+4571991077 info@agsd.dk

Vi bruger biler mere, end nogen sinde, vidste du, at trods biler er blevet mere sikre og vejene er blevet meget bedre, så var der i 2015 i følge vejdirektoratet, 11105 trafikuheld. Mod 10845 året før.

Du kan ikke være sikker nok. Så lær at håndtere situationer, som kan være livsreddende for dig, din familie og andre medtrafikanter.

Airbags, ABS og avancerede bremsesystemer og vej-assistance i forruder, er ingen garanti for, at et uheld ikke rammer dig. Eller er forårsaget af dig. Læs nedestående og bliv bedre udrustet, helt uden at det koster dig andet, end den tid det tager, at læse artiklen.

Uheldet er ude!

Ting du ikke vidste om din bil, i nødsituationer:

1. Tænd for havariblink og lys det kan tiltrække hjælp!

2. Din nakkestøtte kan mere end du tror.

Din bil er påkørt, du mister herredømme over bilen eller kører i grøften i et uopmærksomt sekund.

Din nakkestøtte, kan være livsreddende og sikre dig, en hurtig exit, fra en måske brændende bil.

Ruden kan ikke rulle ned og døren sidder fast, du kan ikke komme ud. Du kan gøre følgende hvis ikke, du har en rudehammer, i din bil. Tag nakkestøtten af en af sæderne. Og brug metalbenet, til at smadre en siderude.

Prøv ikke at ødelægge forruden, hverken med benene, eller med værktøj. Den er ikke til at få ud, da den er limet i, i over 95% af alle biler og derudover har forruden en stærk plastik laminat i mellem de to stykker glas som ruden består af, som gør, at den ikke kan falde sammen. Og så passagerer eller genstande, ikke flyver ud eller ind i bilen.

En god ide er at øve sig, i at afmontere nakkestøtten, før krisen er over en.

Kan man ikke komme til at afmontere nakkestøtten. Så kan man forsøge at smadre ruden med selelåsen. Dvs. klik dig fri fra selen og træk selen helt ud med venstre hånd og brug derefter højre hånd til at slå på ruden med hjørnet af selelåsen. En siderude er af hærdet glas, så man kan opleve, at skulle slå hårdt.

Er det af en eller anden grund ikke muligt, at benytte nakkestøtte eller selelåsen. Så kan man, som en sidste udvej, forsøge at slå ruden itu med bil nøglen.

3. Livsreddende smartphones.

Din smartphone kan sende din lokation, ringe efter hjælp og bruge til at oplyse om allergier, blodtype mm.

Eksempelvis har Geodatastyrelsen udgivet en app, finansieret af Trygfonden “App 112” Som kan sende nødsignal med geoposition, når du ringer til 112 – Appén er gratis.

4. Påklædning er undervurderet.

Dine snørebånd eller dit bælte kan være livreddende hvis man bløder kraftigt ud af arme eller ben. En trykforbinding, kan være nødvendig og et par bukser eller en bluse, kan være livreddende hvis tilskadekommende har mistet en arm.

5. Vær med til at reducere trafikuheld

Ønsker du at være bedre udrustet ved uheld. Så kan du overveje følgende:

Førstehjælps kursus: Har man ikke et førstehjælpskursus, så er det et must have kursus. Har man taget et kursus, men det er mere end et par år gammelt, så bør man genopfriske og lære om de nye ting, som hele tiden sker på området.

Glatbane kursus: En stor del af ulykkeshåndtering, er at undgå dem – Lær at forstå bilen, med et kursus på køreteknisk institut.

Orienteringstime: Aftal med en køreskole, en teoretisk orienteringstime for dig og dine venner, hvor kørelæreren tilrettelægger en times undervisning, om sikkerhed og todo ved uheld.

Refhttps://www.vejdirektoratet.dk/tema/udviklingen-i-trafikulykker

Ny bilrude efter uheld? Bestil ny forrude her

5/5 - (1 vote)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.