Opdateret 01.02.2023 – Rudefix

I Danmark er der næsten 2.8 millioner indregistreret biler, og i løbet af et år, skal hver tiende bil have repareret eller skiftet forruden. Vi ender derfor med at arbejde pår mange tusinder ruder hos Rudefix. Denne artikel har til formål at hjælpe dig med at estimere, hvor meget det kommer til at koste, når du skal have skiftet forruden på din bil.

Forruden er den sektion på bilen, med det videste udsyn, men forruden tjener også det formål at skærme dig for udefrakommende farer, når du kører eller på anden måde benytter køretøjet. Overraskende nok, skal der kun et stenslag, fra en enkelt lille sten fra vejen, eller et par kvælende varme dage i direkte sol, til at skade eller fuldstændig ødelægge din forrude. 

Der er situationer, hvor forruden forsvarligt og succesfuldt kan repareres, fremfor at udskiftes, men der er en del overvejelser, der skal gøres, før der kan laves en retvisende vurdering.

I denne guide, vil vi udpege hvilke faktorer, der har betydning for prisen i forbindelse med udskiftning af forruden, og hjælpe dig med at vælge den rigtige løsning.

Prisen på en forrude udskiftning 

Standard prisen på en forrude udskiftning, på almindelige biler i Danmark, varierer fra 800kr til 6000kr.   

Din pris på udskiftning af forruden afhænger af: 

Bilmærke

Bilmærket henviser til den producent, der laver bilen. Ford, Peugeot, Nissan og Citroen er eksempler på bilmærker. Bilglas i luksus biler, som f.eks. Aston Martin vil typisk være dyrere at udskifte eller reparere på, end almindelige bilmærker. 

Model 

Bilens model er et begreb, der benyttes til at identificere en bestemt produktionslinie inden for bilmærket. Det varierer, hvordan fabrikanten vælger at navngive sine forskellige modeller. Et eksempel på forskellige modeller, er BMW 8-serien og BMW X5. Begge køretøjer er af bilmærket BMW, men forrude i modellerne er forskellige i funktioner, design og specifikationer.

Årgang  

Året, hvor bilen er produceret, påvirker i høj grad prisen på et forrude skift. En Volkswagen Golf fra 1990 har færre funktioner end en Volkswagen Golf fra 2020, hvilket betyder, at udskiftning af forruden er billigere. Det giver god mening, ikke?

Skadens omfang

At reparere en mindre revne fra en lille sten, der rammer forruden, er i et andet prisleje, end skaden fra f.eks. en mursten, der flyver gennem forruden. 

Det har også betydning for prisen om det er en forrude, bagrude eller siderude, der skal repareres eller skiftes.

Hvis skadens omfang er eskaleret fra en forrude, der behøver reparation, til en forrude, der kræver udskiftning, betyder skadens ophav ikke længere noget. 

Det er enten en meget lille, eller en kæmpe skade – der er ikke rigtigt noget midt imellem.

Ekstraudstyr

Enhver tilpasning der er lavet på din bil, forhøjer prisen ved et forrude skift.

Hvis din forrude har installeret ekstraudstyr, såsom varme, regnsensor, night vision, digitalt head up display, kamera, GPS, afstandsmåler, adaptiv fartpilot, lys sensor, UV coating, eller andre specielle features, så vil prisen være højere.  

Vigtig information du skal tage stilling til, før montøren kan ankomme og udføre arbejdet

Når du har foretaget dit valg, og booket reparation eller udskiftning af en bilrude, er der nogle vigtige punkter, du skal tage stilling til:

  • Tidshorisont (Er det en nødsituation? Er bilen tilgængelig med det samme?)
  • Din fysiske placering, og risikoen for problemer eller vanskeligheder skabt af omgivelserne (f.eks. muligheden for at parkere i tørvejr og læ for vind)
  • Bilmærke, model og årgang på bilen – samt informationer om skadens omfang og antal bilruder, der behøver tilsyn. 
  • Oplys montøren om enhver bekymring du måtte have vedrørende eventuelle problemer eller vanskeligheder.
rudefix montør igang med udskiftning af forrude
Vores professionelle montør i gang med at installere en ny forrude

Hvad koster det at udskifte forruden?

