+4571991077 info@agsd.dk

Hej og velkommen tilbage til endnu en artikel.

I dag skal vi tage et kort kig på biler der er sjældne i vores andedam. Hvor det ikke skyldes deres pris eksklusivitet eller lave produktionstal. Men at de derimod af mindre eller mere gode grunde aldrig blev nogle storsællerter.

Som I kommer til at se er der ikke tale om decideret performance eller luksusbiler men derimod gode og gedigne brugsbiler. Og da jeg også prøver at holde mig til modeller der er produceret indenfor de sidste 16 år så udelukker det selvfølgelig veteraner og youngtimere samt andre gamle modeller.

Men ellers ville bare sige som at de altid siger i et vis TV program…… SÆT IGANG !!.

1. KIA Stinger GT3

Den første bil er nok den der er nemmest at forklare hvorfor at den fejlede salgsmæssigt. Og det er også nemt at forstå når man ser det fra de potentielle købers side af. Men da jeg ikke falder for mærkesnobberiet er jeg meget ærgerlig over at Stingeren ikke solgte bedre for KIA end det er tilfældet.

For jeg har altid synes at det var en rigtig god bil rent objektivt siden jeg kørte den fra ny tilbage i 18. Især i GT3eren med den 3.3 liters biturbo V6er, får man en stor hurtig og komfortabel bil med en ganske fin mængde udstyr. Selvfølgelig er infotainment teknologien lidt bedaget efter 2022 standard men det kan jeg ikke værre mere ligeglad med for den gør alt det basale til topkarakter.

Læs hele biltesten af Kia Stinger her

Og så kan jeg faktisk bedre lide køreegenskaberne i forhold til konkurrenterne fra Audi og BMW fordi at man med Stinger ofre en smule af dynamikken for komforten men hvor at det stadigvæk er en ganske velkørende vogn.

Men alle de gode attributter kunne åbenbart ikke udrette mirakler for salgstallene. For sidst jeg tjekkede var der kun indregistret i omegnen af 34 Stingere her i landet hvilket i følge visse kilder er mindre end antallet af indregistret Lamborghini Aventador.

2. Subaru Tribeca B9

Bil nr to er næsten endnu mere sjælden en Stingeren i hvert tilfælde hvis tager et kig ud i bybilledet og på diverse salgssider. For jeg har måske set 3 andre Tribecaer udover det eksemplar jeg kørte til test for et par år siden.

Men hvad er en Tribeca egentlig for en størrelse tænker du sikkert?

Biltest af Subaru Tribeca – læs her

Men det kan jeg remse op kort nu her. Det er en mellemstørrelses crossover der blev produceret af Subaru i perioden 2005 til 2014. Modellen er opkaldt efter Tribeca kvarteret i New York city og så benytter den EZ30 motoren som deles med Legacy B9.

Og selvom at man har et interiør der er lidt til den billige side og en gearkasse der er lidt slatten. Så er det stadigvæk en komfortabel crossover der i den præfaceliftet udgave har et usædvanligt design der lidt var forud for sin tid. Og så har man en fed og anderledes lyd fra bokser6eren.

Det er i hvert tilfælde en bil hvor at jeg synes at den Danske Importør godt måtte have givet den en større chance. Men det er svært at gøre i et afgiftplaget land hvor at Subaru i forvejen ikke er noget mainstream brand.

3. Honda E

Honda E er nok listens mest gængse da jeg trods alt har set en håndfuld eksemplarer ude i det fri. Men der er stadigvæk langt imellem dem. På den ene side har man et herligt retro design både inde og ude. Den føles som en velbygget bil som har masser af ny teknologi og jeg er helt vild med de tre store infotainmentskærme i instrumentbrættet som fungerede uafhængigt af hinanden.

Læs hele Honda E biltesten her

Jeg kan også godt lide Eeren for dens køreegenskaber – da den er meget letkørt med en undervogn der er gearet mod komfort. Men på den anden side synes jeg også at den var for dyr og for lille især når man tænker på at man kan få MG ZS EV til nogenlunde samme pris som Honda E som er en større bil som også har ganske fint med udstyr.

Selv hvis vi kaster fossilbiler ind i ligningen er Mazda 3 hatchback i sky udstyrsniveau et rigtig godt bud hvor at man får et ligeså kvalitetsbetonet interiør med meget af det samme teknologi. Alt dette er med til at få mig til at lidt bedre kunne forstå hvorfor at denne bil ikke solgte i større antal end den gjorde.

Det var alt for denne gang. Men ellers ville jeg gerne høre fra jer læsere hvad jeres bud er på ordinære men sjældne biler.

Rate this post

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.