Hvornår skal du have en ny forrude? Vi skifter udstødning, kobling og dæk på vores biler. Det er vigtigt at have gode dæk på bilen for vi vil jo gerne have at bilen står fast i underlaget. De fleste bilejer har prøvet det: en kold vintermorgen, tænder du bilen, skruer op for varmen og skraber is af ruderne.

Du sætter dig ind i bilen og begynder at køre. Du rækker din kolde hånd henover den varme luft som blæser op på ruden. Det luner naturligvis… Du opdager hurtigt at det lille uskyldige stenslag har udviklet en lang revne og tanker om udgifter, værkstedsbesøg og lignende figurerer.

Slå koldt vand i blodet. her kommer en beskrivelse over hvilke overvejelser du bør gøre dig når din bilrude er revnet, ridset eller blevet så slidt at den måske skal skiftes.

Hvornår er en ny forrude uundgåelig?

Når din bilrude har et stenslag og / eller en revne i Synsfeltet, så skal udskiftes. Da bilen vil dumpe når den skal til syn. Bilen betragtes som værende i “ikke lovlig stand“. Læs mere om bilruder og synsregler her.

En stenslags-reparation koster mellem 150-700 kr.- alt afhængigt af om man får det lavet på et værksted eller på egen adresse. De fleste kaskoforsikringer har gratis udbedring af stenslag.

Et rudeskifte koster typisk mellem 1.800-5.500 kr. – hvor gennemsnitsprisen ligger på ca. 2.200-3.000 kr.

Vores rudemontør står klar til at sætte en ny forrude i din bil på din adresse billedet er fra et rudeskift i Slagelse.

Ny forrude igennem min forsikring

Har man glasdækning inkluderet eller tilkøbt til sin bilforsikring, så dækker forsikringen for udskiftning af bilens ruder. Når du bestiller autoglas hos Rudefix, så kan du vælge at lave det som en forsikringssag. Der er forsikringsselskaber som eksempelvis Tryg og få andre, som dækker 2/3 af omkostninger for rudeskifte. I andre tilfælde betaler du normalt kun selvrisikoen afhængigt af hvilken forsikringsdækning du har. Læs derfor altid policen fra dit forsikringsselskab for at forstå hvordan du er dækket når uheldet er ude.

I sidste uge havde vi forsikringssag på en Land Rover – Range Rover forrude, hvor kunden valgte at få det varetaget igennem Topdanmark.

Du bør også overveje kvalitet, budget, og type af service.

Kvalitet:

Der findes mange forskellige bilruder.

  1. Originale autoruder
  2. Uoriginale autoruder

Vælger du en original bilrude. Så får du en bilrude som den rude bilen er født med.

Uoriginale bilruder produceres af alle mulige fabrikanter og kvaliteten kan variere rigtig meget.

Alt autoglas som sælges i Danmark med E mærke er godkendt til montering i din bil. Så ingen ko på isen der. Hele emnet om OEM er misbrugt af autoglas branchen. Der findes ikke en OEM-godkendelse og hvis der gør, er det en intetsigende godkendelse.

Forskellen på bilruder

OEM betyder Original Equipment Manufacture som betyder originalt udstyrs fabrikant. For eksemplets skyld, så lad os drage analogi til det Kongelig Hofleverandør eller modetøjsmærke fabrikanter.

En fabrik der producerer bilruder kan være så heldig at få lov til at levere til bilfabrikanter som Volkswagen eller Opel mv. Bilfabrikanter har en masse krav til deres udstyr og denne kvalitet og kontrolsikring skal ske i hele linjen, fra blanding af glas, til hærdningen af glasset. Når ruden så er færdig så er der visuelle tjek, holdbarheds tjek mf.

Klarer glasset sig hele vejen igennem i henhold til bilproducentens krav, så kan ruden få lov til at bære et VW logo eller hvad det nu måtte være.

Når en fabrikant så producerer OE så er det ikke ensbetydende med at de ikke kan lave lort for at sige det pænt.

Det er super omkostningsfuldt at levere og opretholde en produktionslinje med samme kvalitets standard som bilfabrikanterne stiller. Det skal sige at selv blandt fabrikanterne er der forskel.

Eks er der ikke så meget kvalitet ved en Fiat forrude ‘som ved en Bentley. Tænk hvis Bentley leverede en bil med fejl i forruden.

Forruden er Synet på bilen indefra og det er i en position hvor chaufføren kigger ud ad forruden det meste af tiden går med. Så en forrude med fejl ville være katastrofalt på en high-end bil i forhold til en lidt mindre eller billigere bil.

