+4571991077 info@agsd.dk
Kan Stenslag Dækkes af Bilforsikring?

Udgivet af Oliver

jun 5, 2023

Nogle dage kan en regnvejrsdag blive endnu mørkere, især hvis du får et stenslag på bilens forrude, mens du kører bag en lastbil på motorvejen.

Læs med, hvis du overvejer at få det dækket gennem forsikringen.

Kørsel bag lastbil

Der er ikke mangel på anlægsprojekter i Danmark i disse dage. Motorveje, som skal renoveres, udbygges, og tilsluttes. Det betyder samtidig, at en masse materiale skal flyttes rundt på de danske veje af store biler, som naturligvis ikke er overdækkede.

Hvis man er uheldig under kørslen, kan dette også have en påvirkning på dig i form af et stenslag. Dette kan ske når en lastbil har last af grus, jord eller andre materialer, som ligger løst på lastbilen og som falder ned på vejen og rammer bilen.

 

ER DIT STENSLAG LØBET?

Stenslag og Forsikring

Udgifterne som følge af et stenslag kan dækkes af bilforsikringen. Dog skal man sørge for at have den rette forsikring for at få dækket de udgifter, som stenslaget medfører, som forsikringssag.

Herunder giver AGSD et overblik over forsikringsselskabernes dækning af stenslag på motorvejen, samt hvordan du sikrer dig at få dækket skaderne:

• Alm. Brand: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• If: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Codan: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Topdanmark: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Tryg: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Gouda: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Europæisk: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• HDI Danmark: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Gjensidige: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• NEM Forsikring: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Alka Forsikring: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

• Danske Forsikring: Dækker stenslag på motorvejen hvis du har en kaskoforsikring

Førstehjælp til forruden

 

Kan mit stenslag repareres? Dæk hullet til når du har fået et stenslag: hermed forøger du chancen for at kunne reparerer dit stenslag og resultatet forbedres markant ved at holde stenslagshullet fri for snavs/vand.

“Sørg for at have et stenslagsklistermærke i bilen. Så undgår du at sandkorn og snavs kommer ind i hullet, stenslaget, kan være vanskeligt eller umuligt at lave”.

Selv om du selv kan reparere disse flænger med et gør-det-selv-kit, er det bedst at overlade denne opgave til fagfolk. En professionel vil vide, hvordan man fylder chippen korrekt for at opnå det bedste resultat og gøre det mindre sandsynligt, at hullet vil sprede sig.

Dete er dog vigtigt at understrege at en reperation af stenslag er en nødløsning og kun et alternativ til en ny forrude. Forruden kan revne alligevel, selvom den er blevet repararet, en reparation mindsker blot risikonen for at det sker.

Kort sagt er det vigtigt at reparere stenslag i forruden for at opretholde sikre kørselsforhold og forebygge langt dyrer skader. Omvendt risikerer man også ved en reperation af stenslag at glasskaden udvikler sig, hvilket er tilfældet ca. 1/10 gange. Da det trods alt er skrøbeligt glas som en rudemontør arbejder med og som vedkommende skal være ekstra omhyggelig med.

Tommelfingerregel

Revne i Forrude? Kan det repareres?

Typisk vil en revne, der er større end 2-3 cm lange, kræve udskiftning af hele ruden.

Revner kan vokse på grund af temperaturændringer og bevægelser form af stød i bilen som eksempelvis et hul i vejen eller et bump.

Med hensyn til sværhedsgrad, jo flere stenslag og revner der er, jo mere sandsynligt er det, at de ikke kan udbredes. Nogle synsmænd vil tillade en mindre revne eller to på bilen, men frontruden skal udskiftes, hvis de er for tæt på hinanden og hvis de er i udsynsfeltet eller vurderes så pas lange at de svækker ruden for meget. 

Husker: udskyd ikke et forrudeeftersyn til få dage før at bilen skal til syn.

En revnet forrude som ikke kan repareres.

Hvis et stenslag har skabt skader på bilens forrude, så kan du få hjælp hos Rudefix x AGSD.

Vi kan både håndtere skadeanmeldelsen til forsikringsselskabet, samt med reparation eller udskiftning af bilrudens glas.

AGSD tilbyder mobile services i hele Danmark, så du kan få hjælp lige der hvor du har brug for det. Vi kommer ud til dig og kan hjælpe med at udskifte eller reparere din forrude.

Vi har et bredt udvalg af services, så vi kan hjælpe med at få repareret eller udskiftet din forrude, så du kan få den bedste pris og den bedste service. AGSD har flere års erfaring med udskiftning og reparation af bilruder, og vi kan hjælpe dig med at få det bedste resultat.

⭐⭐⭐⭐⭐ PÅ TRUSTPILOT

Guide – Forårsklargøring af bilen

Guide – Forårsklargøring af bilen

Foråret er et af de mest kritiske tidspunkter på året når det kommer til klargøring af bilen til den kommende tid.

Vinteren slider og sætter sine spor på bilen Foråret byder på nye udfordringer

Kan mit Stenslag Repareres?

Kan mit Stenslag Repareres?

Det kan lyde lige så højt som et kanonslag og give en et stort chok, hvis man sidder i egne tanker under en køretur. Lyden fra stenen sætter spor af et stort stenslag på forruden. Stenslag er en almindelig form for beskadigelse af forruden, som oftest skyldes når...

Guide til skade i bilruden i Viborg

Guide til skade i bilruden i Viborg

Sådan håndtere en kvinde en skade på sin forrude, når manden ikke er i nærheden og man er på bilferie i Viborg. Gider du ikke læse blogindlægget og bare gerne vil have prisen på udskiftning af bilrude i Viborg så klik på den blå tekst. Kære kvinde, du kender sikkert...

0 Comments
5/5 - (2 votes)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.