Kan mit stenslag repareres? Det kan lyde lige så højt som et kanonslag og give en et stort chok, hvis man sidder i egne tanker under en køretur. Lyden fra stenen sætter spor af et stort stenslag på forruden.

Av det bliver dyrt! – og tænk hvis ruden falder sammen, Skal ruden skiftes, eller kan man køre videre?

Kan mit stenslag repareres?

Forruden falder ikke sammen. og oftes er der tale om en overfladisk skade og den kan man roligt køre videre med. Har stenen slået så hårdt at stenslaget er gået igennem forrudens yderste glas så er reparationen mere presserende end hvis det blot er et overfladisk stenslag

Stenslaget kan virke helt levende
Har du fået et stenslag så kan det som udgangspunkt repareres 

Det handler om at være hurtig. Ellers står man med regningen på en ny forrude stenslaget må ikke være større end en tyver

Ifølge ejer og direktør Oliver Nordsve, er to ting værd at nævne:

  • Stenslagsreparationer aflaster naturen og CO2 udledning. Fordi vi forlænger rudens levetid og dermed undgår produktion af en ny rude, samt belastningen ved deponering af den gamle rude. 
  • Idag er vi mere fleksible og kosteffektive når vi reparere stenslag end vi har været de sidste 20år. Det skyldes at vi har opdelt reparationer og rudeskifte opgaver så rudereparationer bliver håndteret af et hold på scooter og udskiftning sker af uddannede pladesmede og mekaniker.

Dæk hullet til
Du forøger chancen for at kunne reparerer stenslaget og resultatet forbedres markant ved at holde stenslagshullet fri for snavs/vand.

“Sørg for at have et stenslagsklistermærke i bilen. Så undgår du at sandkorn og snavs kommer ind i hullet, stenslaget, kan være vanskeligt eller umuligt at lave”

Download guiden her

Typer af stenslag:

1.  Overflade stenslag
Stenslaget er overfladisk og vil sjælendt udvikle sig. Reparation er ikke nødvendigt men med pit filler kan man få området til at blive gennemsigtigt igen så man undgår forstyrrelser i synsfeltet
Muslingen
Hvis stenen har ramt så det yderste glas ligner en musling så kan man reparere stenslaget. Bedste forudsætning for vellykket reparationen er at stensalget er uden revner og er mindre end en tyver.
Stjerne
I tilfælde vil stenslaget få ruden til at revne. Sker det, skal man være hurtig med en reparation, ellers skal ruden udskiftes til en ny.

Regler omkring bilruder og synsfelt

Har du et stenslag så skal det repareres eller ruden skal udskiftes, du kan få et kørselsforbud hvis politiet eller synsmanden vurderer at skaden på din forrude er for stor og direkte farlig at køre med på offentlig vej. I Tyskland er selv normale stensalg ulovlige at køre med og dette er fordi at forruden er en vigtig del af bilens sikkerhedsudstyr.

Her kan du se en kort video om hvor nemt det er at få ordnet et stenslag.

Vi håber du med ovenstående har fået svar på “Kan mit stenslag repareres?” Er du stadigvæk i tvivl så kan du altid kontakte os for uddybning og assistance.

5/5 - (2 votes)