Hvad kommer det til at koste at udskifte din forrude?

Det er aldrig rart at være nødt til at udskifte en forrude i din bil. Specielt ikke hvis uheldet er ude, mens du er ude i forretningsærinde og har behov for at være fremme til en bestemt tid.

For en lille måneds tid siden kom der et opkald fra Sønderjylland. Det var en kunde, som på vej i bil fra Ribe til Sønderborg pludselig havde hørt et knald.

Han sagde, at det havde lydt, som var der sprunget en håndgranat inde i bilen.

Det var der ikke, men forruden i hans firmabil havde fået et stenslag.

Det viste sig hurtigt at være et stenslag af den alvorligere slags og telefonisk blev vi enige om, at det vist var en god idé at få en ekspert til at se på sagen. Så nærmeste værksted blev informeret og en halv time efter var der hjælp på vej.

Problemet var, at vores kunde havde en vigtig firmaaftale i Sønderborg. Og selv om vi normalt er ret hurtige til at få ordnet også større stenslag og revner, så blev det lynhurigt klart, at selv i bedste fald ville kunden under alle omstændigheder komme for sent til sin aftale.


Vi måtte “gøre et eller andet”.

Så det gjorde vi: Han fik nøglerne til en gratisbil og kunne derefter køre videre til Sønderborg og sin forretningsaftale. Og vi kunne derefter i ro og mag ordne forruden så bilen igen kunne være klar til at køre, når forretningerne var overstået.

Hvornår er det nødvendigt at udskifte forruden i din bil?

Der er mange forskellige tilfælde hvor det ikke er nødvendigt at udskifte forruden i din bil. Som i historien om vores kunde i Sønderjylland så er der gange, hvor problemet kan løses med en reparation.

Hvis du f.eks har bare et eller to stenslag i ruden kan det sagtens være, at du ikke behøver at skifte den. Skaden din forrude har lidt er altafgørende for hvad der skal gøres, og den kan kun bedømmes af en ekspert.

Der er tilfælde, hvor en udskiftning af forruden ikke kan undgås og hvor du ikke vil være i tvivl om, at det er det eneste rigtige at gøre. F.eks hvis det stenslag du har i ruden er stort eller det har fået glasset til at krakelere.

Og så er der andre gange, hvor det kan være nødvendigt at gribe ind med udskiftning også selv om det umiddelbart ikke ser så slemt ud.

Sidder stenslaget f.eks tæt ved forrudens kant, eller er der mere end 5 stenslag i din forrude kan det være, at vi er nødt til at gribe ind alligevel med en udskiftning – dette gøres for at opretholde sikkerheden når du kører.

Hvis du er i tvivl om, om der skal et større indgreb til så ring på telefon 89877224 og tal med en af vores eksperter. Vi er altid parat til at hjælpe dig, hvadenten du skal have hele ruden skiftet eller bare have sat et par stenslagsklistermærker over skaden.

Hvad koster det at skifte forruden i din bil?

Omkostningerne ved udskiftningen af din bils forrude afhænger af:

 • mærket
 • modellen
 • årgangen

Herudover er der en hel del andre, mere specielle funktioner som din forrude kan have og som har væsentlig indflydelse på, hvor meget din forrude kommer til at koste i sidste ende.

En væsentlig faktor er glastypen. Der findes specielle typer glas, som har sværere ved at splintres, og som derfor er sikrere for fører og passagerer. Forruder med disse typer glas har ofte en højere pris.

En anden faktor kan være, om din bil er en speciel model. Specialbiler som f.eks Aston Martin har ofte forrudepriser som ligger på det dobbelte (eller det tredobbelte) af en forrude til et mere almindeligt bilmærke.

Hvis så også der er indbygget specielle funktioner i din forrude (hvis den f.eks er opvarmet, hvis der er indbygget solskærm, hvis der er regnsensorer i den osv.) vil det givetvis også blive dyrere.

Ønsker du at vide præcist hvad det kommer til at koste at skifte forruden så gå til https://rudefix.dk/. Her vil du på mindre end 4 minutter have det fulde overblik af, hvor meget du vil komme af med, når du skifter din forrude.

Hvordan kan du skifte forruden i din bil?

Der er to muligheder: gør-det-selv og “få-det-gjort”.

I det første tilfælde er der mange forskellige ting som skal overvejes:

 • har du ekspertisen til at kunne skifte den – eller kan du finde en som har?
 • kan du finde et sted, hvor du kan købe en forrude?
 • ved du hvor meget det vil koste at få forruden skiftet – og hvad du kan spare?
 • ved du hvor lang tid det tager for at få det gjort professionelt?

og rigtig mange andre overvejelser.

Forrude lim påføres ruderamme med fugepistol

Du har sandsynligvis allerede fundet ud af, at det ikke er nogen god idé selv at give dig i kast med den slags indgreb. En forrude er en bøvlet reservedel at skulle skifte på en bil, fordi den er klodset og besværlig at have med at gøre – og så er risikoen for, at “noget” går galt stor.

Gå derfor ikke igang med at skifte forruden på din bil med mindre

 • du ved hvad du har med at gøre
 • du har værktøjet til det
 • du har hjælp til at klare eventuelle nødssituationer

Hvordan foregår det, når forruden på din bil skal skiftes?

Det er nemt at skifte forruden på din bil hvis du får andre til det – men hvad kommer der til at ske, når du skal have din bil til forrudeudskiftning?

