Hvordan skal en p-skive placeres i forruden? Vi hjælper dig med at placere din p-skive i din forrude så du undgår unødvendige p-afgifter.

Vidste du at mange lande ikke har p-skiver i deres forruder? Vores kære naboer i England har til forskellighed ud over at køre i venstre side af vejen, heller ikke p-skiver i deres biler det betyder at der er andre regler for tidsbegrænset parkering mm.

Vi skal ikke tale om England idag men om de danske regler for placering af parkeringsur i bilens forrude.

Vi skal også tale om hvilke type p-ur samt om betingelserne herfor.

Skal du bare have et hurtigt svar?

Nedestående er listen over korrekt placeret p-ure

4.1/5 - (8 votes)

6 Kommentarer

Johs. Olsen · juli 23, 2021 kl. 9:14 am

Jeg er ved at skifte min p-skive (elektronisk), min Kia Rio har en forrude der ligger meget ned.
Det er umuligt at justere og skifte batteri på den gamle, der sidder nederst i højre hjørne.
Er der OK at flytte den op i øverste hjørne, som det billede I viser i jeres vejledning af lastbilen? Mvh. Johs.

  UnoPark · august 8, 2021 kl. 10:53 pm

  Hej Johs.
  Ja det er helt iorden at placere den på den måde du beskriver.

  Jan Albjerg · december 13, 2021 kl. 9:44 am

  Jeg mener, at UnoPark og Rudefix svarer forkert. Skal selv montere en batteri parkeringsskive, og har samme udfordring som dig, hvor jeg gerne ville placere i øverste højre hjørne, MEN der står i Parkeringsskivebekendtgørelsens § 4, at en fastmonteret skive skal placeres nederst i højre side. BUM.

   Rudefix · december 14, 2021 kl. 11:29 pm

   Mega Tak Jan.. Jeg får updateret Unopark. Jeg er sikker på at de har et par ord herom.

Rudefix · august 5, 2021 kl. 8:10 pm

Jeg har kontaktet et parkeringsfirma for at give dig svar på dit spørgsmål Johs 🙂

  Jan George. · maj 31, 2022 kl. 8:05 pm

  p urets plads i i forruden ? Erhvervs biler som har skilt med sit navn XXXXX ELLER FIRMA NAVN STÅENDE I FORRUDEN ER ULOVLIGT PÅ GRUND AF UDSYN, Men parkeringsuret skal være i rudens nederste højre side, når jeg sidder i min bil og skal se om der er mindre børn på cykel kan jeg ikke Se dem på grund af Pskiven. Op i højre hjørne af forruden med Urret. Det generer jo ikke mit synsfelt.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *