Skal jeg have ny forrude S-/ ?

De fleste bilejer har prøvet det. En kold vintermorgen, tænder bilen, skruer op for varmen og skraber is af ruderne. Du sætter dig ind i bilen og begynder at køre. Du rækker din kolde hånd henover den varme luft som blæser op på ruden. Det luner..

Du opdager hurtigt at det lille uskyldige stenslag har udviklet en lang revne og tanker om udgifter, værkstedsbesøg og lignende figurerer.

læs mere om is på ruder her

Slå koldt vand i blodet. her kommer en beskrivelse over hvilke overvejelser du bør gøre dig når din bilrude er revnet og måske skal skiftes.

Til at starte med.

Bilruder med stenslag og eller revner i Synsfeltet skal skiftes og ville dumpe ved et syn. Bilen betragtes som værende i “ikke lovlig stand”

Se mere om bilruder og synsregler her

En stenslagsreparation koster mellem 150-700,- alt afhængigt af om man får det lavet på et værksted eller på egen adresse. De fleste kaskoforsikringer har gratis udbedring af stenslag.

Et rudeskifte koster mellem 1800-5500,- mens gennemsnitsprisen ligger på 2200-3000,-

Har man glasdækning inkluderet eller tilkøbt til sin bilforsikring så dækker forsikringen for udskiftning af ruder. Mens Tryg og få andre forsikringsselskaber dækker 2/3 af omkostninger for rudeskifte.

Du bør overveje kvalitet, budget, og service.

Kvalitet:

Der findes mange forskellige bilruder.

  1. Originale autoruder
  2. Uorginale autoruder

Vælger du en original bilrude. Så får du en bilrude som den rude bilen er født med.

Uoriginale bilruder produceres af alle mulige fabrikanter og kvaliteten kan variere rigtig meget.

Alt autoglas som sælges i Danmark med E mærke er godkendt til montering i din bil. Så ingen ko på isen der.

Ønsker man noget bilglas af høj kvalitet, uden at betale samme pris som en original reservedel så skal man gå efter de uoriginale ruder som er produceret af samme fabrikanter som producerer original bilruder.. Der er som regel kun et logo til forskel på ruderne men rigtig mange penge at spare på prisen.

Læs mere her

Budget/Service:

Er du afklaret med at du vil betale hvad det koster bare alt er i orden med kvalitet og service så skal du blot bede om at få monteret en original forrude på et autoriseret værksted. Ønsker du at montøren skal komme ud og skifte ruden på din adresse så du slipper for irriterende værksteds tid så skal du bede et mobilrudeskifte firma komme ud og skifte din bilrude. Du skal være opmærksom på at der ikke findes mobile firmaer som der er autoriseret til at skifte bilruder mobilt.

Du kan læse mere om værksted vs mobilt rudeskifte her

Skal du spare, så kan du høre hos en autoophugger efter en brugt bilrude.

Du bør google og ringe rundt for at få tilbud på rudeskifte hvis du skal have en billig bilrude. Du kan starte med at finde en pris på udskiftning af din forrude her

Nu skulle det gerne være nemmere at finde frem til et rudeskifte.

Vh Rudefix