Der hersker ingen tvivl om at Land Rover har et godt kort på hånden med deres Range Rover SUV-model. Denne model har på en årrække udviklet sig til et prestigekøretøj som flere dansker gerne vil eje. Den nyeste udgave af den letgenkendelige Range Rover kan allerede nu forudbestilles, mens vi hos Rudefix hjælper ejer af de forrige årgange med at udskifte revnet og beskadiget autoglas.

I dette indlæg tager vi dig med på rundtur i vores Range Rover autoglas verden.

Den nye Range Rover er på trapperne – hvad kan du forvente?

Vi ser frem med stor entusiasme mod den femte generation af den ikoniske Range Rover. Designet ligner i stor udstrækning den foregående udgave og Land Rover har været trofast i deres traditionelle proportioner i udseendet. Denne model er (som sædvanligt) målrettet den kræsne forbruger, hvor som efterspørger elegance og rendyrket luksus.

Det er netop hvad du får serveret med denne opgradering – topmoderne kvalitet og modernitet. Alt hvad du behøver for en mindeværdig køretur, får du med enestående køreegenskaber med den nye Range Rover.

Overgangen til en elektrisk Range Rover

Hos Jaguar Land Rover arbejdes der på højtryk på at producere den første elektrisk bil, og det er ingen andre end EV Range Rover som bliver producentens første model. Denne forventes at blive præsentere i år 2024. Derfor er den nye model på mange måder et mellemstadie, ved at den kan fås i som en plug-in hybrid* eller en mild hybrid.

50 år med Range Rover

Hos Rudefix har vi igennem årene kun udskiftet forruder på en håndfuld Range Rovers. Vi får i stedet væsentlige flere bestillinger ind på Land Rover Discovery og Defender modellerne. Dette skyldes for der meste at Rang Roveren ikke er inden for budgettet for den gennemsnitlige dansker.

I starten af november havde vi fornøjelsen af at skifte en forrude på en Range Rover fra 2018. Kunden som var bosat i Københavns området, havde været i Jylland i efterårsferien. På vej hjem fra nogle hyggelige dage med familien, fik ferien en kedelig afslutning, da forruden fik et stenslag på motorvejen tilbage mod Sjælland.

En letgenkendelige Range Rover med skinnede rent autoglas.

Fra stenslag til en revne i forruden

Kunden oplyste at i den travle hverdage, har der ikke rigtigt været tid til at få repareret stenslaget. Det blev ved med at blive udskudt og til sidst sket det undgåelige. Den første november morgen med frost, skete det der må være det værst tænkelig syn for enhver bilejer. Stenslaget havde transformeret sig til en revne og det var ikke på nogen måde et køn syn.

På vores Rudefix blog har vi uttalige gange råbt højt for vores læser om at få fixet et stenslag med det samme, så de undgår den overstående situation. Desværre er der mange som først reagerer når det er for sent, og i dette tilfælde med Range Roveren var der ingen andre udvej end at få skiftet forruden.

Det som skete i denne situation, var på mange måder uundgåeligt. Havde kunden haft en garage, havde stenslaget kunne bevares lidt længere, men på en åben indkørsel, var forruden oppe imod det kølige danske efterårsvejr. Derfor bør der aldrig gå for langt tid imellem et stenslag og en reparation af stenslaget. Især i vinterhalvåret når temperaturen om morgen er tæt på frysepunktet.

Kunden kunne i dette tilfælde se frem til en Range Rover forrude pris på 5043,13 kr.

Rudefix montøren som udskiftede forruden på en Range Rover

Vores montør er trænet i at varetage forskelligartet autoglas opgaver. Når det gælder en større SUV som en Range Rover, så er det ikke alle som gerne vil stå med den udenfor og håndtere forruden alene. Derfor bad vi kunden om at komme ind på et Rudefix værksted så rudeskiftet kunne udføres efter de standarder som vi arbejder ud fra.

Denne Range Rover forrude (840mm x 1677mm) havde en standard farvetone med en grøn skyggestribe og med synligt stelnummer. Desuden var der tale om en opvarmet forrude som også var udstyret med regn sensor, samt varme ved viskerområde.

Den gamle forrude blev afmonteret og den nye forrude installeret på lidt under en time. Der skulle gå yderligere en time for at limen fik lov til at tørre, før at kunden var køreklar igen. På trods af at det var en sur situation, så blev situationen taget med oprejst pande.

Jeg er lidt selv ude om det, jeg skulle bare have gjort noget ved stenslaget med det samme.

Rudefix kunde efter Range Rover forrude skifte
Selvom en Range Rover er elegant, så kan den sagtens tåle lidt af hvert.

Ny Range Rover forrude via forsikringen

Hos Rudefix samarbejder vi med samtlige forsikringsselskaber i Danmark.

Når du bestiller nyt autoglas hos os og har en glasskade forsikring, så kan du vælge at oprette ordren som en forsikringssag. Vi tager hånd om alt det praktiske såsom billeddokumentation og håndtere papirarbejdet og sørger vi for det videre forløb. Alt afhængigt af hvilken forsikringsdækning du har, så betaler normalt kun selvrisikoen

Nedenfor finder du oversigt:

ABC Forsikring
Alka Forsikring
Alm. Brand
Alpha Insurance
Aros
Bauta
Codan
Concordia
Danske forsikring
DFA
ETU
FDM Forsikring
Gartnernes
GF Forsikring
Gefion
Gjensidige
Himmerland
IF
Købstædernes
LB forsikring
Lokal
Marsh
Mondux
Nem Forsikring
Next
Nykredit
PenSam
Popermo
Prosam
Protector
Protector forsikring
Runa
Storstrøms
Sønderjysk
Thisted forsikring
Topdanmark
Tryg
Vestjylland
Vendsyssel GS
Vejle brand

5/5 - (2 votes)

Nino

Nino arbejder i autoglasbranchen som teamleder. Han har blogget om branchen i et stykke tid og er ivrig efter konstant at øge sin viden. Sport er hans passion, og han elsker at lege med han hund Maxi.

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *