+4571991077 info@agsd.dk

Det er flere gange blevet debatteret, Er det bedst at få skiftet sin bilrude på værksted eller i det fri?

FDM og autoriserede værksteder har alle kommenteret sagen. FDM har ikke nogen stærk holdning til det, men flere autoriserede værksteder har stærke holdninger til det.

Debatten er med svag kritik og fokus misledt. Forklaring er som følger:

1. Omgivelser for rudeskifte er entydige.

2. Autoriserede værksteders politik (regler) kan indholde mere end almen god praksis for korrekt udført arbejde. eks. beskyttelse af salg af reservedele og arbejdstimer, dvs. der kan være salgs interesser i regler om montering af limet bilruder i det fri eller på værksted.

Mht. første punkt så er det entydigt omkring hvilke omgivelser ruder ikke kan skiftes i og så længe de ikke er til stede så er omgivelsen for rudeskiftet tilpas.

Forruder og bagruder samt en del små ruder i bilens side eks trekantsruder, ruder over bagskærm og i særdeleshed på stationcars. Skal man afmontere en sådan rude så er det vigtigt at det ikke regner, da vandet vil ødelægge bilens interiør – afmonteringen kan sagtens pågå hvis førnævnte ignoreres eller er ligegyldigt.

Sandstorm og hvad man kan forstille sig af underligheder som man ikke vil have ind i bilen da det kan forårsage skade er heller ikke at fortrække 🙂

Montering af limet bilruder kræver 2 ting i forhold til omgivelser.

– Bestemt luftfugtigthedsspektrum.

– Ikke våd eller uren overflade på limen, ruden, og ruderammen.

Luftfugtighed og temperatur forhold, er med til at sikre at rudenlimen kan tørre og hærde. Er man for tæt på dugpunktet som danske forårs og efterårs morgener så kan limen ikke tørre.

Mht. urene og våde overflader så forhindre det limen i at binde helt eller tilstrækkeligt. eks olieret overflade, støvet overflade, våd eller delvis våd som fra regn på rude og ruderamme er alle faktorer som forringer kvaliteten eller helt forpurrer rudeskiftet.

Ovenstående kan sagtens erhvervs i det fri som på værksted. Men der er dage og tidspunkter hvor det regner, er for fugtigt i forhold til temperaturen som gør at man ikke kan montere auto glas udendørs hvorfor et værksted er at fortrække.

Værksteder er optimale men mobilt i det fri er ligeså godt. Så længe man respekterer omgivelserne og at disse tillader forsvarligt rudeskifte.

5/5 - (1 vote)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.