+4571991077 info@agsd.dk
8+1 råd til hvordan kan du klargøre din bil til vinteren.
Fotograf: Erik McLean

Hvad er vigtigt for at klargøre din bil til vinteren?

Du ved det. Det er tid at klargøre din bil til vinteren.
For også selv om temperaturerne stadig er på den rigtige side af 10 grader kan vi ikke komme udenom det:
Vinteren er på vej, og selv om det måske ikke bliver isvinter inden for de næste 5-6 timer, er det bedre at være på forkant med tingene.

Det synes vi i hvert fald her i huset. Så Oliver Nordsve, vores administrerende direktør, har været ude og snakke med kolleger, venner, bekendte, kunder og andre som kender til den danske vinter. Og han har bedt om “luskede tips og idéer” til at hamle op med sne, frost og kulde.

For vinteren kan skabe rigtig mange problemer for dig som bilist.

Og dette er ikke kun, fordi der ligger sne og is overalt. Nej, ofte er din bil ikke klar til at skulle hamle op med frostgrader og alle de andre gode sager, som “Fader Vinter” normalt har i baghånden.

Så derfor.. Hvilke tips har vores “ekspertpanel” så samlet sammen for at hjælpe dig med at gå vinteren i møde med ro i sindet?

Her er en liste over de gode råd, som Oliver fik, da han spurgte 8 personer om hvad deres personlige bedste tip var til at klargøre din bil til vinteren:


1. Køb kvalitet frem for kvantitet

Det virker banalt at sige, at kvalitet vinder over kvantitet og lave priser. Men vi ved, at ofte kan det være meget fristende at falde for slagtilbud på lavkvalitetsprodukter.

Husk dog på, at når vi taler “bil” og “vinter” er det din sikkerhed, som står på spil.

Og kommer du en dag til at skulle lave en katastrofeopbremsning er jeg helt sikker på, at du vil foretrække at have købt de dyre bremseklodser frem for den billige udgave, og højkvalitets-vinterdækkene i stedet for discountudgaven.

Også væskerne du hælder på din bil skal være topkvalitet – f. eks. jo bedre olie din motor får, des længere holder den.
(der kommer mere om dette punkt længere nede i artiklen!)


2. Tjek batteriet

Er det ved at være et stykke tid siden, du sidst har skiftet batteriet i din bil, kan det være en god idé at gøre det nu, inden kulden sætter ind.

Batterier har det med at dø, når vejret er koldt. Og det er ikke specielt spændende at stå med et fladt batteri, når nu du har brug for din bil.

Synes du dog ikke, at det er tid til at skifte batteriet endnu kan du evt. have et ekstra batteri stående og skifte det, skulle uheldet være ude.

Hvordan er det er bedst at klargøre din bil til vinteren netop på dette område?

Er du i tvivl, så tag en snak med en fagmand om, om hvornår det er en god idé at skifte.

8+1 råd til hvordan kan du klargøre din bil til vinteren.
Foto: Daniel Foster


3. Husk at skifte til vinterdæk

Mange biler har særdeles avanceret sikkerhedsudstyr, som er nyttigt specielt om vinteren. Men skifter du ikke til vinterdæk risikerer du, at dette udstyrs nytteværdi mindskes voldsomt eller, i værste tilfælde, slet ikke kan benyttes.

Også her.. Husk at det er din sikkerhed, det kommer an på i sidste ende.

Så lad endelig ikke pengepungen bestemme for meget over, hvilken slags vinterdæk din bil skal have.

Et billigt sæt dæk kan bestemt være et fristende tilbud. Men husk at sikre dig, at det virkelig ER en god forretning, for dit liv og helbred kan afhænge af dem og hvor godt de fungerer.

Har du allerede et godt sæt vinterdæk i hus kan det være en god idé at skifte dækkenes plads. Snak med din dækekspert for at få de korrekte råd i netop din situation.

Husk også at tjekke, at dækkene ikke er blevet ovale i mellemtiden, at de ikke er for nedslidte og at de ikke er tørre og revnede.
Også her: Er du i tvivl, så spørg din lokale ekspert så du ikke risikerer at få problemer mens du er på vejen.

dæktryk

3a. …og dæktrykket

Nu vi har fat i emnet “dæk”, så husk til slut at kontrollere dæktrykket. Dette forhindrer ubehagelige overraskelser som at finde din bil stående i carporten med flade hjul.

Taber dækkene luft som følge af vinteren vil du have principielt 3 problemer:

– Din bil vil køre færre kilometer på literen (det tynger på benzinøkonomien)

– Din kørsel, også selv om du kører helt normalt, vil slide mere på dækkene (det mindsker dækkenes levetid og tynger på budgettet)

– Din bil vil ikke have et vejgreb som den burde have, på de sne- og isglatte veje (her er der tale om din sikkerhed!)

Hvis du tjekker dæktrykket og justerer det på ugebasis, er du godt dækket ind – om vi så må sige 😉


4. Hvornår har du sidst set bremserne efter?

Nu du er ved at klargøre din bil til vinteren så husk, at i starten af efteråret er det en rigtig god idé at få set bremserne efter. De vil ofte blive sat under pres i løbet af vinterhalvåret, så et eftersyn er helt på sin plads.

Alt efter hvor meget du bruger din bil kan det være behov for et yderligere bremsetjek i løbet af vinteren. Og som vi allerede har været inde på er det bedre at tage det ekstra tjek end at lade stå til.

Specielt fordi der vil være rigtig megen fugt og salt involveret i din kørsel er det absolut fornuftigt at tage et ekstra kig på, om alt nu er i orden.

8+1 råd til hvordan kan du klargøre din bil til vinteren.
Foto: Jan Kopřiva


5. Vælg bremse- og sprinklervæske som er fabrikeret specifikt til vinterhalvåret

Det er tiden at se bremsevæsken efter. Specielt hvis det er et stykke tid siden, du har fået det gjort sidst.

Under alle omstændigheder er vinterhalvåret en rigtig god anledning til at få frisk bremsevæske til din bil. Og nu du alligevel er igang så skift til en bremsevæske fabrikeret til lavere temperaturer.

Samme råd gælder for din sprinklervæske, som kan risikere at fryse, hvis ikke den har specifikke karakteristika. Og det vil ikke være spændende pludselig at stå med sprinklervæske som ikke kan gøre din for- og bagrude ren. Vel?


6. Hvor meget brændstof har du normalt i din benzintank?

Det har faktisk rigtig meget at sige, hvor meget brændstof du har i tanken om vinteren. Sørg for, at den altid er mindst halv fuld, og skal din bil stå stille i vinterhalvåret er det bedre at fylde tanken helt.

Dette er fordi der i en tommere brændstoftank lettere kan dannes fugt. Og fugt i benzintanken vil dels udvande brændstoffet, dels lægge pres på pumper og andre af motorens vitale dele.
Fryser vandet i benzintanken er der lagt op til langt større problemer end blot lidt udvandet benzin (som sagtens kan være galt nok i sig selv!).

Indtil nu…hvor mange “rigtige svar” har du når det drejer sig om at klargøre din bil til vinteren?

8+1 råd til hvordan kan du klargøre din bil til vinteren.
Foto: Timothy Dykes


7. Husk at kontrollere, om bilens varmesystem fungerer optimalt

Igen virker det banalt at sige. Men skulle det ske (det håber vi absolut det IKKE gør!) at du kommer til at sidde fast i en snestorm, så er det af vital betydning at have varme i kabinen.

Ud over at tjekke varmeanlægget så læg gerne et par varme tæpper i bilen. For det danske vejr kan være ubarmhjertigt og uforudsigeligt, og et par tæpper hverken vejer eller fylder for meget.
Men de kan være livgivende i en snæver vending.

Kunne du tænke dig at vide, hvad vi anbefaler at have i bilen om vinteren – en “førstehjælps-kuffert” som vil give dig mulighed for at komme igennem flere ubehagelige situationer?

Kom tilbage om en uges tid – vi er ved at forfatte en artikel som omhandler “Rudefix anbefalinger til vinterbilisten”. Og den tegner til at blive meget interessant og fuld af gode tips og idéer!


8. Skift dine vinduesviskere

Vi har allerede været inde på, hvornår det er en god idé at udskifte dine vinduesviskere (her er et link til artiklen – https://3.65.206.170/er-det-tid-til-at-skifte-dine-vinduesviskere/).

Og overgangen fra sommerhalvåret til vinterhalvåret er det perfekte tidspunkt for at se vinduesviskerne efter i sømmene.

Det er så dumt at komme til at stå i en snestorm, eller med en overiset forrude, og ikke være i stand til at viske ordentligt rent, fordi vinduesviskerne ikke længere er bløde nok eller fordi de er blevet ødelagt af at have visket blade og smågrene af ruderne.