Summen er, at bilfabrikanter kan producere godt som skidt hvis de er OEM producenter. Det som der er vigtigt at vide er om ruderne de plejer at levere er af god kvalitet. Eksempelvis Saint Gobain og Guardian som leverer til bilfabrikanter og AF dvs. After Markedet som er ruder produceret til andre end bilfabrikanter.

Ruder som de fleste autoglas montører udskifter på biler i Europa er primært AF ruder leveret fra henholdsvis leverandører som også leverer til bilfabrikanter.

Ønsker man noget bilglas af høj kvalitet, uden at betale samme pris som en original reservedel så skal man gå efter de uoriginale ruder som er produceret af samme fabrikanter som producerer original bilruder. Der er som regel kun et logo til forskel på ruderne men rigtig mange penge at spare på prisen.

Slitage på en forrude

Har du på biler som har nogle km på bagen, set at der er ridser på forruden? Hvis ikke så kan du helt sikkert finde ridser på forrude på din bil næste gang du går forbi den.

Med tiden så bliver forruden så slidt at den skal skiftes, ligesom med dæk og koblingen.  Så ja, forruden kan godt betragtes som en slidt del på bilen.

Man kan som tommelfingerregel godt sige at en forrude bør skiftes for hver 70-80000 km eller efter behov.

Når din bil har kørt over 50.000 km så vil din sigtbarhed igennem din forrude i gennemsnit være reduceret med ca. 30%. Det vil sige at udsynet er væsentligt forringet og derfor bør man, for egen og andres sikkerheds skyld skifte forruden når den er ridset og slidt at se på.

I sollys vil man mere tydeligt være ramt af slitagenpå frontruden, da ridser ændre lysets indtrængen i ruden.

Forringet syn på forrude pga slidtage
Eksempel på en slidt forrude

En slidt forrude kan give dig skylden ved trafikulykke

Efterår, vinter og forår byder nordens folk på en lavt hængende sol det meste, af de korte dage.

En ridset eller matteret forrude, gør ikke så meget af sig selv i sommerperioden, foruden solopgang og solnedgang, hvor solens stråler mere eller mindre, gør det umuligt at se ud gennem forruden.

Grunden til at frontruden ridses eller matteres, skyldes som regel bilens vinduesvisker, sten og partikler, som støv i luften. I særdeleshed fra sand som bliver løftet fra vejbanen op på forruden – af foran kørende biler.

Bilejere der bor langs kysten, døjes i langt højere grad med slidte forruder, da en masse sand blæses op og ind over vejene.

Er din frontrude matteret og er det med til at hæmme udsynet. Så kan du risikere straf, tab eller nedsættelse i personskadeerstatning, da du har handlet uagtsomt i tilfælde af en trafikulykke.

Glasleverandører og glasproducenter betragter forruden som en slidt del og bør udskiftes efter behov og ikke kun når der er revner eller stenslag som ikke kan udbedres.

Sørg for at bestille en ny forrude – klik her hvis din nuværende rude er slidt eller matteret. Du vil opleve en fornyet køreglæde, tryghed og fornøjelsen af, ikke at få bombarderet dine øjne med solens stråler.

Find din online pris og book en tid med det samme på www.rudefix.dk

Budget/Service:

Er du afklaret med at du vil betale hvad det koster bare alt er i orden med kvalitet og service. Så skal du blot bede om at få monteret en original forrude på et autoriseret værksted. Ønsker du at montøren skal komme ud og skifte ruden på din adresse? Hermed slipper du for irriterende værksteds tid. Så skal du bede et mobilrudeskifte firma komme ud og skifte din bilrude. Du skal være opmærksom på at der ikke findes mobile firmaer som der er autoriseret til at skifte bilruder mobilt.

Du kan læse mere om værksted versus mobilt rudeskifte her.

Vil du spare yderligere, så kan du høre hos en autoophugger efter en brugt bilrude.

Du bør altid Google og ringe rundt, for at få tilbud på rudeskifte, hvis du skal have en billig bilrude.

Start med at finde en pris på forrude udskiftning i vores autoglaskatalog.

Nu skulle det gerne være nemmere at finde frem til et rudeskifte.

Venlig hilsen,
Rudefix

Forrude – Hyundai I20 2010

Super god service – tusind tak for hjælpen denne gang Rudefix.Lokation: AarhusPris: 2727,66 kr. 

Hanne

Volvo V50 Forrude

Forrude – Volvo V50

Dejlig oplevelse – professionel og super service – til en rigtig fornuftig pris.

Kan kun anbefales.

Lokation: Aalborg
Pris: 3419,00 kr.

Per

Forrude – Volkswagen Touran 2003

Meget hurtigt rude skift. Følte mig enormt godt behandlet, de virkede yderst professionel.

Lokation: Kolding
Pris: 4718,00 kr.

Marc

5/5 - (6 votes)