+4571991077 info@agsd.dk

Gør din elbil vinterklar med disse tips

Spekulerer du på, hvordan du kan holde din elbil kørende hele vinteren igennem? Du er ikke alene. Mange EV-ejere står over for den samme udfordring. Med nogle få enkle forberedelser kan du dog være sikker på, at din bil er klar til at tage imod alt, hvad vinteren bringer

Koldt vejr kan forårsage ødelæggelse for elbiler. Batterierne mister strøm, når det er koldt udenfor, hvilket kan resultere i nedsat rækkevidde og længere opladningstider. Dæk mister lufttryk i kulden, hvilket gør dem mere modtagelige for punkteringer. Og is og sne kan gøre det svært at oplade bilen eller endda at komme ind i den, hvis dørene er frosset til

Dine dæk tæller

Heldigvis er der nogle få ting, du kan gøre for at vintersikre din elbil. Start med at investere i et godt sæt helårsdæk. De giver bedre vejgreb i sneen og hjælper din bils rækkevidde i kolde temperaturer. Sørg dernæst for, at bilens batteri er fuldt opladet, før temperaturen begynder at falde. En fuld opladning vil være med til at sikre, at din bil ikke mister strøm så hurtigt i det kolde vejr

Endelig skal du have en pose kattegrus eller sand i bagagerummet, så du kan komme fri af bilen, hvis du sidder fast, hvis du kommer i klemme. Ved at følge disse enkle tips kan du nyde en bekymringsfri kørsel hele vinteren igennem

Vask din bil som var det sommer

Det er altid vigtigt at holde din bil ren, men det gælder især om vinteren. I de kolde måneder kan vejsalt og andre afisningskemikalier tage hårdt på din bils lak.

For at undgå skader er det bedst at vaske din bil mindst en gang om ugen om vinteren. Hvis du bor i et område med særligt hårde vintre, skal du måske vaske din bil oftere.

Ud over at vaske karrosseriet på din bil skal du sørge for at være særlig opmærksom på undervognen. Det er her, hvor det meste salt og kemikalier ophobes, så det er vigtigt at fjerne dem regelmæssigt. Et par minutters ekstra pleje hver uge kan gøre meget for at beskytte din bil om vinteren.

Undgår ridser i forruden

Når det hælder din bils forrude, så er det en god ide at give den en skyller med sprinklervæske, når du er færdig med at bruge den for dagen. På denne måde får du det værste snavs væk fra forruden, og undgår at grus fra vejen fryser til over natten. Der skal nemlig ikke så meget til for at ridse forruden, når du først går i gang med isskraberne tidligt næste morgen.

Læs også: Hvad renser man bilruder med?

Parkering i vintertiden

Når vejret bliver koldere, vil du måske bemærke, at din elbil ikke har den samme rækkevidde som om sommeren. Det skyldes, at koldt vejr har en negativ indvirkning på batteriets ydeevne. Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at mindske kuldens indvirkning og holde din bil kørende hele vinteren.

Selvom elbiler bliver mere og mere populære, er der stadig nogle udfordringer forbundet med at eje en elbil. En af de største udfordringer er at finde et sted at parkere, hvor der er plads til en oplader til elbiler. Selv om mange parkeringshuse har opladningsstationer, er de ofte ikke opvarmede, hvilket kan give problemer for batterierne i koldt vejr.

En opvarmet parkeringskælder er en god løsning på dette problem, da den hjælper med at holde batteriet varmt og forhindrer rækkeviddeangst. Desuden kan en opvarmet garage også hjælpe med at forhindre frosne rør og skader på din bil på grund af is og sne.

Hvis du bor i et område med kolde vintre, er en opvarmet parkeringsgarage et must for din elbil.

For det første skal du sørge for at holde dit batteri opladet. Et fuldt batteri vil hjælpe med at maksimere rækkevidden og forhindre strømtab i koldt vejr.

For det andet skal du planlægge dine ruter omhyggeligt.

Koldt vejr kan gøre det svært at oplade på farten, så det er vigtigt at planlægge ruter, der gør det muligt for dig at holde dig inden for rækkevidde af en ladestation.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er pexels-pixabay-221012-1024x683.jpg

Opvarme EV-biler?

Nej, du behøver ikke at opvarme din EV-bil. Faktisk finder mange EV-bilister ud af, at de kan spare penge på deres energiregning ved slet ikke at bruge varmelegemet. Der er dog et par ting, du skal huske på, hvis du beslutter dig for at undlade at bruge varmelegemet.

For det første skal du sørge for, at din bil er ordentligt isoleret for at undgå varmetab.

For det andet bør du overveje at investere i et sæt vinterdæk af høj kvalitet for at forbedre vejgrebet og forhindre, at bilen glider ud på isglatte veje.

Endelig skal du være forberedt på koldere temperaturer ved at klæde dig i flere lag og have et tæppe eller en ekstra frakke i bilen. Ved at tage disse forholdsregler kan du nyde godt af de besparelser, der er forbundet med at køre i en elbil, uden at det går ud over komfort eller sikkerhed.

Er det godt at opvarme en EV om vinteren?

Et spørgsmål, som vi ofte får, er, om det er godt at opvarme en EV om vinteren. Det enkle svar er ja, det er ikke kun godt, men også nødvendigt. I modsætning til en benzin- eller dieselbil har en EV ingen motor til at generere varme, så kabinen vil være kold, medmindre du tilslutter stikket og bruger varmelegemet.

Selv hvis du ikke føler behov for at bruge varmelegemet, er det stadig en god idé at tilslutte stikket og lade bilen varme op i et par minutter, inden du kører af sted. Det vil bidrage til at forbedre batteriets ydeevne og rækkevidde.

Hvis du har brug for at bruge varmelegemet, er der naturligvis et par ting, du skal være opmærksom på. For det første er elektriske varmeapparater meget effektive, så de dræner ikke dit batteri så hurtigt som en benzinmotor ville gøre det.

De bruger dog mere energi end cirkulerende luft, så det er bedst at bruge dem sparsomt. For det andet skal du huske, at varmeventiler i gulvniveau kan reducere rækkevidden med op til 30 %, så hvis det er muligt, skal du i stedet rette luftstrømmen mod forruden.

Hvis du følger disse tips, burde du kunne holde dig varm og komfortabel hele vinteren igennem.

Konklusion

Lad ikke de kolde måneder lægge en dæmper på din oplevelse som ejer af et elektrisk køretøj. Med en smule forberedelse kan du være sikker på, at din bil vil være i stand til at klare alt, hvad Moder Natur kaster på sin vej. Fra at investere i helårsdæk til at have en pose kattegrus i bagagerummet til nødstilfælde – hvis du følger disse tips, kan du komme igennem vinteren uden problemer.

5/5 - (2 votes)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.