brakeassist by Omar Nordsve er licenseret under en Creative Commons Kreditering 4.0 International-licens.
Baseret på et værk ved https://www.rudefix.dk/.

Hvad er Brake assist?

Brake assist er en del af ADAS som står for advanced driver assistent system og Brake assisten sørger for at bilen kan fortage en nødopbremsning hvis bilen nærmer sig et objekt foran bilen.

Hvornår virker Brake assist?

Brakeassisten er kun aktiv fra bilen ruller til 30km/t på de fleste biler i de fleste lande. dvs. assistenten hjælper med at undgå skader når folk sidder i kø.

I Danmark er en stor del af sammenstød, mindre sammenstød sket i trafikken, i kø og lignende.

Med brakeassisten undgår du helt eller minimerer skaden ved denne type uheld.

Kender du det?

Du sidder en i en motorvejen, traffiken glider men med stop. Radioen afspiller den ene reklame efter den anden og du vil egenligt gerne bevare en positiv stemning også selvom solen skinner, det er fredag, Der er bobler på køl og aftensmenuen står på grillmad? Du skifter kanal og i det du ser op fra radioen er køen gået i stå og du hamre bremsen i bund. Virker scenariet bekendt?

Det står fabrikanterne klart, scenariet er der og de kan hjælpe. Af samme grund har de tilføjet brakeassist og det er kommet for at blive.

Teknisk om brakeassist

Brake assist er typisk placeret i bilens forrude og typisk som 2 trekanter placeret over hinanden. Det virker lidt som ekko og som vi kender det fra flagermus. Et tidsstemplet lys sendes ud og samme lys registres med nyt tidsstempel. Jo længere væk objekter er foran lyset jo mere tid er der mellem tidstemplerne på udsendte lys og observeret lys.

De fleste brakeassist systemer kan ikke kalibreres og er som et lukket system.

Din forsikring bliver billigere!

Jo flere biler der sendes på gaden med Brake assist jo færre skader vil vi opleve i kø og trafik. Det betyder at forsikringselskaber sparer flere penge og det betyder at du får en billigere forsikring.

brake assist er kommet for at blive og vil kun blive mere avanceret og bedre