Hvis du står og tænker på at købe ny bil, så læs videre her – her fra Rudefix har vi samlet en flok nyheder som kan være nyttige i dit bilvalg.

Ny bil - Husk reservedels omkostninger.

Er du med på bilmoden?

Inden 2030 skulle der gerne køre 500.000 el-biler rundt på de danske veje.

Det er i hvert fald regeringens mål. Og det virker måske som et overkommeligt mål – men der skal vist noget til før det kan lykkes.

For i 2019 blev der godt nok solgt 5.500 el-biler og 3.900 hybridbiler – men ud af over 225.000 biler er der lang vej inden de 500.000 elbiler, som er regeringens ønske.

Specielt fordi den helt store vinder af danskernes hjerte er stadig SUV’en, med Nissan Qashqai på førstepladsen.

Køber danskerne miljøvenlige biler?

I 2019 var det SUV’en Nissan Quashqai som gik klart af med sejren. Men i starten af 2020 virker det, som om der er ændringer på vej i danskernes bilkøb.

I marts 2020 melder FDM om en generel tilbagegang i salget og indregistreringen af nye biler men en ret markant fremgang i salget af elbiler.


Ja, faktisk blev fremgangen så stor, at Tesla Model 3, som er den mest solgte og populære elbil i Danmark, snuppede den generelle førsteplads fra Nissan Qashqai. ( https://fdm.dk/nyheder/nyt-om-biler/2020-04-bilsalg-dykker-det-bliver-vaerre )

Og i juni efter corona-krisen er det Ford Kuga, en plug-in hybrid i SUV-klassen, som placerer sig solidt på førstepladsen, over de mest solgte biler – stadig tæt forfulgt af Nissan Quashqai. (https://jyllands-posten.dk/biler/ECE12271046/bilsalg-paa-rette-kurs-med-stor-ford-i-spidsen/)


Og det er da en god, positiv udvikling. Men betyder det at SUV’erne og de andre mindre miljøvenlige biler er på vej ud?

Danskerne elsker SUV’er

Ifølge Ritzau (https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyregistrerede-personbiler-i-april-2020) er der et markant fald i salget af personbiler i starten af 2020 – specielt pga. Coronavirus og følgerne heraf.

Selv i en situation hvor salget af personbiler falder med mere end 25 procent stiger salget af SUV’er.

Og det er specielt de mindre SUV’er som bliver de store vindere i dette spil. Circa 4 ud af 5 SUV’er er i lille- og mellemklassen mens cirka 15% af salgene er store SUV’er.

Og der er gode grunde til, at danskerne er vilde med SUV’er. Du sidder højere og har derfor et langt bedre overblik over vejen. Samtidig er det også langt nemmere at stige ind og ud af bilen.

Og så har SUV’en altså en helt speciel tiltrækning på mange – der er noget særligt over at komme kørende i sådan en bil.

Det demonstrerer salget af de mange Ford Kuga i andet kvartal 2020.

Bilfabrikanten har kreeret en SUV som samtidig er en hybridbil, og med en salgspris på under 300.000 kr har Ford trukket rigtig mange danskere til.

Hele 5.300 personer har bestilt den nye Ford, for det har åbenbart været tiltalende, at kunne kombinere SUV’ens lækre udseende og dens sportslige præstationer med mere miljøvenlige karakteristika.

Nye elbiler på vej

Er du til nye elbiler så kommer 2020 og 2021  til at byde på mange nyheder: Audi kommer med E-tron Sportback, Q4 E-tron og GT, Mazda sender MX-30 på gaden, og du vil også kunne finde nye modeller af BMW (https://www.bmw.dk/da/generelt/produkt-tilbud/elektriske-biler/elbiler.html), Mini Cooper, Opel, Mercedes-Benz og Porsche (samt mange andre – mindst 30 nye elbiler kommer på markedet i de næste måneder ifølge FDM).

Slet ikke ilde og bestemt et skridt i den retning, som regeringen gerne vil gå – og som det er miljømæssigt forsvarligt at slå ind på.

SUV’er er dog stadig utrolig populære og det at fabrikanter som Ford og andre er begyndt at lave SUV’er i el-udgaven tyder på, at denne model er kommet for at blive.

(har du lyst til at se hvordan forskellige populære SUV’er gør sig i en test så hop over til FDM og tjek deres store 2019-test af 10 populære SUV’er – https://fdm.dk/motor/biltest/stor-test-af-10-populaere-suver)

Og hvad hvis der sker bilen noget?

Ikke alt er dog fryd og gammen mht. elbilerne. Og specielt Tesla “gør sig skyldig” når vi taler om f.eks reservedele.

Du har sandsynligvis ikke spekuleret på, hvad det vil koste at få repareret din nye bil.

Nej, du har da bestemt ikke i sinde at købe din bil med den tanke, at den før eller siden vil gå i stykker og at reservedelene derfor skal være til at komme til for penge.

 • Du har tænkt dig at købe den fordi
  den er lækker
 • den har fantastiske præstationer
 • den har de karakteristika mht. udseende og udstyr som du ønsker
 • den ligger godt på vejen/er sikker/kan køre stærkt
 • den får naboer, kolleger og venner til at vende sig og se efter dig, når du kører forbi

…i den sammenhæng er det dér med at bilen før eller siden få behov for en mekaniker meget mindre interessant.

Det ved du dog inderst inde, at det vil den. Sådan én er ikke bygget til at holde evigt – du ved det egentlig godt, men er ikke interesseret i at tænke over det lige i dette øjeblik.

Det er meget mere spændende at overveje alle de andre aspekter ved et bilkøb.

Det KUNNE dog være en god idé i hvert fald at tage dette aspekt med i dine overvejelser inden du anskaffer dig en ny bil.

For hvadenten du har tænkt dig at investere i en SUV, en el/hybridbil eller en af de andre mange interessante nyheder som bilmarkedet byder på i år.

Så kommer der et tidspunkt i bilens levetid, hvor du vil få behov for reservedele.

Og her kommer en lille hage som mange ikke er opmærksomme på, når de køber bil:

Der er nogle bilfabrikanter, som “tvinger” dig til at udskifte dele på din bil med originale dele.

Det er der som sådant ikke noget forkert i – hvis bare ikke det var, fordi de originale reservedele ofte er hundedyre!

Det er lidt som de firmaer, som sælger deres printere billigt fordi de ved, at gennemsnitligt vil de tjene deres penge ind (og flere til) ved, at sælge dyre farvepatroner til kunderne.

Hvordan ser det ud hvis du skal have skiftet forrude eller andre ruder?

Når du køber bil så vær endelig opmærksom, at der KAN risikere at være skjulte omkostninger i form af dyre reservedele, eller behov for specialværksteder, for at servicere din nyerhvervelse.

Det er ikke den mest festlige måde at vælge bil på men er du bevidst om det fra starten er risikoen for grimme overraskelser langt mindre.

Vi har allerede skrevet om Tesla og deres dyre forruder (https://rudefix.dk/blog/tesla-forruder-er-dyrest/) og det er ikke den eneste model, som har en heftig prisseddel vedhæftet.

Vi ved godt at du ikke vælger bil efter om rudeskift er dyrt eller ej.

Men hvis du alligevel ønsker, at høre mere om din drømmebils omkostninger ved rudeudskiftning. Så er du velkommen til, at tage kontakt til os på telefon 36991310 eller skrive til os via (https://rudefix.dk/kontakt/) for yderligere information.

Sørg endelig for at forebygge!

Er uheldet ude og du får behov for at skifte forruden eller andre ruder – ja, så er der ikke så meget andet at gøre end at:

 1. Gå til https://rudefix.dk og bestil tid.
 2. Fortæl os hvor bilen holder eller, alternativt, kom ind til os.
 3. Lad os tage os af installationen af den nye rude og af bortrenoveringen af den gamle.
 4. Du er køreklar igen.

Inkluderet i prisen på din nye rude er følgende produkter og serviceydelser. (prisen kan du i rigtig mange tilfælde se allerede på hjemmesiden når du bestiller tid):

 • Vi mødes dér hvor bilen står parkeret. Så er det ekstra nemt og sikkert for dig, specielt hvis det er forruden som skal skiftes.
 • Vi monterer og afprøver den nye højkvalitets-rude.
 • Er der tale om forruden flytter vi bakspejl og evt. parkeringsskive til den nye rude.
 • Vi sørger for bortrenovering af den gamle rude.
 • Oveni får du rådgivning og vejledning – og et smil.

(ønsker du at se hvad vores kunder siger om vores arbejde så tjek vores anmeldelser hér https://dk.trustpilot.com/review/rudefix.dk).

Konklusionen?

Rigtig mange danskere har købt ny bil efter corona-krisen. I maj måned boomede salget af brugte biler mens nyerhvervelserne tabte terræn.

Men i juni kom der gang i salget af nye biler igen, måske på grund af de nye biler som i mellemtiden var kommet på markedet, heriblandt Ford Kuga.

Noget tyder på, at kommer der flere SUV-elbiler eller hybrider så kunne danskerne godt finde på at  lade miljøet få indflydelse på deres bilvalg.

Indtil da bliver Nissan Qashqai ved med at være danskernes foretrukne SUV’er.

Lad os se hvad der sker.. Husk endelig at tænke over det punkt med reservedelene inden du køber, ikke?


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *