Nissan Qashqai forrude i skumring

Hvordan en tur i den nye Nissan Qashqai kostede en forrude-reparation…og hvordan du kan undgå at det sker også for dig!

For nogen tid siden ringede en nærmest grædefærdig kunde for at bestille en forrude-reparation til sin splinternye Nissan Qashqai.

Det sker ikke ligefrem hver dag at vi skifter Qashqai-forruder – og da specielt ikke på nyligt indkøbte biler. Men der var en helt bestemt grund til, at kunden havde dette problem:

På turen tilbage fra forhandleren, mens kunden nød Qashqai’ens prestationer på motorvejsbroen over Storebælt blev en sten fra vejbelægningen slynget op imod forruden af en forankørende lastbil.

Inde i kabinen gav det et hop i kunden for sådant et stenslag lyder mestendels som et kanonslag . Han så med det samme efter, om der var skader på forruden, men det virkede ikke som om det var tilfældet.
Jo, der VAR da godt nok en lille plet, en stjerne lignede det, men det så ikke alvorligt ud og den var i alle tilfælde ikke ret stor…

Desværre var der i det øjeblik mulighed for at holde ind og bese skaden, og glæden over det nye køretøj og dets køreevner overskyggede alt andet.
Så inden Storebæltsbroen var til ende havde kunden helt glemt stenslaget, så koncentreret var han om sin nye Nissan Qashqai.

Der var stadig et godt stykke vej hjem og det var dejligt at sidde bag rattet. Og selvom der stadig var den dér lille stjerne, så virkede det ikke som om forruden havde lidt særlig skade.

Glad og tilfreds kørte kunden fra motorvejen for at komme hjem og vise sin nyerhvervelse frem.

Nissan Qashqai på motorvejen efter et stenslag

… historien kunne have sluttet her, hvis ikke det havde været for
– et væmmeligt hul i kørebanen som ikke så ud af ret meget
– et chikanebump som blev taget med lidt for megen speeder
Begge hændelser som i sig selv ikke var noget særligt men som i denne situation, med et stenslag på forruden, gjorde ondt værre.

Problemet med stenslag er, at de som hovedregel godt kan repareres. De må bare ikke blive for store. En god tommelfingerregel er “ikke større end en tyver” – og det vil sige, at HELE stjernen med alle spidserne skal være inden for den diameter.

De må heller ikke blive hverken beskidte eller fugtige. I dette tilfælde kunne en hurtig tur på internettet – mens kunden endnu var på motorvejen – have klarlagt, at der findes muligheder for at hæmme stenslagsskader og forrude-reparationer med f.eks stenslagsklistermærker.

I den nye Nissan Qashqai fandtes faktisk et sådant, men det havde vores kunde desværre ikke forstået.
Et godt råd? HAV ALTID ET ELLER FLERE AF DISSE VED HÅNDEN! For ellers risikerer du at skulle af med en god portion penge for at udbedre skaden.

Vidste du?

– Vidste du forresten at du kan hente stenslagsklistermærker gratis hos os…? Tag et par stykker med til fruen, manden, familien næste gang du kommer forbi.

Er uheldet ude og du ikke har nogen klistermærker? Her er en guide som fortæller dig, hvordan du kan klare problemet (https://bilmagasinet.dk/guides/bilpleje/luk-stenslaget-med-tape)

Har du behov for en forrude-reparation pga. stenslag? Bestil tid her – priserne er tilgængelige med det samme så du får ingen væmmelige overraskelser! https://rudefix.dk/bilrude/forrude-udskiftning/

Og vores Nissan Qashqai-kunde som fik ny forrude? Han har lært at tage stenslag alvorligt og har nu altid ekstra klistermærker med i bilen.

5/5 - (1 vote)
Kategorier: Ny forrude

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.