Der er mange væsentlige faktorer, der spiller ind på prisen, i forbindelse med et forrude skift. Bilmærke, Model, Årgang, Skadens omfang og mængden af ekstraudstyr er alle vigtige komponenter, der har betydning for prisen. Oftest gælder det, at jo mere kompleks en bil, jo højere pris på et forrude skift.

Generelt starter prisen omkring 800 kr for en simpel, almindelig bil, og helt op mod 18532 kr for en luksus bil, spækket med ekstra udstyr.

Rudefix er generelt billigere end mange af sine konkurrenter med priser, der starter på 648 kr.

Priseksempler på udskiftning af forruden

KøretøjNy forrude pris
Udskiftning af Ford Fiesta forrude DKK1808 – DKK3643
Udskiftning af Ford Focus forrudeDKK1808 – DKK3643
Udskiftning af Ford Kuga forrudeDKK1808 – DKK3643
Udskiftning af Opel Corsa forrudeDKK1692 – DKK3186
Udskiftning af Opel Astra forrudeDKK1843 – DKK3359
Udskiftning af Volkswagen Golf forrudeDKK1920 – DKK3272
Udskiftning af Volkswagen Polo forrudeDKK1610 – DKK2859
Udskiftning af Nissan Qashqai forrudeDKK1439 – DKK2705
Udskiftning af Mini Cooper forrudeDKK2136 – DKK3583
Udskiftning af Audi A3 forrudeDKK1808 – DKK3617
Udskiftning af Fiat 500 forrudeDKK1920 – DKK3273
Udskiftning af Nissan Juke forrudeDKK1654 – DKK3187
Udskiftning af Mercedes A Klasse forrudeDKK1705 – DKK3583
Udskiftning af Mercedes C Klasse forrudeDKK1808 – DKK3616
Udskiftning af KIA Sportage forrudeDKK1843 – DKK3358
Udskiftning af BMW 3 Serie forrudeDKK2136 – DKK3583
Udskiftning af BMW 1 Serie forrudeDKK1438- DKK2704
Udskiftning af Peugeot 208 forrudeDKK1920 – DKK3272
Udskiftning af Peugeot 207 forrudeDKK1808 – DKK3617
Udskiftning af Ford Mondeo forrudeDKK1654 – DKK3186
Udskiftning af Toyota Prius forrudeDKK1610 – DKK2859

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvordan booker jeg tid til udskiftning af forruden?

Der kan bestilles tid til udskiftning af forruden via vores hjemmeside: rudefix.dk

Indtast først bilens registreringsnummer. I de fleste tilfælde har vi den nødvendige information, vi skal bruge for at finde den forrude, der passer til lige netop din bil. Hvis vi mangler information, vil du automatisk blive stillet de nødvendige spørgsmål direkte på vores hjemmeside.

Har du brug for yderligere hjælp, kan du altid kontakte vores kundeservice på tlf: +45 89877224. Kundeservice er åbent mandag til fredag fra 8-16. Du kan også skirve via vores kontaktformular.

Online rudeskift pris og booking
Hvordan og hvornår betaler jeg?

Du bliver vist to valgmuligheder for betaling, når du booker din forrude udskiftning. 

1. Betal direkte med kreditkort online – nemt og sikkert. 
Beløbbet bliver i første omgang kun reserveret, og vi trækker penegene når opgaven er afslutettet.

2. Hvis din forsikring dækker skift af bilruder, kan du i nogle tilfælde få regningen sendt direkte til din forsikring, og dermed slippe for selv at skulle have penge op af lommen. Klik på fanen “forsikringssag” under betalingsmetode, og vælg dit forsikringsselskab.

Hvor lang ventetid er der på at få skiftet forrude hos Rudefix?

Vi stræber efter at tilbyde udskiftning allerede dagen efter du booker, men du kan selv vælge hvilken dag, der passer dig, når du booker. Hvis forruden mod forventning ikke kan leveres til aftalte dag, kan du frit vælge, om du ønsker at aftale en ny tid eller få dine penge refunderet. 

Kan I sende regningen direkte til mit forsikringsselskab?

Hvis din bilforsikring dækker udskiftning af forruden, kan vi i nogle tilfælde sende regningen direkte til dit forsikringsselskab. Vi samarbejder med 41 forskellige forsikringsselskaber i Danmark, bl.a. Topdanmark, Gjensidige, Alm. Brand, Tryg, IF, Nykredit og mange flere.

Når du skal vælge betalingsmetode, kan du vælge fanen “forsikringssag”, og herefter finde dit forsikringsselskab på listen.

Det er forskelligt, hvorvidt din bilforsikring omfatter reparation og udskiftning af bilruder. Kontakt derfor dit forsikringsselskab, for at finde ud af, hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude.

OBS: Hvis du har firmabil kan dit firma i de fleste tilfælde trække udgifterne til bilrude udskiftning og reparation fra.

Kan et stenslag repareres?

Det er ikke alle stenslag, der kan repareres. Det afhænger af, hvor stort stenslaget er, og hvor det er placeret på ruden.

Er du i tvivl, om dit stenslag kan repareres, kan du læse mere om stenslag her.

Gennemsigtig tape over stenslag i forrude
Hvor lang tid kan jeg vente med at få forruden skiftet, hvis jeg har fået et stenslag, der ikke kan repareres?

Hvor lang tid, der maximalt bør gå, før du får skiftet en beskadiget rude, afhænger af skadens omfang, og ligeledes af placeringen af skaden. Det er naturligvis det mest sikre, at få det repareret så hurtigt som muligt.

En bil kan ikke gå igennem et syn med en beskadiget rude, så i alle tilfælde, er det noget der skal ordnes før eller siden.

Hvad gør jeg, hvis den nye forrude har fejl?

Vi bruger kun bilruder og materiale af højeste kvalitet, og alle vores montører er yderst kvalificerede. Hvis din nye forrude mod forventning alligevel skulle have en fejl, skifter vi den naturligvis uden beregning.

Se vores reklamationsvilkår her

Kan jeg få skiftet min forrude, uanset hvor i Danmark jeg befinder mig?

JA! Vores montører dækker hele Danmark, så du kan få skiftet din bilrude uanset hvor i landet, du befinder dig. I nogle tilfælde kan der være et kørselstillæg, men dette er allerede indregnet, i den pris du ser inden du bestiller på hjemmesiden.

Skal jeg køre på værksted for at få skiftet forruden?

Du kan selv vælge, om du vil have din bilrude skiftet, der hvor du er, eller, om du foretrækker at køre ind på en af vores montørers værksted.

Jeg er i tvivl om, hvilket ekstraudstyr min forrude har, hvordan bestiller jeg den rigtige forrude?

Når du indtaster din nummerplade i vores system, kan vi i mange tilfælde med det samme se, lige præcis hvilket ekstraudstyr og funktioner din forrude har. Hvis vi mangler information, vil du automatisk blive stillet de nødvendige spørgsmål, vi skal have besvaret for at finde den helt rigtige bilrude.

Hvad skal du overveje, når du vælger hvilket firma, der skal stå for dit forrude skift?

Det firma, du vælger til at reparere din forrude, vil diktere prisen og det serviceniveau, du oplever. Derfor er det vigtigt at vælge et troværdigt firma, med gode anmeldelser for udskiftning af bilruder. På den måde undgår du, at blive taget ved næsen, eller betale for meget, for en dårlig ydelse.

Se Rudefix anmeldelser her

Der kan være forskellig leveringstid på bilruder, hos de forskellige udbydere. Hvis dit forrudeskift er en hastesag, er dette også noget, du skal have i tankerne, når du vælger hvilket firma, der skal stå for din forrude udskiftning. 

Dit ideelle valg af udbyder, bør desuden kunne komme til dig, der hvor dit køretøj befinder sig, og udføre opgaven. 

Hos Rudefix stræber vi efter, at kunne udføre opgaven allerede dagen efter du bestiller, og du bestemmer selv, om vi skal komme til dig, eller du foretrækker at køre ind på et af vores værksteder. 

Vi kører ud i hele Danmark, og vi har værksteder fordelt over hele landet. 

4.7/5 - (14 votes)

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *