At finde en ekspert i udskiftning af forrude på BMW 3-serien kan være en problemfyldt opgave, en opgave som let kan give mere end én hovedpine.

For hvad skal du tænke over, når du skal have forruden udskiftet? Hvad skal du være opmærksom på? Hvordan kan du lettest muligt komme tilbage på vejen igen?

Her er en guide som kan hjælpe dig til at finde ud af bla. hvorfor revner og ridser kan opstå, hvordan du kan forebygge dem og hvor du kan henvende dig, hvis uheldet er ude og du har behov for at reparare eller udskifte din forrude.

Først og fremmest…er BMW 3-serien en god bil?

Black BMW 3 Series driving down the road with a fresh windscreen replacement

Der er ikke megen tvivl i bilverdenen: BMW 3-serien sætter standarden ikke bare for mindre luksusbiler men også for sportsmodellerne. Denne bil kombiner smidighed i kørslen med styrke og kraft under motorhjelmen. En kombination som rigtig mange bilister sætter stor pris på.

Med BMW 3-serien har bilproducenten kreeret et produkt af høj standard, som meget nemt kan gå hen og blive til model for andre producenter. En bil som andre sofistikerede biler uvægerligt vil blive vejet op imod.

Som alle andre sportsbiler kan BMW 3-serien ikke komme uden om et specifikt problem, når “man er til fart”: Risikoen for stenslag.

Her er en serie af klassiske spørgsmål, som du kan have i hovedet når du som BMW 3-serie ejer pludselig står med et stenslag i din forrude.

“Kan jeg køre i min BMW 3-serie med en revne i forruden?”

At køre i din bil med små ridser, revner og stenslag – ja, måske ovenikøbet med længere revner i din forrude – kan virke som om det ikke er “noget særligt”. Måske har du ovenikøbet set venner og bekendte gøre det.

Men det at andre gør det betyder ikke nødvendigvis, at det er en god idé. For specielt når vi taler om revner og stenslag i forruden kan der være konsekvenser af denne handling, konsekvenser som kan være yderst ubehagelige:

Det er din sikkerhed, som er på spil! 

Små revner kan nemt blive til store problemer, når du kører. En eller flere revner kan hurtigt aflede din opmærksomhed, genere dit udsyn eller på anden måde interagere med din kørsel. Og den information, dine øjne modtager hver gang du sætter dig ved rattet kan let blive forvrænget eller forstyrret.

Dertil kommer, at med revner bliver din forrude belastet på en måde, som den ikke er designet til at modstå i længere tid ad gangen.

Og her kommer et par problemer ind fra sidelinjen. For din forrude er ikke bygget til at være ridset, hullet og revnet. Derimod er den bygget til at give dig et klart overblik over vejsituationen, samt til at beskytte dig og eventuelle passagerer imod udefrakommende elementer. Den specielle glastype som forruden er lavet af, er også udviklet til ikke at falde sammen og splintres, skulle du være ude for et uheld.

Det kan nemt se ud, som om den ridsede eller revnede forrude er et lille problem netop nu. Men det kan reelt set hurtigt blive til en tidsindstillet bombe, klar til at eksplodere og give dig et hav af problemer.

Revner og andre skader på en forrude kan få dig på kant med loven

Kører du i en bil med skader på forruden kan du risikere en bøde udover dit helbred (som er topprioritet). Derfor er det vigtigt, at du så snart du har et problem på din forrude, snakker med en ekspert om, om det er forsvarligt at køre videre eller om skaden skal udbedres først.

Det er nemlig dit ansvar at finde ud af, hvordan du skal forholde dig i denne situation. Og ud over helbredet, som du sætter på spil, er det at blive trukket ind til siden af politiet nok ikke lige det, du helst vil. Vel?

(NB. Husk at du altid er velkommen til at komme ind forbi for at få vores vurdering af din skade. Alternativt kan du kontakte os på telefon 36 99 13 10 og få vejledning med det samme)

“Kan jeg selv reparere en revne i forruden på min BMW 3-serie?”

Interior view while driving a BMW 3 Series

Små stenslag og mindre revner er som hovedregel ikke umulige at ordne selv. Der er megen information som kan hjælpe dig også her på bloggen, og online kan du også finde specialprodukter, du kan benytte til reparationen. Denne reparation bør finde sted hurtigst muligt, specielt for at hindre at revnen eller stenslaget breder sig til resten af forruden.

Men…og dette er vitgtigt at understrege…er situationen én af følgende skal der professionel hjælp til:

  • Hvis skaden på forruden er større end en 2-krone.
  • Hvis skaden sidder mindre end 3 cm fra forrudens yderkant.
  • Hvis skaden sidder direkte i dit synsfelt når du sidder bag rattet.
  • Hvis skaden sidder på indersiden af ruden.

Det er altid bedst at konsultere en ekspert, hvis du er i tvivl om, om skaden er for stor til at kunne repareres på gør-det-selv-manér. Det er også vigtigt at finde ud af, om det er nok at reparere skaden i sig selv eller om hele forruden skal skiftes.

Du kan kontakte os på telefon 36 99 13 10 og få vejledning om, hvordan du bedst forholder dig i den givne situation.

“Hvad er skyld i, at der er revner i forruden på min BMW 3-serie?”

Der findes mange grunde til, at der kommer skader på din BMW’s forrude. Her er nogle af de hyppigste:

Stenslag

Når du kører på veje med vejarbejde eller nylagt asfalt vil du kunne opleve, at grus og småsten bliver slynget op imod din forrude. Har sådan en sten den rigtige hastighed og den rette vinkel kan den skabe en revne eller et stenslag i din forrude.

For høje temperaturer

Vi er alle vant til det danske vejr. Det ene øjeblik regner det og er koldt, det næste bager solen. Det kender vi alt til og kan ret hurtigt vænne os til den nye situation. Men det er en anden snak med din stakkels BMW 3-serie.

Når du udsætter din forrude for varme (som f.eks direkte sollys) og kulde (regn, sne og is), så udvider den sig og trækker sig sammen. Dette “stresser” ruden, som kan revne hvis denne proces gentager sig for tit.

Vejrproblemer

Mørke skyer i horisonten er ikke bare tegn på, at det er tid at rykke kaffebordet indendørs. Ofte er der langt større problemer på vej.

Hagl, grene og andre ting som bliver hvirvlet op af en kraftig vind kan skade din forrude. Og er der allerede stess på den som følge af gentagne varme-kulde-skift, så bliver risikoen for brud pludselig en realitet.

Sammenstød

Som hovedregel er sammenstød den måde, hvorpå flest forruder får revner og skader, og det er samtiding den værste måde at få skader på.
Herudover skal det siges, at der ikke bare er tale om sammenstød med andre trafikanter, men også sammenstød med f.eks ting som står i vejkanten.

Et sammenstød kan være alt fra et let sammenstød til en totalskade. Denne slags problemer involverer ofte forrude og andre ruder i din BMW 3-serie og kan sjældent repareres, uden at der bliver tale om en udskiftning.

Billige materialer og uprofessionel installering

Det kan være fristende at finde en billig erstatning for din BMW 3-serie forrude. Men husk altid på, at forruden er der for din sikkerheds skyld og at det ikke betaler sig at spare. For den dag, det går galt vil du helt sikkert ønske at have investeret i den bedre løsning og i den professionelle hjælp.

Vær derfor opmærksom på, at du benytter fagfolk som ved præcis, hvad de har med at gøre. De vil også benytte det rigtige værktøj til at montere din nye forrude.
Dermed vil du ikke blot spare penge, fordi du vil undgå t skulle gøre arbejdet om igen, men også være sikker på, at dit fremtidige jeg ikke vil fortryde valget af andre grunde.

“Hvordan kan jeg forebygge revner i forruden på min nye BMW 3-serie?”

Der er indtil flere måder, du kan forebygge revner i din forrude og andre rude i bilen. Følg disse trin og du vil være i stand til at mindske gevaldigt behovet for reparation og udskiftning.

Hold din BMW 3-serie under tag når du ikke bruger den

Skab plads til din bil indendørs, under en carport eller i en garage. Dette er for at være sikker på, at den er beskyttet imod uvejr og skiftende temperaturer. Du vil dermed reducere risikoen for revner i ruderne pga. varme-kulde-effekt og samtidig holde uvelkomne skader væk fra bilen.

Dette gælder ikke blot hjemme men også når du skal på arbejde og når du er ude og handle. Hvis muligt, så vælg en overdækket parkeringsplads.

Brug ikke kogende vand til at fjerne is fra din forrude

Denne måde at tø dine ruder op på er den direkte vej til at få din forrude til at revne.

Rens og dæk eventuelle revner og stenslag i forruden

Skulle din BMW 3-serie få e revne eller et stenslag, så vær opmærksom på at holde vand og snavs væk. En revne med snavs i kan brede sig hurtigere og fremskynde behovet for en udskiftning.

Et stenslagsklistermærke kan give dig nogen tid til at få repararet forruden på anden vis. Husk at rense og tørre revnen før du sætter klistermærket over.

NB. Har du ingen stenslagsklistermærker liggende i din bil, så kom ind forbi og få en håndfuld. Vi er altid glade for at dele.

Kør forsigtigt

Når der sker uheld er det meget ofte fordi mindst den ene af førerne ikke var opmærksom.

Du ved godt hvordan du bør gebærde dig i trafikken. Vi ønsker blot at understrege, endnu en gang, at du aldrig bør benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Og husk altid at holde passende afstand til den forankørende, skulle der blive behov for at bremse pludseligt op.

Kontrollér din forrude

Det er ikke altid nok bare at tage et hurtigt kigfor at sikre dig, at alt er i orden. Gør det til en regel at gennemgå forrude og andre ruder for skader mindst én gang om ugen.

Snupper du en skade i opstartsfasen kan du lettere reparere den og dermed er omkostningerne også lavere. Omvendt kan en skade som får lov til at sidde skabe problemer i fremtiden.

Vælg et firma som er eksperter i at reparare forruder

Det virker ofte som en god idé at vælge den billigste løsning. Men inden du gør det, så tag tid til at gøre dit forarbejde grundigt og find et firma, som vil tage sig kærligt af din BMW.
For gør de deres arbejde korrekt vil du ikke have behov for dem i lange tider herefter.

Black BMW 3 Series by a glowing sunset

Det er interessant at tænke på, at BMW 3 (25iX) var den første BMW som rullede ud af fabrikken med 4-hjulstræk. Dette var BMW’s måde at sørge for, at deres produkter opfyldte kundernes ønske om bedre vejgreb om vinteren uden at give køb på de klassiske BMW-præstationer og -udseende. 

“Hvad koster det at skifte forrude på en BMW 3-serie?”

Når vi udarbejder et tilbud på hvad det vil koste at udskifte forruden på din BMW 3-serie, er der et par faktorer som skal tages i betragtning.

Det er vigtigt at vide, hvor skaden sidder samt hvor udbredt den er. Heudover er det essentielt, at det korrekte materiale bliver benyttet, når vi skifter forruden. Og det er derfor vi spørger om hvornår din BMW 3-serie er blevet fremstillet og hvilke elementer som er til stede på din forrude. Det at montere en forkert rude på din bil kan skabe store problemer for f.eks elektronikken på din BMW.

Der er nemlig forskel på det ekstraudstyr, som de forskellige udgaver af din BMW 3-serie. Og du vil ønske at få samme udstyr som inden din forrude gik i stykker.

Ekstraudstyret er ofte det, som får prisen til at stige. F.eks vil en forrude med regnsonsor til en 4-dørs sedan i BMW 3-serien koste cirka 3.400 kroner mens den samme forrude uden sensor vil koste cirka 2.900 kroner, begge priser inkl. moms.

Her er et par eksempler på ekstraudstyr, du kan finde på din BMW.

Regnsensor

En regnsensor monteres for at din bil selv kan opdage regn eller megen fugtighed. Ved kontakt mellem regn og forrude sætter vinduesviskerne automatisk igang. Regnsensoren regulerer vinduesviskerne alt efter, hvor hurtigt der igen danner sig væde på ruden. Denne automatik modvirker, at føreren distraheres under kørslen fordi vinduesviskerne skal aktiveres.

Grøn farvetone

Du har måske set, at forruden på din BMW 3-serie har en grøn farvetone. Specielt øverst på forruden kan glasset have en mere intens grøn farve.

Detter er for at beskytte dine øjne mod solens stråler (specielt ved solopgang og solnedgang).

Også denne farvetoning er en del af ekstraudstyret og den skal naturligvis være der, hvis du er vant til at have den.

“Dækker forsikringen ved reparation eller udskiftning af forrude?”

Mange forsikringsselskaber vil dække det, det koster at få repareret og/eller udskiftet din forrude. Nogle forsikringspolicer kan have en fradragsberettiget udgift for hver udskifning.

Det er bedst at kontakte dit forsikringsselskab for at finde ud af, hvordan dine rettigheder og pligter er, når du skal have udskiftet din forrude. Ikke alle forsikringer er ens og det ville være ærgerligt at komme til at stå med håret i postkassen, fordi du ikke har spurgt i tide.

Vi giver gerne mere information og du er velkommen til at ringe på telefon 36 99 13 10 for at få svar på dine spørgsmål.

Hvem er vi?

Freshly replaced windscreen for a car

Hos Rudefix har vi specialiseret os i at skifte bilruder på en lang række biltyper, og vi gør det mobilt, dvs. dér hvor din bil holder parkeret.
Vi er professionelle teknikere, benytter højkvalitetsruder og har udviklet et system som er ment til at lette livet for dig, som pludselig står med en bil som har en revnet forrude.

Du kan benytte vores mobile service hele året og vi kommer gerne til dig, så du ikke behøver at sætte dig i en bil med en ødelagt forrude.

“Hvorfor kan jeg trygt lade jer håndtere min BMW 3-serie?”

Vi tilbyder forskellige serviceydelser som vore kunder er yderst begejstrede for:

Vi kommer så hurtigt som muligt til dig, over hele landet 

Vi ved, hvor travlt der kan være i dit liv, og det er derfor, vi kommer til dig, på den dag og det tidspunkt som passer dig bedst. Du behøver derfor ikke længere at vente hos mekanikeren eller køre bil med en forrude, som riskerer at kollapse.

Vores tidsbestillings-system er nemt at benytte

Vores hjemmeside er fri for besværlige procedurer og lange ventetider. Og den er specifikt designet til at hjælpe dig så hurtigt som muligt til den information, du søger.

Når du bestiller tid til udskiftning af din forrude, så er det på dine præmisser. Og teknikeren kommer direkte til stedet, hvor din bil holder parkeret, hvis du ønsker det.

Gode priser

Vi tilbyder de bedste priser på den højeste kvalitet både hvad angår serviceydelser og bilruder.

Vi lader vore kunder tale for os

Du behøver ikke at tro på hvad vi siger. Her er et link til det, vores kunder siger om vores arbejde.

Tag kontakt til os i dag hvis du har behov for at skifte forrude på din BMW 3-serie. Vi er altid glade for at tage hånd om din bil!

5/5 - (2 votes)

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.