+4571991077 info@agsd.dk

Hvad gør du, hvis der har været indbrud i bilen?

indbrud i bil siderude knuses

Det var i sidste uge, kort efter at vores nye guide til kør-selv-ferie i Italien med insider-tips var blevet lagt ud på nettet, at telefonen ringede.

Det var Peter, en god ven og kunde. Han havde læst, om vores tips til “Turen går til Italien” og havde et problem:

“Oliver, sig til de mennesker som ønsker at rejse på kør-selv-ferie til Italien i deres nye bil (eller andre destinationer, red.), at de skal huske at lægge deres værdigenstande væk, de må ikke være synlige. For det øger alvorligt risikoen for tyveri!

Jeg har i øvrigt brug for en tid til en ny siderude. Hvornår kan det passe?”

Det kom derefter frem, at Peter dagen forinden havde været offer for et indbrud i sin bil – en splinterny Volkswagen Polo – og det var sket på en af de mest uheldige måder.
Han havde været på vej hjem fra arbejde og i et anfald af træthed pludselig fået trang til en kop god, stærk kaffe. 

I farten havde han ladet sin mobiltelefon ligge på passagersædet – og da han kom ud var det til et ødelagt sidevindue og en telefon som ikke længere var der.

Hvad gør du, når der har været indbrud i bilen?

Hvis du havde været i Peters sted, hvad ville der så være sket? 

Ud over ærgrelsen over, at vinduet i den nye bil var ødelagt og mobiltelefonen borte ville der pludselig have været en masse praktiske ting at tage stilling til såsom

 • hvad er det for en procedure, jeg skal benytte for at undgå problemer mht. telefonen?
 • jeg må hellere få anmeldt indbruddet, både til politiet og til forsikringen…
 • gad vide om der mangler andet i bilen?
 • mon der er nogen, som har været vidne til at indbruddet skete, måske ovenikøbet uden at være klar over det?
 • hvordan kører jeg hjem med en ødelagt siderude? Findes der specialister som kan hjælpe mig i denne situation?

Det er vigtigt, at du handler hurtigt. Specielt hvis nogen stjålet din mobiltelefon, pung eller andre effekter som rummer økonomiske midler er det en god idé med det samme at spærre det hele, så du ikke risikerer at skulle betale for noget du ikke har købt, eller f.eks. langdistanceopkald.

Tag kontakt til politiet

Det er utroligt vigtigt også at tage kontakt til politiet med det samme. Hvis du er usikker på hvad der skal ske kan du finde mere information om anmeldelse af tyveri på deres hjemmeside.

Husk endelig at kontrollere, om der mangler andet fra bilen og at tage billeder af skaderne så du har beviser at kunne vise senere.

Forsikringen skal også informeres. Skulle du stå i sådan en situation som den Peter stod i så ville din forsikring sandsynligvis ikke dække. Og det ville den ikke gøre fordi telefonen lå fremme, synlig udefra.

Nej, Peters forsikring dækkede desværre ikke, heller ikke selv om vi taler om en ødelagt siderude i en splinterny Volkswagen Polo.

Skulle forsikringen have dækket skulle telefonen have ligget skjult et eller et andet sted i bilen. Vær endelig opmærksom på det, og vid at det i Peters tilfælde var nok til at få forsikringen til at afvise erstatningskravet.

Politiet skal inddrages

Sker indbruddet på et sted, hvor der er tv-overvågning kan du være heldig, at tyven er blevet optaget. Det er under alle omstændigheder noget, politiet skal inddrages i. Rådet vi kan give herfra er at snakke med politibetjentene om, hvad der så skal ske så du ved, om du skal foretage dig noget eller ej.

Uansetom forsikringen dækker eller ej og om du lige som Peter netop har købt en splinterny Volkswagen Polo eller du har en ældre model…på dette tidspunkt har du behov for en ny rude i din bil. Og også selv om det kan virke besværligt og bekymrende at få en sådan opgave ordnet, så er det utrolig nemt at få skiftet ruden i din bil uanset hvor i landet den holder.

Her er proceduren som gælder for ALLE bilister uanset bilmærke, model og årgang:

 1. Gå til https://rudefix.dk og bestil tid.
 2. Fortæl os hvor bilen holder eller, alternativt, kom ind til os.
 3. Lad os tage os af installationen af den nye rude og af bortrenoveringen af den gamle.
 4. Du er køreklar igen.

  Eneste punkt som du lige skal være opmærksom på er forsikringen. Derfor forhør dig hos din forsikring INDEN du bestiller tid hos os.

Følgende produkter og serviceydelser er inkluderet i prisen som du allerede kan se på hjemmesiden når du bestiller tid:

 • Vi monterer din nye rude der hvor bilen står parkeret. Du kan også komme ind til os men vi hjælper gerne der, hvor du holder parkeret.
 • Den nye rude i høj kvalitet monteres og afprøves.
 • Du slipper for at sørge for bortrenovering af den gamle rude, det tager vi os af for dig.
 • Hertil får du rådgivning og vejledning – og et smil. Det skorter aldrig på god kundeservice når vi er i nabolaget.

(det siger vi ikke selv, det er vores kunder som er af den idé. Tjek vores anmeldelser her https://dk.trustpilot.com/review/rudefix.dk).

Hvad kan du gøre for at undgå indbrud i bilen?

Det er bedre at forebygge endat helbrede. Derfor…hvad kan du aktivt gøre for at undgå at skulle se “din nye Volkswagen Polo” (eller anden lækker ny bil) udsat for indbrud?

Først og fremmest

Først og fremmest prøv så vidt muligt at tage dine værdigenstande med, når du forlader bilen. Alternativt kan du skjule dem, så de ikke er synlige udefra, f.eks ved at lægge dem i handskerummet eller i bagagerummet.

Tjek ENDELIG med din forsikring, hvordan kravene for erstatning er, skulle uheldet være ude – og gør det INDEN du fylder bilen med værdier (f.eks. julegaver, sportsudstyr eller dyrt mærketøj). Politiet melder, at der altid er mange indbrud i biler i julehandletiden – og specielt i december måned ville det være ærgreligt at komme til at stå i Peters situation, ikke?
(under alle omstændigheder skal du være opmærksom på, at kontanter og smykker som hovedregel IKKE bliver erstattet. En vægtig grund til IKKE at bringe dem med dig – tror du ikke?)

For det andet

For det andet så husk at lukke alle vinduer og låse bilen, inden du forlader den. Og gør det også selv om det kun er for et kort øjeblik (som f.eks på en tankstation).

Lad derudover ikke reservenøglen ligge inde i bilen, for så dækker forsikringen ikke.
En kort video fra FDM (https://fdm.dk/) viser hvordan du bør forholde dig skulle der være indbrud i din bil. Du kan se den her.

For det tredje

For det tredje bør du vælge din parkeringsplads med omhu. Steder med dårlig belysning eller parkeringspladser som er langt fra hvor andre har parkeret er det bedre at undgå.

Trafik og godt med lys og larm er med til at skræmme ubudne gæster væk og dermed mindske riskoen for, at du kommer til at stå med hul i din siderude og manglende genstande i din bil.

For det fjerde

For det fjerde så kan du overveje at installere en bilalarm. Som regel bliver biler som er udstyret med en bilalarm udsat mindre hyppigt for indbrud.
Og skulle det ske, er bilalarmen med til at stresse tyven og måske skræmme vedkommende væk.

Peter har siden indbruddet i sin bil udstyret sig med en bilalarm. Han håber, at den vil kunne “overtale” tyvene til at lade hans nye Volkswagen Polo være i fred, skulle han en anden gang glemme sin telefon eller andre værdigenstande i bilen.

Her fra Rudefix håber vi naturligvis, at det aldrig kommer til at ske igen. Og for at være på den sikre side udstyrede vi Peter med en serie stenslagsklistermærker, så stenslag skulle heller ikke blive det store problem for ham.

Pas på din bil, husk at tage dine værdigenstande med dig – som FDM siger “Tøm bilen før tyven gør det”.

PS. Husk at tyve som hovedregel har behov for et tegn på, at der befinder sig værdier inde i en bil, inden de begynder at bryde ind i den. Derfor jo mindre du viser, des mindre er risikoen for at komme tilbage til en smadret bilrude eller en ødelagt bildør.

PPS. Er du nysgerrig efter at se den nye Volkswagen Polo? Her er et link til den officielle Volkswagen-hjemmeside og Polos karakteristika. klik her

Er du til video er her en interessant video som viser Volkswagen Polos udstyr og udseende. klik her

Vi har herudover valgt at sætte et link til FDM’s artikel om hvad forsikringen dækker – det finder du her klik her.

Har du ikke set vores artikel om kør-selv-ferie i Italien kan du læse den her

5/5 - (5 votes)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.