+4571991077 info@agsd.dk
Revne i Forrude? Kan det repareres?

Udgivet af Thomas

Lad os hjælpe dig med at forstå i hvilken situation du er havnet i med din bils forrude.

Kvinde ser stenslag i forruden

En lille sten kan på et øjeblik blive løftet op af vejen af ​​en forbipasserende bil. Den lille sten kan forårsage betydelig skade på din rude. Det kan være superirriterende at have en revne eller et stenslag i din bilrude, men også dyrt at forbedre udsynet når det går galt.

Hvis du er den uheldige med en nyopstået skade på grund af et stenslag eller andet, ved du så hvordan man reparerer en frontrude? 

Hvis ikke, så lad os tage et kig på, hvad du kan gøre med det samme!

 

SKAL DIN FORRUDE SKIFTES?

Er det sikkert at køre med en revne?

Overordnet set er der ikke noget at bekymre sig om, hvis du ikke ved, hvordan du reparerer bilens frontrude. Hos os kan du få hjælp hvis uheldet opstår!

En revne svækker din bilrude og kan spredes over hele ruden overflade, hvis det ikke behandles omgående, so ofte er forsaget af et stenslag. Du bør ikke have nogen problemer, så længe du har fri udsigt, og skaden i autoglas ikke hindrer dit udsynet eller går fra kanten af ruden.

Men hvis den vokser betydeligt eller gør det svært at orientere dig ved kørsel. Så bør du få det fixet med det samme. Undladelse af at rette op på den beskadiget revne er til fare for dig og andre bilister og kan tiltrække opmærksomhed fra politiet.

Vurdering af skaden varierer fra synsmand til synsmand med hensyn til revner ifm. forrude syn. Så sørg for, at du er bekendt med dine lokale regler, før du udsætter reparationen af ​​en revne og dæk altid til en nyopstået stenslag med et stykke gennemsigtig tape.

Hvornår kan et stenslag ikke repareres

⭐⭐⭐⭐⭐ PÅ TRUSTPILOT

Skal du reparere eller udskifte din forrude?

Du skal huske, at autoglas ikke reparerer eller udskifter sig selv. Nøglen til at undgå at udskifte din bilrude er at få repareret stenslag lige efter at det opstår. At udskyde en reparation af stenslag vil typisk kun resultere i en dyrere regning for udskiftning af forrude.

At lære at reparere en beskadig autorude kan hjælpe med at spare dig for en del penge. Hvorvidt du bliver nødt til at udskifte den helt eller ej, afhænger af placeringen, størrelse af stenslaget og længden af den pågældende ​​revne.

Hvis skaden forhindrer dit primære synsfelt og revner max 2-3 cm så har du ikke andet valg end en udskiftning af hele din rude. Dette skyldes ofte at man ikke kan udføre en reparation på revner der er længere end 2-3 cm.

Tommelfingerregel

Typisk vil en revne, der er større end 2-3 cm lange, kræve udskiftning af hele ruden.

Revner kan vokse på grund af temperaturændringer og bevægelser form af stød i bilen som eksempelvis et hul i vejen eller et bump.

Med hensyn til sværhedsgrad, jo flere stenslag og revner der er, jo mere sandsynligt er det, at de ikke kan udbredes. Nogle synsmænd vil tillade en mindre revne eller to på bilen, men frontruden skal udskiftes, hvis de er for tæt på hinanden og hvis de er i udsynsfeltet eller vurderes så pas lange at de svækker ruden for meget. 

Husker: udskyd ikke et forrudeeftersyn til få dage før at bilen skal til syn.

Forrude med revner på tværs

Vurder først skaden

Der er et par ting, du skal overveje, når du skal beslutte, om forruden kan fixes med en forrude reparation eller ej. Her er hvad du skal vide i grove træk:

Størrelse

Størrelsen af ​​stenslag, revnen eller revnerne har naturligvis en betydning. Hvis du opfanger dem tidligt i forløbet, kan du forhindre en revne i at splintre over hele din frontrude.

Overstiger din revne 2-3 cm eller mere i længden, har du sandsynligvis intet andet valg end at udskifte hele forruden.

Send os et billede af stenslag og revner og få en gratis vurdering af din revne, du kan måske undgå et rudeskift og en stor regning der til tider kan følge med.

Beliggenhed

Som nævnt før, hvis den forringer dit udsyn, bliver du nødt til at udskifte hele forruden hvis den ikke kan fixes. De fleste synsmænd, der tillader chauffører at køre rundt med en revne i ifm. et forrude syn, trækker ofte stregen, når den hindrer førerens udsyn.

Dit lokale værksted vil til tider heller ikke forsøge på at udbrede en revne, hvis den blokerer for førerens udsyn, da reparationen kan skabe forvrængninger i det reparerede område.

Forruden er opdelt i tre områder: Område A, Område B og Område C:

Område A: er et felt, som dækker for området fremfor rettet og udgøre 30 x 30 cm.

I dette felt må stenslaget ikke være større end 3 mm i diameter. Desuden må forruden ikke have ridser eller væsentlige slitage, som forringer udsynet.

