man skal huske at tænke det med i budgettet når man køber en bil som Peugeot 407, Ford C max eller Citroen Picasso blandt andre.

Først og fremmest vil de fleste af os mene at det er super dumt at sætte en glasplade foran bilen for så køre 100km/t i trafik med biler foran som løfter en masse sten fra vejen og op i luften.

Heldigvis er udvikling af glas en “on going process” så bilglas kan idag tåle en hel del og er ret robust som udgangspunkt.

Desværre er man fra bilfabrikanternes side begyndt at designe bilglas i biler på en måde, så udviklingen af styrke og holdbarhed i bilglas ikke kan følge med og det betyder at bilruderne er svage og sårbare over for trafik og normal brug af biler med store ruder

Derfor vil bilejere opleve flere rudeskift end bilejere med biler som har små bilruder.

Skal du have en ny bilrude i din Peugeot 407 eller lignende så kan du bestille og se priser på bilglas inkl udskiftning på din bil her

Spøgelses stenslag

En revne i forruden betyder ikke nødvendigvis ikke at ruden har en fejl.

Rudefejl skal vi nok tale lidt om senere.

Stenslag kan være synlige og usynlige for det blotte øje vel at mærke. Det betyder at en sten sagtens kan ramme frontruden og lave et smæld og som regel en skade i glasset. Når du så har bragt bilen til standsning og kigger efter for stenslag så er der ikke noget at se og måske heller ikke noget at mærke.

Det skyldes at skaden kan være for lille til at man kan se stensslaget med øjet..

Stenslaget kan derefter udvikle sig til en revne i forruden og det vil medføre behovet for et rudeskifte til en ny forrude. Man vil med en revne i forruden også opleve at det kan være svært eller umuligt at få synet bilen ved periodisk syn.

i Tyskland og andre lande kan man helt forbydes retten til køre med bilen på tyske veje før ruden er blevet udskiftet til en ny. Se mere her

Du bør derfor inspicere forruden med et forstørrelses glas eller lignende så du kan få repareret dit stenslag inden det bliver til en revne.  Stenslag i forruden på en bil i københavn

 

Er revnen slået og ruden ødelagt så kan du få pris for en ny forrude til din bil her

Se en video af en revne der er forstørret og hvor der er et stenslag som ikke er synligt for øjet.

Stenslag forrude

Bh Omar Nordsve

Ting du ikke vidste om din bil, i nødsituationer.

Vi bruger biler mere end nogen sinde, vidste du, at trods biler er blevet mere sikre og vejene bedre så var der i 2015 i følge vejdirektoratet 11105 trafikuheld mod 10845 året før.

Du kan ikke være sikker nok så lær at håndtere situationer som kan være livsreddende for dig, din familie og andre medtrafikanter.

Airbags, ABS og avancerede bremsesystemer og vej-assistance i forruder er ingen garanti for at et uheld ikke rammer dig eller er forårsaget af dig. Læs nedestående og bliv bedre udrustet, helt uden at det koster dig andet end den tid det tager at læse artiklen.

Uheldet er ude!

1. Tænd for havariblink og lys det kan tiltrække hjælp!

2. Din nakkestøtte kan mere end du tror.

Din bil er påkørt, du mister herredømme over bilen eller kører i grøften i et uopmærksomt sekund.

Din nakkestøtte kan være livsreddende og sikre dig en hurtig exit fra en måske brændende bil.

Ruden kan ikke rulle ned og døren sidder fast du kan ikke komme ud. Du kan gøre følgende hvis ikke du har en rudehammer i din bil. Tag nakkestøtten af en af sæderne og brug metalbenet til at smadre en siderude.

Prøv ikke at ødelægge forruden, hverken med benene, eller med værktøj den er ikke til at få ud da den er limet i over 95% af alle biler og fordi at forruden har en stærk plastik laminat i midten som gør at den ikke kan falde sammen og så passagerer eller genstande ikke flyver ud eller ind i bilen.

En god ide er at øve sig i at afmontere nakkestøtten før krisen er over en.

Kan man ikke komme til at afmontere nakkestøtten så kan man forsøge at smadre ruden med selelåsen. Dvs. klik dig fri fra selen og træk selen helt ud med venstre hånd og brug derefter højre hånd til at slå på ruden med hjørnet af selelåsen. En siderude er af hærdet glas så man kan opleve at skulle slå hårdt.

Er det af en eller anden grund ikke muligt at benytte nakkestøtte eller selelås så kan man som en sidste udvej forsøge at slå ruden itu med bil nøglen.

3. Livsreddende smartphones.

Din smartphone kan du sende lokation, ringe efter hjælp og bruge til at oplyse om allergier, blodtype mm.

Eksempelvis har Geodatastyrelsen udgivet en app finansieret af Trygfonden “App 112” som kan sende nødsignal med geoposition når du ringer til 112 – Appén er gratis

4. Påklædning er undervurderet.

Dine snørebånd eller dit bælte kan være livreddende hvis man bløder kraftigt ud af arme eller ben. En trykforbinding kan være nødvendig og et par bukser eller en bluse kan være livreddende hvis tilskadekommende har mistet en arm.

Læs mere her: sundhedsguiden.dk

5. Vær med til at reducere trafikuheld

Ønsker du at være bedre udrustet ved uheld så kan du overveje følgende:

Førstehjælps kursus: Har man ikke et førstehjælps kursus så er det et must have kursus. Har man taget et kursus men det er mere end et par år gammelt, så bør man genopfriske og lære om de nye ting som hele tiden sker på området.

Glatbane kursus: En stor del af ulykkeshåndtering er at undgå dem – Lær at forstå bilen med et kursus på køreteknisk institut.

Orienteringstime: Aftal med en køreskole en teoretisk orienteringstime for dig og dine venner hvor kørelæreren tilrettelægger en times undervisning om sikkerhed og todo ved uheld.

Refhttp://www.vejdirektoratet.dk/DA/viden_og_data/statistik/ulykkestal/%C3%85rsstatistik/Sider/default.aspx

Ny bilrude efter uheld? Bestil ny forrude her

Syn af forrude med revne

Kan jeg syne min bil med en revne i forruden? Det korte svar er nej! Når det er sagt, så kan en bil med en revne i forruden, godt synes såfremt revnen ikke er placeret i synsfeltet og ikke længere/større end en 15cm og stenslag større end 3cm men så kommer der undtagelser.

I området som man orienterer sig underkørsel må der ikke være revner længere end 5cm og stenslag større en 1cm.

I området man navigerer er der et område som man ser ud af når man kører lige ud og i det område må der ikke være revner eller stenslag større en 3mm i diameter og mattering eller anden slidtage fra eks vinduesvisker accepteres heller ikke.

For detaljeret beskrivelse af områderne i forruden se her http://rudefix.dk/blog/synsregler-stenslag-revner-i-forrude/

Skal du have en ny forrude i din bil før syn så kan du se priser og bestille rudeskifte online: www.rudefix.dk 

 

 

Urd – en storm i et glas vand?

Tryg melder om lavt antal skadeanmeldelser i forhold til frygtet.

Allan og Bodil forårsagede i følge Berlingske business skader for omkring svimlende 7 milliarder kroner tilsammen.

Tryg behandlede skader både nedfald på bilruder men også skadet inventar og bygninger for 900.000 dansker i forbindelse med Allan og Bodil stormskader.

Urd har i forhold til ovenstående “kun” ansvaret for lidt over 200 anmeldelser som Tryg har registreret idag 27/12-16 men forventer tallet vil stige en smule, men slet ikke til sammenligning med forrige storme.

Urd er i forhold til frygtet en storm i et glas vand og ellers er vi som Dansker meget bedre rustet mod de kraftige storme.

Rudefix har registreret flere knuste bilruder og folk med nedfald i deres forruder men ikke noget på samme niveau som i 2013.

Har du også en skade på din forrude? Besøg www.rudefix.dk – håndterer også forsikringsskader.

 

Erstatning og skyld ved stenslag i forrude

Alle kender scenariet!

Du kører på motorvejen og som en ballon der springer knalder en sten mod forruden.

stenslag
stenslag

Først tænker du hvad var det men du ved med det samme at det var et stenslag! Følelsen af at det bliver dyrt finder plads og du kigger efter revner og stenslag i forruden.

Du skal snart til syn og sidder stenslaget i synsfeltet?

Er det lovligt eller ulovligt at køre rundt med et stenslag og eller en revne i forruden.

 1. Det er ikke ulovligt at køre med et stenslag i synsfeltet men det skal udbedres, dvs. du kan ikke få bilen godkendt til syn med et stenslag eller revne i synsfeltet.

Synsfeltet defineres som http://rudefix.dk/blog/synsregler-stenslag-revner-i-forrude/

Bliver det dyrt at få lavet eller limet et stenslag?

Du kan se priserne på reparation af stenslag her: http://www.rudefix.dk/bilrude/x.div/Stenslag/0000-2016/

Har du glasdækning i din forsikring så kan du få forsikringsselskabet til at betale for reparationen af dit stenslag.

Hvad hvis stenslaget ikke kan laves? Så skal du have en ny forrude i din bil. Priser kan du finde her: http://www.rudefix.dk/

En slidt forrude kan give dig skylden ved trafikulykke

Efterår, vinter og forår byder nordens folk på en lavt hængende sol det meste, af de korte dage.

En ridset eller matteret forrude, gør ikke så meget af sig selv i sommerperioden, foruden solopgang og solnedgang, hvor solens stråler mere eller mindre, gør det umuligt at se ud gennem forruden.

Grunden til at frontruden ridses eller matteres skyldes som regel bilens vinduesvisker, sten og partikler, som støv i luften, særdeles sand løftet fra vejbanen, af foran kørende biler.

Bilejere der bor langs kysten døjes i langt højere grad med slidte forruder, da en masse sand blæses op og ind over vejene.

Er din frontrude matteret og er det med til at hæmme udsynet. Så kan du risikere straf, tab eller nedsættelse i personskadeerstatning, da du har handlet uagtsomt i tilfælde af en trafikulykke.

Glasleverandører og glasproducenter betragter forruden som en slid del og bør udskiftes efter behov og ikke kun når der er revner eller stenslag som ikke kan udbedres.

Sørg for at bestille en ny forrude klik her Hvis din er slidt eller matteret. Du vil opleve en fornyet køreglæde, tryghed og fornøjelsen af, ikke at få bombarderet dine øjne med solens stråler

slidt forrude

 

 

 

Bilbrand I Danmark vækker nysgerrighed

Vi er blevet spurgt om hvorfor bilruder nærmest eksploderer når der er ild i biler?

Svaret er ret teknisk men for at gøre det kort så handler det simpelthen om for meget varme.

Har du prøvet at hælde varmt vand i et glas for så at opleve at det flækker?

Ting udvider sig med varme og noget materiale har ikke nok styrke i forhold til “elasticitet” set over tid, hvorfor det knækker, flækker eller revner.

Varmer du derimod glasset op langsomt, så kan du varme det til det smelter helt uden at det revner.

Når biler brænder så udvikles der ekstrem meget varme og glasset i bilen primært sideruder er af hærdet glas og har super høj spænding.. så når de først opvarmes for hurtigt så nærmest eksploderer de når de “springer”

 

Stenkast fra motorvejsbroer mod biler

Forrude udskiftninger doneres.

Hvordan kan vi som virksomhed deltage i “samfunds”problematikker, og bør vi det?

Samfundet er forretningens eksistensgrundlag. Det er bilejere vi servicerer, Og vi donere derfor gerne 5 x rudeskifte til bilejere der er blevet ramt af sten smidt af hærværksbøller på motorvejsbroer.*

Har du eller dine venner på Facebook, kendskab til nogen som måske kunne bruge et plaster på såret?

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

 

 

Betingelser:

 • Ruden skal være smadret, så man ikke kan køre i bilen. Det må ikke blot være som stenslag.
 • Politianmeldelse og at kvitteringen herfor kan fremvises.
 • Jylland, Fyn og øer gælder rudeskifte kun på værksted.
 • 30-40 post nr kan have mindre kørselstillæg.

ødelagt forrude

Historisk tragisk historie.

Det blev med tunge skuldre og med en klump i halsen at historien om en lille familie fra Tyskland blev afsluttet.

På vej ned gennem de danske motorveje kl 3 om natten vælger en eller flere personer i nattens ly at stille sig på en bro over motorvejen.

Der var til opholdet på broen, medbragt en 30kg tung sten, en sten som man valgte at smide over broen.

En motorvej er bred og der er god afstand mellem bilerne kl 3 om natten så man kan bestemt sige at der skal noget timing til for at ramme en bil.

Om det denne nat var timet eller utilsigtet at bilen skulle rammes af den tunge sten er alle uvidende om foruden gerningsmanden/ene.

Stenen smadrede ikke kun forruden som et normalt stenslag ville have gjort, Stenen smadrede forruden og tog livet af en person samt kvæstede en anden person.

Personer som skulle vise sig at være forældre til et 5 årig barn som heldigvis slap med skrammer, forskrækkelse og sidst men ikke mindst en mor.

Omtalen og problematikken har mødt megen debat i Danmark og med debbatten er der desværre fulgt en uheldig “trend” eller nysgerrighed med. En nysgerrighed som måske i fremtiden kommer til at koste endnu flere liv.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Active Lane assist hvad er det?

Du ved om du har lane assist i din bil hvis den laver indgreb i rattet og har et særligt kamera i bilens forrude.

Kører du omkring eller over 60 km/t, så hjælper Active Lane Assist dig, hvis bilen langsomt bevæger sig ud af din vognbane.

Rattet i bilen vil ryste og du kan vælge mellem 2 indstillinger hurtigt indgreb og langsomt indgreb.

Du skal til alle tider selv være opmærksom.f5a7fab4-3aba-40ea-9a89-4e38aca3f3ed

Montering af ruder i Båd.

Projektbeskrivelse: 

Ruder utætte i Lagoon 440 Katemaran

Lokation: Tyrkiet

Opgave: Afmonter, afrens. Lim ruder i på ny og på korrekt vis

Note: Medfødt problem på vinduerne på Lagoon 440 Katemaraner.

 

Afmontering af ruder sker hovedsageligt med tråd.

Trin for trin:

 1. Der åbnes op i yderfugen udenpå
 2. Der åbnes i rudelimen indefra
 3. Tråd indføres og der skæres
 4. Ruder afrenses totalt
 5. Ramme afrenses så det næsten kun er gelcoaten der er synlig
 6. Rudekanter slibes med sandpapir hvor limen skal lægges
 7. Ruderamme slibes let og afrenses med alkohol
 8. Stoplister monteres
 9. Primes/aktivers
 10. Styr til kontrol af rude højde samt indførsel af ruder monteres
 11. Lim påføres rude
 12. Rude monters og fixeres

 

Note:

 • Sandpapir omkring korn 240
 • Lim Sikaflex UV 298 – arb temp 5-25 grader
 • Rude som limes i skal have UV beskyttelse ramme for bedst holdbarhed.
 • Pyntefuge kan være samme som lim. (SIKA anbefaling) Hæfter ikke på gelcoat uden primer.

Billedesamling fra udskiftningen af ruderne.

IMG_0532IMG_0609

 

IMG_0556 IMG_0560

 

IMG_0570 IMG_0572

 

IMG_0605 IMG_0606

 

IMG_0607 IMG_0546

 

 

 

 

 

Rudefix vs konkurrenter

Det kommer os for øre ret tit at virksomheder forsøger at sælge eget produkt ved at lyve om rudefix.

Skræmmetaler som:

De benytter ikke bilruder af høj kvalitet

Blandt verdens førende producenter af bilruder er Pilkington og Saint Gobain.

90% af alle de bilruder som Rudefix benytter er derfra eller fra leverandører med matchende kvalitet.

Det må være et dårlig lim

80% af alt autoglas som bliver monteret ved at lime bilruden i. Bliver limet med enten Sika eller Beta. Dette er også blandt verdens førende lim producenter til autobranchen både hvad angår produktion og eftermontering.

Medarbejder er nok ikke dygtige

Alle montører som kører hos rudefix er uddannet i autobranchen og har som udgangspunkt minimum 4 års erfaring med autoglas udskiftning.

Opsummering:

Årsagerne til bagvaskelsen skal nok findes i de lave priser, uden at kende logikken bag disse.

Rudefix har Europas eneste database som håndterer alt fra tilbud, bestilling, logistik til afregning automatisk.

Dvs. at rudefix har automatiseret det som andre ikke har kunne og lagt denne besparelse ud til forbrugernes glæde.

Skal du have et rudeskifte med en bilrude af høj kvalitet? Så bestil din nye forrude, bagrude eller siderude allerede nu lige her: Kvalitets rudeskifte

Overraskelser på kør selv ferien

Turen går til Italien og kunne ligeså godt have været til Spanien eller Frankrig.

Vi Dansker er nemlig, stadigvæk glade for kør selv ferier. Denne skrivelse er nok mest til nye kør selv kandidater da vi andre har lært det ved selvlære enten ved  learning by doing som Jhon Dewey taler godt om, eller ved at læse op før afrejse.

Alle rejser sydover er mere eller mindre ture der uundgåeligt går gennem Tyskland.

Og skal du mod Nord så er Sverige næsten uundgåeligt.

Nedenfor kan du se hvilke ting der er værd at vide i de forskellige lande.

Husk at undersøge regler for de lande du kører igennem samt destinationsland.

Det kan være:

Forsikring, autohjælp, dæktype, mønster, revner i forrude, stenslag, emmission, alder på bil, autostol position, børne alder/højde, kørekort, sikkerhedsudstyr, nødhjælps udstyr mv.

Uanset hvilke land du skal til: Tyskland, Østrig, Sverige, Norge, Holland, Belgien, Danmark, Frankrig, Slovenien osv.

 

Glasskade må jeg selv vælge værksted?

Skal man som Bilejer benytte Bilfabrikantens autoriserede værksteder for ikke at miste garanti mv.?

Det korte svar er nej!

I 2002 meldte ombudsmanden ud at garanti ordninger skal gælde uanset om man har benyttet autoriserede eller uautoriserede værksteder.

Om end det er skader, service originale som uoriginale reservedele. Så skal garantiordninger gælde, såfremt bilen er købt under en sådan ordning.

Forsikringselskabers frie værkstedsvalg.

Mange forsikringsselskaber har valgt at henvise deres kunder til egne samarbejdespartner – Vi vil gerne debattere dette for at komme til bunds i de lukkede aftaler.

 

Skal jeg have ny forrude S-/ ?

De fleste bilejer har prøvet det. En kold vintermorgen, tænder bilen, skruer op for varmen og skraber is af ruderne. Du sætter dig ind i bilen og begynder at køre. Du rækker din kolde hånd henover den varme luft som blæser op på ruden. Det luner..

Du opdager hurtigt at det lille uskyldige stenslag har udviklet en lang revne og tanker om udgifter, værkstedsbesøg og lignende figurerer.

læs mere om is på ruder her

Slå koldt vand i blodet. her kommer en beskrivelse over hvilke overvejelser du bør gøre dig når din bilrude er revnet og måske skal skiftes.

Til at starte med.

Bilruder med stenslag og eller revner i Synsfeltet skal skiftes og ville dumpe ved et syn. Bilen betragtes som værende i “ikke lovlig stand”

Se mere om bilruder og synsregler her

En stenslagsreparation koster mellem 150-700,- alt afhængigt af om man får det lavet på et værksted eller på egen adresse. De fleste kaskoforsikringer har gratis udbedring af stenslag.

Et rudeskifte koster mellem 1800-5500,- mens gennemsnitsprisen ligger på 2200-3000,-

Har man glasdækning inkluderet eller tilkøbt til sin bilforsikring så dækker forsikringen for udskiftning af ruder. Mens Tryg og få andre forsikringsselskaber dækker 2/3 af omkostninger for rudeskifte.

Du bør overveje kvalitet, budget, og service.

Kvalitet:

Der findes mange forskellige bilruder.

 1. Originale autoruder
 2. Uorginale autoruder

Vælger du en original bilrude. Så får du en bilrude som den rude bilen er født med.

Uoriginale bilruder produceres af alle mulige fabrikanter og kvaliteten kan variere rigtig meget.

Alt autoglas som sælges i Danmark med E mærke er godkendt til montering i din bil. Så ingen ko på isen der.

Ønsker man noget bilglas af høj kvalitet, uden at betale samme pris som en original reservedel så skal man gå efter de uoriginale ruder som er produceret af samme fabrikanter som producerer original bilruder.. Der er som regel kun et logo til forskel på ruderne men rigtig mange penge at spare på prisen.

Læs mere her

Budget/Service:

Er du afklaret med at du vil betale hvad det koster bare alt er i orden med kvalitet og service så skal du blot bede om at få monteret en original forrude på et autoriseret værksted. Ønsker du at montøren skal komme ud og skifte ruden på din adresse så du slipper for irriterende værksteds tid så skal du bede et mobilrudeskifte firma komme ud og skifte din bilrude. Du skal være opmærksom på at der ikke findes mobile firmaer som der er autoriseret til at skifte bilruder mobilt.

Du kan læse mere om værksted vs mobilt rudeskifte her

Skal du spare, så kan du høre hos en autoophugger efter en brugt bilrude.

Du bør google og ringe rundt for at få tilbud på rudeskifte hvis du skal have en billig bilrude. Du kan starte med at finde en pris på udskiftning af din forrude her

Nu skulle det gerne være nemmere at finde frem til et rudeskifte.

Vh Rudefix

 

Sådan er din bilrude forsikret

Rudefix.dk leverer den perfekte service, når forruden skal udskiftes. Men hvordan hjælper din bilforsikring dig med at komme over skaden? Og hvad dækker den, hvis uheldet skulle være ude? Du får svaret her:

 

Som bilejer bør du tilkøbe en glasdækning til din kaskoforsikring, hvis du vil være 100% sikker på at være dækket ordentligt ind, fordi denne forsikringstype også dækker skader på ruderne i din bil. Udover den obligatoriske ansvarsforsikring anbefales det at have en kaskoforsikring, som dækker de skader du får på din egen bil. Hos de fleste forsikringsselskaber er glasdækningen en tillægsdækning, man køber med oveni sin kaskoforsikring.

 

Mindre skader:

De skader, der kan repareres uden at udskifte ruden, bliver dækket fuldt ud af din glasdækning. Dette kan f.eks. være stenslag, som bør repareres inden at revnen bliver større, hvilket kan ske, hvis du f.eks. kører over et bump.

 

Større skader:

Skader, som kræver at ruden udskiftes, dækkes kun delvist. Det vil sige, at du betaler selvrisikoen og får resten dækket af dit forsikringsselskab. Du kan i denne sammenhæng overveje om du vil betale en høj forsikringspræmie (prisen for din forsikring) eller om din selvrisiko skal være høj.

 

Der kan være fordele ved begge muligheder afhængigt af hvordan dit budget og behov ser ud. Det anbefales derfor, at du kontakter dit forsikringsselskab, for at finde den bedste løsning.

 

Når skaden er sket:

Skulle uheldet være ude, og har du brug for at få udskiftet din bilrude, så skal du blot kontakte Rudefix.dk. Her får du både hjælp med din forsikringspolice og din bilrude. Uanset hvilken bilmodel du kører i (Audi, Toyota osv.), og uanset hvilken rude der skal skiftes (for-, bag-, side- og ventilrude samt panoramatag ), så er Rudefix.dk løsningen på dit behov.

 

 

Skrevet af Helle Skjold Elmelund, ansvarlig for bilforsikringsindhold på Mikonomi.dk

Vinter tip til at få is af forruden.

Til at starte med så er det vigtigt at forstå hvorfor is binder til forruden.

Alt is som sidder på forruden er startet som vand enten fra dug i luften, regn eller sne som tør til vand og så fryser til is.

Vand som ligger på en overflade der er rug vil når det fryser binde mere end hvis overfladen var glat. Nu vil mange tænke at en forrude er glat. Svaret er både ja og nej! i forhold til grov asfalt så er en forrude eller glas glat. Men et slidstykke glas er rug og ikke glat i forhold til et nyt stykke glas. derfor vil man opleve hvis bilruden er ny at det er nemmere at skrabe is af. vandet har sværere ved at binde og når det så fryser så sidder det ikke så godt fast i ruden som hvis ruden var slidt..

Slid kommer af sand, sten, vinduesviskerne og lignende specielt under kørsel.

Uanset om du har en ny eller en slidt frontrude. Så kan du nanobehandle forruden. Nanobehandlingen giver en glattere overflade og gør det sværere for vand at binde på ruden (hvorfor de løber af som dråber) og derfor nemt eller nemmere at fjerne is fra bilruder med nanocover på end bilruder uden.

Man kan hvis forruden er meget ridset og medtaget, udskifte forruden til en ny.. Man vil udover forbedret udsigt opleve at ruden er nemmere at fjerne is fra. Et rudeskifte koster dog i gennemsnit 2300,-kr alt afhængig af bilmærke og model.

Andre ting som kan gøre det nemmere..

Vand på isen på ruden så det smelter.. PAS PÅ SPÆNDINGER i ruden som kan medføre at ruden flækker eller slår revner – specielt hvis man har stenslag, synlige som usynlige (mikroskopiske).

Køb en god isskraber (pas på lakken på bilen)

Installer et oliefyr eller dybkoger. Oliefyret kan times så det tænder kort før du skal køre og bilen vil derfor være varm og isen smeltet fra ruderne.

Læg en pressening over bilen når den er parkeret.

Parker i garage eller under tag, bro eller lignende overdække.

Nye priser på rudeskifte på Fyn

Fynboer har nu mulighed for at få skiftet forruden til særdeles gode priser.

Alle i branchen har svært ved at følge med, og frygten for forringelse af rudekvalitet og montering vokser.. Dette er helt ubegrundet. Branchen har fået en ny landsdækkende aktør med trick i ærmet. Direktør og ejer af bilruder Omar Nordsve født og opvokset i Brøndby strand, er stolt af at kunne bruge paroler som “work smart not hard” og har i den kontekst automatiseret en masse processer omkring det at skifte bilruder, dette med erfaring fra autobranchen og kendskab til online verden.

Omar har omsat for lidt over en million første halvår 15 hvilket er en fordobling i forhold til sidste år og forventer med stor entusiasme en 400% stigning af 2015 omsætningen i 2016 da han er ved at lave aftaler med større selskaber.

“Det bemærkelsesværdige er ikke omsætningens størrelse, det er de timer det kræver af mig. jeg arbejder mindre end 2 timer om ugen på firmaet så timelønnen ender på 3000,-kr ud af en omsætning på 2 millioner ”

” Det er jo en bilrude og en montering kunder vil betale for. Derfor har jeg automatiseret firmaet. Prisen, kvaliteten af reservedele og håndværket bliver ikke bedre.”

Omar har planer om at udvide i norden samt tyskland indenfor de næste 3 år. Norge har allerde fået sin første afd. med 5 montører.

“det er udfordrende at åbne i et nyt land med nye juridiske, økonomiske forhold, men jeg er spændt som en flitsbue, fortjenesten er for en dansker dobbelt op”

Se mere om det danske verdensfirma her: rudefix.dk

 

Uber et nyt tiltag som kan spare dig penge.

Har du hørt om Uber. en ny service som nok kommer til at tage noget af omsætningen fra de monopoliserede taxaselskaber.

Har du en bil så kan du tilmelde dig Uber og du kan så tage opgaver hvis der er efterspørgsmål, når du har lyst, når du er ude at køre, hvis du skal noget.

Du kan få betaling for at tage en medpassager med på din tur. Det er smadderspændende at følge med i hvordan det vil udvikle sig og vi vil helt sikkert skrive videre på bloggen her.

Prøv Uber gratis og få 100,-kr kørsel gratis ved at oprette dig nu klik her

Stop med at smide unødvendigt mange penge i din bil.

Der er flere parametere at spare på. Først og fremmest og aller vigtigst er brændstof. Men der er flere steder at spare penge.

Vi remser de forskellige udgiftsposter op til at starte med.

 • Brændstof.
 • Vedligeholdelse/service
 • Forsiking
 • Vægtafgift
 • Bilvask/pleje.

Brændstof.

Tag et kursus eller få tip til hvordan du kan spare brændstof når du kører. En gennemsnits dansker kan reducere sit forbrug med cirka 25%.

Bruger du 2000,-kr pr måned så er der 500,-kr at spare her 6000,-kr pr år.

Vedligeholdelse/service.

alt afhængig af bilmærke model og alder så vil der være variation i udgifts budgettet men lad os tage et gennemsnitsbudget på 15000,-kr pr år.

Man kan spare op til 20% ved en af to ting eller begge dele.

1. vælg værksted som bruger alternative reservedele (uoriginale)

2. forhandl om prisen før du vælger værksted.

dvs. du kan spare ca 3000,-kr pr år

Forsiking

De fleste forsikringsselskaber kan godt give dig en bedre pris end din nuværende pris – har du aldrig haft forhandlet din forsikringer. Så sæt dig ved skrivebordet og saml alle dine forsikringer, indbo, bil, ulykkes mv. og ring rundt og rems dem op og få et samlet tilbud.. Du kan spare mange mange penge her.

Lad os sige at du betaler 4000,-kr for kasko på bilen, 4000 for en indbo, 500 for en ulykkes det er 8500,-kr du vil godt kunne opnå en besparelse på op til 1000,-kr og måske betaler du alt alt for meget for dine forsikringer eller har dem for spredt.

Vægtafgift

Her kan man desværre ikke spare noget. men man kan vælge sin bil med omhu dvs. finde en mindre og økonomisk bil. Begge faktorer er med til at skabe store besparelser helt op til 8000,-kr pr år

Bilvask/pleje.

Vasker du bilen hver uge til ca 80,-kr pr vask så vil du betale 4160,-kr pr år.

Du kan oprette et abonnement eller købe klippekort og derved opnå store besparelser. Ok kører eks en kampagne til 150,-kr pr måned med fri vask alle ugens dage ml kl 18-22 dvs. 1800,-kr pr måned og derved en besparelse på ca 2300,-kr

Besparelses poster pr år.

 • Brændstof. 6000,-kr
 • Vedligeholdelse/service 3000,-kr
 • Forsiking 1000,-kr
 • Vægtafgift 8000,-kr
 • Bilvask/pleje. 2300,-kr

Ved at gøre som ovenstående så kan du spare 10.000-20.000,-kr på lidt ben / hånd arbejde.

Det er da ik så ringe 😀

Tip og trick om buler i metal.

Fjern buler med en varmeblæser og kold luft på dåse.

 1. Varm området hvor bulen i metallet er. Pas på lakken.
 2. Når området er varmet op så blæses der kold luft på området.

Done!

Hvad sker der?

En bule i en bil er enten en af 2 ting men som regel altid lidt af begge dele.

1. metal plade med bue ud af men som er trykket modsat så den buer ind ad.

2. metallet er strukket og danner i udstrækningen en bule.

Nr 2 er klart den sværreste at rette op på og nr 1 bærer udstrækning i metallet i visse områder specielt der hvor bøjningen har forstået ved buledannelsen (omvendelse af buen fra ud til indad)

Når metal varmes så udvider det sig, bliver blødt. Det der er interessant er at bulen ikke bliver meget større end oprindeligt. man lyn nedkøler derefter det varme og bløde metal, det forårsager en “hærdning” som gør at metallet trækker sig sammen og bliver hårdt. i sammentrækningen fjernes nogle af de spændinger som forårsager bulen.

Trafikstyrelsen har ændret navn til Trafik- og Byggestyrelsen.

Ministeriernes Opgaver er ændret i takt med ny regering det får bl.a. konsekvens for Trafikstyrelsen.

Transportministeriet er ændret til Transport- og Bygningsministeriet.

Styrelsen kommer til at varetage byggeri i henhold til byggeloven og bygningsreglementet, som indtil nu har ligget hos Energistyrelsen.

Det smarte er at transportområder som jernbane, vej og luftfart også kommer til at ligge under det nye sammenslåede ministerie.

Trafikstyrelsen det gamle færdselsstyrelsen.

Bilregler På trafikområdet herunder regler om , køretøjer, administration af bilers energimærkning, NCAP-mærkning, synsvirksomheder, råd om kør langt på literen og en afdeling til fremme af grøn transport.

Læs mere her: trafikstyrelsen.dk

Lavere brændstofpriser – Læs hvordan.

Har du oplevet at køre på arbejde om morgen og så se et skilt med en rimelig lav brændstof pris, og så tænke, Jeg tanker på vej hjem fra arbejde!? Når du så sætter kursen hjem af med intention om at slå et smut forbi tank stationen, hvor du så opdager at prisen er steget og at du egentligt skulle have tanket tidligere 🙂

Prisen på brændstof fastsættes hver dag kl 10 og prisen falder så langsomt i løbet af dagen.. tanker du inden kl 10 om morgen kan du derfor opleve en billigere pris – Der er tit op til 100,-øre i difference.

Det kan så godt gå begge veje dvs. at du kan opleve et prisfald efter kl 10.

Det bedste er at gribe chancen når prisen er lav og ellers så tank før kl 10 du vil årligt kunne spare mange hundrede kroner.

Afskaffelse af registreringsafgiften i Danmark

Der er stor debat omkring afskaffelse af registreringsafgiften på biler.

Jeg har forsøgt at liste fordele og ulemper:

Fordele: 

 • Nyere og mere sikker vognpark pga. forbedret teknologi som bremseassisten i forruder, vognbaneskift alarm. samt forbedring af airbag, bremser mv.
 • Mindre forurening af miljøet.
 • Mere for pengene for forbrugerne (øget forbrugerglæde)
 • Flere penge i samfundet til forbrug.

Ulemper:

 • Færre penge i statskassen til fællesskabet.

Så kan man diskutere hvilken af ovenstående der giver mest mening.

Ny afdeling åbnet i Oslo

Rudefix har april 2015 åbnet en ny afdeling i Oslo i Norge. Det er første skridt mod en lansdækkende bilrude service i hele Norge. Størstedelen af alle bilrude sager i Norge er forsikringssager og de største udfordringer ligger i de ufremkommelige områder.

Adressen til den norske hjemmeside for bilrude udskiftning: www.bilrutefix.no

Rudefix er landsdækkende.

Virksomheden kan nu bryste sig af at være landsdækkende og kører nu i hele Danmark. Virksomheden er altid på udkig efter kompetente partnere. Så hold dig ikke tilbage for at sende en mail eller ringe med en god aftale. Er du bilrude montør med erfaring og egen bil, er du rudeleverandør eller noget helt tredie så hold dig ik tilbage det kan være lige din service eller dit produkt der mangler.

Er Du job søgende og søger en ansættelse. Så send en ansøgning pr mail med et CV.

Uddannelse og erfaring er påkrævet og alle ansøgninger uden fornøden uddannelse vil blive kasseret uden svar.

Vh Omar Nordsve – Administrerende direktør.

Udskiftning af limet bilglas trin for trin.

Til at starte med er det altid en god ide at tjekke at den reservedel (bilglas) man har købt ind er den rette. både i mål, i toning samt udstyr som regnsensor antenne mv.

Nu skal bilglasset fjernes og der er en smule forskel på om bilglasset er lamineret eller ej. Da lamineringen opretholder glasset i dets form mere eller mindre, modsat bilglas uden laminering, som blot splintre/knuses og falder sammen.

Vi antager at vi har med en lamineret forrude at gøre:

Afmonter visker og torpedopladedæksel samt andet eks. sidelister som dækker over forruden.

Skær frontruden løs med koldkniv, “feincutter” eller tråd.

Ved brug af koldkniv eller cutterén så kan der være behov for en lang hobbykniv så man kan skære forruden løs horisontalt i bunden. (pas på instrumentbrættet og a stolpebeklædningen når du arbejder med kniven.)

Fjern bilruden og skrab limresterne i karrosserifalsen som frontruden har ligget i plan med et skæreværktøj. meningen er at man skaber en 1-3mm høj og plan limrest på falsen som den nye lim kan binde i. Det er her yppervigtigt at der ikke er rust eller at den gamle lim har siddet løst nogle steder. Er det tilfældet så skal det udbedres.

Afrens den nye bilrude, tilføj rudelim enten på ruden eller i falsen limen skal ligge som en pyramide og være min 1 cm høj og ikke højre end 2 cm – alt afhængig af rudestørrelse.  Husk at følge limfabrikantens anvisninger med aktivator og kompatible primær mv.

Ruden lægges nu i med lette tryk så ruden er plan med karrosseriet og så bilruden forsegler hele vejen rundt. dette trin er det aller sværeste da det er svært at kontrollere resultatet med det samme og da man ikke kan lave om på et tryk, ved at trække tilbage.

Når ruden er lagt i så skal man bare samle bilen igen og lade den tørre i henhold til rudelims fabrikanten.

Vh Tariq Al-jiburi – Bilglas Montør –

Har du ik mod på at skifte ruden selv? så bestil en ny bilrude her: www.rudefix.dk/bilruder/