En ukorrekt måde at benytte vinduesviskerne på kan også forekomme om vinteren, hvor frost og is kan skade de bløde gummilister og dermed forkorte vinduesviskernes liv.


9. Rudefix’ special:

Dette er vores bøn til dig, som har for vane at tage elkedlen med ud til bilen for at fjerne sne og is.

Undgå at overhælde din frontrude med kogende vand for at tø den op. Det termiske chok risikerer at få ruden til at revne, og dette sker specielt hvis ruden har en eller flere småskader (for eksempel stenslag) i forvejen.

Idéen med at varme vand til ruderengøring kan sagtens fungere, hvis vandet du hælder over er lunkent eller lunt. Men kan det lykkes for dig at tø ruderne op på anden vis er det langt mere sikkert.
Og risikoen for at du pludselig har behov for at ringe til os for at få udskiftet din rude mindskes gevaldigt!

Vil du vide, hvordan du bedst tør ruderne op i frostvejr? Så glæd dig til næste uge, hvor vi snakker netop om dette emne.

Nu kan du selv gå videre med at klargøre din bil til vinteren. Vi ses i næste artikel.
Indtil da – rigtig god oktober.

Oliver Nordsve

PS. Har uheldet været ude? Er din rude revnet?

Det er aldrig sjovt at stå med en revnet rude. Specielt fordi det virker både omstændeligt og bøvlet at få skiftet en forrude eller en anden rude i bilen.

Ja, vi ved af erfaring, at den slags opgaver ofte giver dig som bilist idéer om, at bilen så er nødt til at være på værksted længe, at du vil være uden køretøj mens det sker, at det er dyrt af pokker til og så videre.

Men faktisk er det meget nemmere og meget mere smertefrit end du lige forestiller dig at få skiftet ruden i din bil. Og dette gælder uanset hvor i landet bilen holder.

Skal du have e ny rude i din bil?

Skal du have skiftet en rude i din bil så følg denne procedure, som gælder for ALLE bilister uanset bilmærke, model og årgang:

  • 1. Først går du ind på https://rudefix.dk. Derinde vil du som hovedregel kunne se prisen på din rude og bestille den tid, som passer bedst ind i din kalender.
  • 2. Derefter fortæller du os hvor bilen holder parkeret. Du kan også komme ind til os, hvis det er lettere for dig og det ikke sætter din sikkerhed på spil.
  • 3. Mens vi arbejder kan du overvære installationen af den nye rude – eller du kan komme tilbage når proceduren er overstået.
  • 4. Efter blot få timer er bilen køreklar igen og du kan komme tilbage til det, du oprindelig var i gang med.

Vi inkluderer i øvrigt følgende produkter og serviceydelser i prisen:

=> Ønsker du det, monterer vi gerne din nye rude der hvor bilen står parkeret.

=> Din bil får en ny rude i høj kvalitet. Ruden monteres og afprøves naturligvis, inden du bliver sendt ud på vejen igen.

=> Bortrenoveringen af den gamle rude tager vi os af, det skal du ikke tænke på.

=> Rådgivning og vejledning – og et smil – er som altid på vores regning.

Det at rådgive og vejlede vore kunder er en af de mest vellidte dele af vores kundeservice. Det siger vores kunder gang på gang. Er du nysgerrig så tjek deres anmeldelser af vores arbejde her https://dk.trustpilot.com/review/rudefix.dk).

En gave fra os hos Rudefix.
Foto: Mink Mingle


GRATIS – EN LILLE GAVE TIL DIG!

Vidste du at hos os kan du få gratis stenslagsklistermærker – og dermed undgå at et evt. stenslag breder sig ud over din rude?

Jeps, det er en del af vores service. Når du kommer ind til os giver vi dig gerne en håndfuld stenslagsklistermærker med. Så er vi sikre på at et evt. stenslag ikke bliver et problem for dig.

Har du ikke sådan nogle klistermærker liggende i din bil? Skynd dig at komme ind forbi og hente nogle – og del gerne med kolleger, venner, familie.

Vi er ikke nærrige og giver gerne et par ekstra med i lommen, så risikoen for at skulle skifte forruden hos dine nærmeste pga. stenslag mindskes alvorligt.

Tilmeld dig nyhedsbrevet for at holde dig opdateret om hvilke forruder vi har på lager eller giv os et opkald på telefon 89 87 72 24.

Vi kan slet ikke vente med at skifte netop din forrude 🙂

5/5 - (4 votes)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.