Område B: er et felt i samme højde, som dækker et område til venstre og højre for det direkte synsfelt

I dette felt må stensalget ikke overstige 1 cm i diameter. Derudover må en ridse ikke være over 5 cm i længden.

Område C: er et felt der har en beliggenhed på passagersiden

I dette felt må stensalget ikke overstige 3 cm i diameter, samt at en revne ikke må overstige 15 cm i længden.

Yderligere skade

En frontrude har flere lag, og det øverste lag er typisk det, der revner. Der kan dog opstå nogle skår og revner under overfladen, og skaderne kan være så store at det kan forårsage problemer for hele forrudens struktur. Hvis der er skader under overfladen, skal du udskifte den i stedet for at reparere den.

Gennemsigtig tape over stenslag i forrude

Sådan reparerer du selv bilens forrude

OBS: Vi fraråder dette, da det altid er bedst at booke en specialist til opgaven!

Hvis du vil undgå en dyr reparation, er der en chance for, at du selv kan reparere en revnen. Først skal du lære at udbrede en revne i forruden. Dette virker dog kun på mindre revner i din frontrude og er sandsynligvis kun en midlertidig løsning, der kan give dig lidt tid. Du kan afhente et forrudereparationssæt hos din foretrukne autoreservedelsbutik.

For det første skal du rense bilruden så godt som muligt og fjerne alle skår og andet snavs fra overfladen. Brug en nål eller en spids genstand til at rense området så godt som muligt. 

Følg instruktionerne på dit kit. Typisk er der en beholder med lim, som du sprøjter ind i “hullet” på ruden. Lad ressinen hærde. Når det sker, vil du sandsynligvis have svært ved at finde den gamle revne.

Dette kan være nok til at hjælpe dig med at undgå at udskifte ruden i måneder eller år. 

Lad ikke en forrude med en revne slå dig ud

 

En forrude med en revne er ikke verdens undergang. De fleste oplever på et tidspunkt en revne eller et stenslag i deres forrude. 

Det er en del af den risiko, du tager, når du kører i bil og specielt på motorvej.

Du kan hjælpe med at forhindre, at glas skader breder sig eller forværres ved at handle med det samme. 

Du gør ikke dig selv eller din bankkonto en tjeneste ved at udskyde at få en revne eller stenslaget i din forrude tilset af en professionel. 

At vide, hvordan man udføre en reparation af en forrude med en mindre revne er en fantastisk måde at spare penge på og holde din rude klar og sikker.

Kom et smut forbi vores hjemmeside og book tid når du har en glasskade og vil have besøg autoglas specialisterne.

 

Hvad skal du overveje, når du vælger hvilket firma, der skal stå for dit forrude skift?

Det firma, du vælger til at reparere din forrude, vil diktere prisen og det serviceniveau, du oplever. Derfor er det vigtigt at vælge et troværdigt firma, med gode anmeldelser for udskiftning af bilruder. På den måde undgår du, at blive taget ved næsen, eller betale for meget, for en dårlig ydelse.

Se Rudefix anmeldelser her

Der kan være forskellig leveringstid på bilruder, hos de forskellige udbydere. Hvis dit forrudeskift er en hastesag, er dette også noget, du skal have i tankerne, når du vælger hvilket firma, der skal stå for din forrude udskiftning. 

Dit ideelle valg af udbyder, bør desuden kunne komme til dig, der hvor dit køretøj befinder sig, og udføre opgaven. 

Hos Rudefix stræber vi efter, at kunne udføre opgaven allerede dagen efter du bestiller, og du bestemmer selv, om vi skal komme til dig, eller du foretrækker at køre ind på et af vores værksteder. 

Vi kører ud i hele Danmark, og vi har værksteder fordelt over hele landet. 

Udgivet den: 11. juli 2022

Thomas

Thomas

Administrerende direktør i AGSD ApS. Uddannet i salg, lager og administration. Har drevet autoglasvirksomhed i 10 år.
Guide – Forårsklargøring af bilen

Guide – Forårsklargøring af bilen

Foråret er et af de mest kritiske tidspunkter på året når det kommer til klargøring af bilen til den kommende tid.

Vinteren slider og sætter sine spor på bilen Foråret byder på nye udfordringer

Kan mit Stenslag Repareres?

Kan mit Stenslag Repareres?

Det kan lyde lige så højt som et kanonslag og give en et stort chok, hvis man sidder i egne tanker under en køretur. Lyden fra stenen sætter spor af et stort stenslag på forruden. Stenslag er en almindelig form for beskadigelse af forruden, som oftest skyldes når...

Guide til skade i bilruden i Viborg

Guide til skade i bilruden i Viborg

Sådan håndtere en kvinde en skade på sin forrude, når manden ikke er i nærheden og man er på bilferie i Viborg. Gider du ikke læse blogindlægget og bare gerne vil have prisen på udskiftning af bilrude i Viborg så klik på den blå tekst. Kære kvinde, du kender sikkert...

0 Comments
4.7/5 - (26 votes)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.