Du har haft indbrud i din bil i løbet af nattens skjul. Måske har de stjålet anlægget i bilen eller dine tasker. Hvodan er det nu med forsikring af ting i bilen og hvad er forskellen på en glasskade eks. en knust siderude og en hærværkskade?

Du vil her lære forskellene men også hvad der er smartes (økonomisk) at gøre i sådan en situation.

Er du ikke interesseret i at lære noget nyt her i bloggen og skal egenligt bare have en ny bilrude klik her:

Der findes mange forskellige typer bilforsikringer, og hver type forsikring har sit eget sæt fordele og beskyttelse. Når det drejer sig om skader på din bil, er der dog tre hovedtyper af skader, der kan opstå: glasskader, en knust siderude og hærværk.

Glasskader er præcis, hvad det lyder som: skader på glasset i din bil. Det kan omfatte ridser på forruden, revner i glasset eller endda knuste ruder. Glasskader er typisk dækket af kaskoforsikringer for biler.

En ødelagt siderude er, når nogen ødelægger ruden på en af siderne af din bil. Denne type skade er typisk dækket af en kaskoforsikringspolice.

Vandalisme er, når nogen bevidst beskadiger din bil på

Hvis dine bilruder er smadret eller knust, er det vigtigt at vide, om der er tale om skader, hærværk eller indbrud. Afhængigt af situationen skal du måske indgive en forsikringssag eller anmelde hændelsen til politiet.

Bilforsikringen og dækning

Skader er typisk dækket af bilforsikringen, mens vandalisme og indbrud måske ikke er det. Hvis du ikke er sikker på, om din forsikring dækker skader på vinduer, skal du kontakte dit forsikringsselskab.

Hvis du har en omfattende dækning, kan glasskader være dækket. Men hvis du kun har en ansvarsforsikring, er glasskader sandsynligvis ikke dækket. Og hvis din selvrisiko er høj, giver det måske ikke økonomisk mening at anmelde et erstatningskrav.

Hvis dine bilruder bliver udsat for hærværk, kan du indgive en politianmeldelse. Det kan være nyttigt, hvis du har planer om at indgive en forsikringssag. Men selv hvis du ikke har en forsikring, er det en god idé at dokumentere hærværket.

Hvis dine bilruder er blevet knust under et indbrud, bør du kontakte politiet. I de fleste tilfælde er skader fra et indbrud ikke dækket af forsikringen. Så hvis du har en kaskoforsikring, skal du muligvis stadig betale selv for at udbedre skaderne.

Når det drejer sig om bilruder, er det vigtigt at vide, om skaden er vandalisme, beskadigelse eller indbrud.

Afhængigt af situationen skal du måske indgive en forsikringssag eller anmelde hændelsen til politiet.

Lad os dykke ned i nogle eksempler

Uheld

  • Glasskade
  • Skade andre steder på bilen
Kvinde ser stenslag i forruden
Hvornår kan forruden repareres?

Hærværk, vandalisme og Indbrud

  • Glasskade
  • Skade andre steder på bilen

Tommelfingerregler:

Kaskoforsikring dækker som regel alle typer af skader på din bil MEN! der er som regel forskel i typen af skade registrering hos dit selskab og normalt er der forskellige satser på selvrisikoen eks. en bil med kasko har glasdækning så alle typer af glasskader er uden selvrisko eller en lav selvrisiko eller 1/3 som hos Tryg forsikring.

Et indbrud koster en ny siderude dvs. den kører som en glasskade og ikke en indbrudssag da selvrisikoen er væsentligt lavere på glasskader. I samme sag så forstiller vi os at en sten er kastet gennem sideruden og rammer instrumentbordet. Skal instrumentbordet repareres her så vil sagen køre som en indbrudssag og typisk med den høje selvriskiko og man ser ofte at forskellen er en udgift på 1000kr-1500kr i selvrisiko for en glasskade og 5000kr-10000kr i selvrisiko for hærværkskader og indbrudsager.

Historier fra det virkelige liv

Hanne

Hanne havde lige hentet sin søn fra fodboldtræning, da hun opdagede, at hendes bil var blevet brudt op. Hendes hjerte sank, da det gik op for hende, at alle hendes nye julegaver nu var synlige for alle, der gik forbi. Hun ringede hurtigt til politiet og ventede på, at de skulle komme.

Betjentene noterede hendes oplysninger og fortalte hende, at de ville kontakte hende. Hanne var ikke sikker på, hvad hun nu skulle gøre. Hun havde ikke lyst til at lade bilen stå der natten over, men hun vidste heller ikke, hvordan hun skulle få den hjem. Så kom hun i tanke om, at hun havde en forsikring hos Geico.

Hun ringede hurtigt til dem og forklarede situationen. De sagde, at hun ikke skulle bekymre sig, de ville tage sig af det hele. Inden for få minutter var der en

Hannes historie er desværre ikke enestående.

Der er mange mennesker, der har oplevet lignende situationer og ofte har følt sig hjælpeløse og alene. Her er nogle andre historier om indbrud og hærværk, fra det virkelige liv:

– I 2016 blev der begået indbrud i en familie i Slagelse, mens de var på ferie. Indbrudstyvene gennemsøgte huset, tog værdigenstande og forvoldte omfattende skader.

– I 2017 kom en kvinde i Odense hjem og fandt ud af, at hendes hoveddør var blevet smadret, og at hendes hjem var blevet gennemrodet. Hun var rædselsslagen, og politiet var ikke i stand til at fange gerningsmændene.

– I 2018 kom en mand i Århus hjem og fandt ud af, at hans bil var blevet udsat for hærværk. Alle vinduerne var smadret, og dækkene blev skåret op. Han var meget rystet over hændelsen.

Disse historier er en påmindelse om, at indbrud og hærværk kan ske for alle, når som helst og når som helst. Det er vigtigt at være forberedt og vide, hvad man skal gøre, hvis det sker for en selv.

Her er nogle gode råd:

– Hvis du kommer hjem og opdager, at der er blevet begået indbrud i dit hus, må du ikke gå ind. Ring straks til politiet, og vent på, at de kommer.

– Hvis din bil er blevet udsat for hærværk, må du ikke røre ved noget. Ring til politiet og giv dem en detaljeret beskrivelse af skaderne.

– Sørg for at anmelde enhver mistænkelig aktivitet til politiet, uanset hvor ubetydelig den end måtte virke. Det kan være med til at hjælpe med at fange gerningsmændene.- Vær opmærksom, og tag skridt til at sikre dit hjem og din ejendom. Dette omfatter investering i låse af god kvalitet, alarmsystemer og sikkerhedskameraer.

Ved at følge disse tips kan du være med til at mindske risikoen for at blive offer for indbrud eller hærværk. Hvis det alligevel sker, vil du vide, hvad du skal gøre, og hvordan du skal klare dig.

3.2/5 - (11 votes)
Kategorier: Ny forrude

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *