Det kan lyde næsten lige så højt som et kanonslag og give et stort chok hvis man sidder i sine egne tanker under køreturen. Lyden fra stenen, efterfølges af et stort stenslag på forruden.

Av det bliver dyrt! – og tænk hvis ruden falder sammen, Skal ruden skiftes, eller kan man køre videre?

Forruden falder ikke sammen. og oftes er der tale om en overfladisk skade og den kan man roligt køre videre med. Har stenen slået så hårdt at stenslaget er gået igennem forrudens yderste glas så er reparationen mere presserende end hvis det blot er et overfladisk stenslag

Stenslaget kan virke helt levende
Har du fået et stenslag så kan det som udgangspunkt repareres 

Det handler om at være hurtig. Ellers står man med regningen på en ny forrude stenslaget må ikke være større end en tyver

Ifølge ejer og direktør Omar Nordsve, er to ting værd at nævne:

  • Stenslags reperationer aflaster naturen og CO2 udledning. Fordi vi forlænger rudens levetid og dermed undgår produktion af en ny rude, samt belastningen ved deponering af den gamle rude. 
  • Idag er vi mere fleksible og kosteffektive når vi reparere stenslag end vi har været de sidste 20år. Det skyldes at vi har opdelt reparationer og rudeskifte opgaver så rudereperationer bliver håndteret af et hold på scooter og udskiftning sker af uddannede pladesmede og mekaniker.

Dæk hullet til
Du forøger chancen for at kunne reparerer stenslaget og resultatet forbedres markant ved at holde stenslagshullet fri for snavs/vand.

“Sørg for at have et stenslagsklistermærke i bilen. Så undgår du at sandkorn og snavs kommer ind i hullet, stenslaget, kan være vanskeligt eller umuligt at lave”

Typer af stenslag:

1.  Overflade stenslag
Stenslaget er overfladisk og vil sjælendt udvikle sig. Reparation ikke nødvendigt men med pit filler kan man få området til at ligne rudeglas igen så man ikke har forstyrrelser i synsfeltet
Muslingen
Hvis stenen har ramt så det yderste glas ligner en musling så kan man reparere stenslaget. Bedste forudsætning for vellykket reparationen er at stensalget er uden revner og er mindre end en tyver.
Stjerne
I tilfælde vil stenslaget få ruden til at revne. Sker det, skal man være hurtig med en reparation, ellers skal ruden udskiftes til en ny.
Stjerne med lange revner
Chancen for at kunne reparere stenslaget succesfuldt er her under 20%