Det amerikanske marked er domineret af Pick-up trucks i ligeså høj grad som minibiler fylder det meste af billedet i Europa.

Tesla lancerede 22/11-2019 en pick up truck kaldet Cybertruck med inspiration fra den populære film Blade Runner

Tesla afslørede sin futuristiske pickup ved en event i Los Angeles, men da det kom til at vise køretøjets mdostandsdygtighed, gik tingene ikke helt som planlagt.

CEO Elon Musk hævdede, at bilen var ”skudsikker” mod et 9 mm håndvåben. Da han fik Teslas chefdesigner til at kaste en metalkugle på et af de pansrede sideruder, kunne bemærkelsesværdig overraskelse høres, da glasset knuste – hele to gange.

”Åh min f —— Gud,” udbrød Musk, da det første knuste. ”Nå, måske var det lidt for hårdt kastet.”

”Vi kastede skruenøgler, vi kastede alt! bogstaveligt Talt! Selv køkkenvasken blev kastet på ruden, uden at knuse ruden. Af en eller anden underlig grund knuste ruden nu, ”sagde Musk og grinede. ”Jeg ved ikke hvorfor. Men vi fikser det. ” Det er ikke klart, om vinduerne skulle Springe på den måde, som de gjorde. Men det er åbenlyst, at Musk ikke forventede det ud fra hans reaktion.

Designleder Franz Von Holzhausen gav det endnu et skud, og kastede denne gang mod en anden siderude. Igen knute kuglen glasset ret meget.

Det er ikke første gang historien har budt på ubrydelige kæder, usynkelige skibe og nu uknuselig ruder.

Information om bilruder:

Glas kan hærdes og glas kan forstærkes med laminering på yderside og inderside. Men ubrydeligt bliver det aldrig. Siger Omar Nordsve fra Rudefix.dk

Det er værd at pointere at panser glas mm. udgør en stor risiko for sikkerheden for passagerer i tilfælde af ulykke så man skal kun benytte panserglas eller “ubrydeligt” glas hvis man har en trænet chauffør samt større sikkerhedsrisiko uden end risikoen for at være i en ulykke i bilen.

I en rigtig stor del af ulykker rammer passagerer deres ubeskyttede hoveder mod sideruder eks ved en påkørsel fra siden. Jeg vil klart anbefale at man har airbags i siden for netop at undgå et sådan scenarie

En anden sikkerhedsrisiko ligger i at ruder kan være nødudgang lidt som vi kender det i busser. dvs. at en siderude i en normal bil kan knuses med besvær hvorimod en panser rude overhovedet ikke kan knuses af forbi passerende som ellers ville kunne forestå en redningsaktion hvis bilens passagerer var fanget i bilen med døre som ikke kunne åbne op.

“Cybertrucken” er fuld elektrisk og er Teslas sjette køretøj siden virksomheden blev grundlagt i 2003. Køretøjets pris starter ved $ 39.900. i skrivende stund 270.754,22 danske kroner