Et skift af forrude kommer som regel til at foregå som følger:

 1. Du bestiller en tid online (på https://rudefix.dk/) og vælger selv den tid, som passer bedst ind i din kalender.
 2. Så vælger du hvor reparationen skal finde sted, om vi skal komme til dig eller om du kommer til os.
 3. Dette er det punkt under hvilket din nye forrude bliver installeret – og vi også sørger for bortrenovering af den gamle forrude.
 4. Du er klar til at køre igen.
 5. Det var da nemt, var det ikke?

Hvad inkluderer prisen når forruden på din bil skal udskiftes?

Fra starten ved du præcist, hvad det vil koste dig at få installeret den nye forrude. Og det gør du, fordi du på vores website bliver spurgt om hvilken rude du har behov for at skifte samt hvilken bil du har (model og årgang).

Ud fra disse få oplysninger beregner vores system, hvad den nye forrude vil komme til at koste. Og prisen er inklusive levering og installering, så du ikke får ubehagelige overraskelser.

Inkluderet i prisen får du derfor følgende produkter og serviceydelser:

 • mulighed for installering af den nye forrude hvor bilen holder
 • en ny forrude i høj kvalitet, monteret og afprøvet
 • vi flytter bakspejl og evt. P-skive til din nye forrude
 • bortskaffelse af den gamle forrude
 • rådgivning og vejledning – og et smil oveni 😊

Kan du få nogle af omkostningerne til udskiftning af forruden i din bil dækket?

Forlygte og forrude på en VW i modlys

Tjek altid med dit forsikringsselskab, om du er dækket ind hvis der kommer skade på forrude eller andre ruder i bilen. Det er altid vigtigt at have klart, hvad du har ret til og hvad som ikke er dækket.

Risikoen for, at du ikke har ret til erstatning er naturligvis større, hvis din forsikring er en basisversion. Omvendt har specielt dyrere forsikringer mulighed for at holde dig helt fri for skade. 

Snak med din forsikringsagent om dine rettigheder og pligter. Vedkommende vil ikke blot være i stand til at fortælle dig hvordan du står, men også kunne vejlede og rådgive dig om eventuelle muligheder du har, hvis ikke din forsikring dækker bilruder med stenslag.

Ved du, at du kan forebygge udskiftning af din forrude?

Sker det, at en sten rammer din forrude så uheldigt, at glasset går i stykker så KAN du faktisk gøre noget for, at det ikke bliver værre.

Hos os kan du få stenslagsklistermærker til at sætte over stenslaget hvis uheldet er ude. Vidste du det?

Det er nemlig ikke alle stenslag, som ødelægger din forrude totalt. Og rigtig mange kan repareres – og dermed kan du spare den totale udskiftning af forruden.

Sætter du ind med det samme, skaden er sket, øges sandsynligeden for, at du kan nøjes med en reparation. For at kunne reparere et stenslag er det nemlig nødvendigt, at det er snavse- og fugtfrit – og det kan du sørge for ved at benytte et stenslagsklistermærke.

Om vi kan reparere stenslaget eller ej kommer naturligvis an på omfanget af skaden, men i mange tilfælde vil det være muligt, hvis du med det samme beskytter området.

Hos os kan du hente stenslagsklistermærker gratis. Kom ind og hent nogen stykker så der er nogen at dele ud af. Vi er altid glade for at kunne hjælpe dig (og andre) og undgå at skulle skifte flere forruder end højst nødvendigt.

Ved du ikke om skaden du har kan repareres, så ring til os på telefon 89877224. Hav et billede eller to af skaden ved hånden, så vores ekspert kan rådgive og vejlede dig. Det giver dig den bedst mulige service på den kortest mulige tid.

Har du fornemmelsen af, at noget ikke er som det burde være kan du også bestille tid til et eftersyn af alle ruder.

Et ekstra kig er måske unødvendigt, men din sikkerhed bør ALTID være i pole position. Og din forrude ER altså en meget væsentlig del af din bils sikkerhedsudstyr.

“Jamen…Rudefix er et københavnsk firma – hvordan kan de hjælpe mig i resten af landet???”

Vi har samarbejdspartnere over hele Danmark og henviser via vores hjemmeside til nærmeste værksted inden for 50 km. Det er IKKE noget problem at hjælpe kunder som ikke befinder sig i hovedstadsområdet.

Det fandt vores kunde, på forretningsrejse i Sønderjylland mellem Ribe og Sønderborg, ud af. Vi afventer stadig hans anmeldelse på Trustpilot men ved, at det var en supertilfreds kunde, som efter sit veloverståede firmamøde kunne køre gratisbilen tilbage til værkstedet og hente sin firmabil, som i mellemtiden var blevet repareret og gjort køreklar igen.

Til sidst…

Hvis du er i tvivl om din forrude har behov for et eftersyn eller en kærlig hånd, så ring på telefon 89877224 og lad os snakke om sagen.

Vi står klar til at svare på dine spørgsmål og give dig sikkerheden for, at du ikke løber unødige risici.

For i sidste ende handler det jo om din sikkerhed.

Som altid skal være i højsædet. Derfor går vi ikke på kompromis med hverken kvalitet af vores produkter og serviceydelser eller den service, du får når du kommer for at få repareret eller skiftet din forrude.

Kig ind forbi, ring 89877224 eller bestil tid på https://rudefix.dk/ og få forruden i din bil set efter i sømmene.  Det kan ikke betale sig at lade være!

5/5 - (6 votes)

1 Kommentar

Jay · oktober 18, 2021 kl. 5:17 pm

Super fedt indlæg om forrude skift. glæder mig til at implementere viden 🙂

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *