Overvejer du at få solfilm på bilens ruder? Toning af bilruder er helt fantastisk men ikke omkostningsfrit både økonomisk men også sikkerhedsmæssigt.

3 fordele ved toning:

  1. Du reducerer varmegennemtræning og afblegning af bilensinstrumentering/sæder
  2. Du bliver ikke blændet så kraftigt af solen og andre trafikanter
  3. Du Sparer penge på brændstof da airconditionen kører mindre

Det er ret tydeligt at Toning af forruder er noget som dyrkes i lande hvor solen er ret kraftig. I norden har vi mangel på lys og vi har derfor også andre regler på området når det kommer til toning af bilens ruder.

Reglerne er simple!

Eftertoning af bilruder må kun ske bag bilens b-stolpe. Ikke alle ved hvor bilens b-stolpe er, og forklares bedst ved at sige stolpen som sidder mellem fordør og bagdør eller lige efter fordør hvis ikke man har en bagdør i bilen.

Bilens forruder må gerne have reduceret lysgennemtrængning fra fabrikkens side. og skal have en lysgennemtrængning på minimum 70%

Bilruder som gerne må tones eller sprøjtes, skal blot være gennemsigtige.

Find ud af om din bilmodel har bagruder og sideruder som er produceret med toning. Vi kan nemt udskifte dine nuværende bilruder og til en skarp pris se mere på rudefix.dk

Se om du har toning i din forrude ved at tjekke sideruden. Oftes så har forrude samme toning som siderude.

https://www.youtube.com/embed/nS6u09XAeE8

Synsregler og solfilm

Skal du have din bil til syn og er dine bilruder blevet forsynet med solfilm så kan du roligt køre bilen til syn, så længe det kun er på bilens ruder bag b-stolpen. Har du toning på forrude eller forreste sideruder, så er bilen ulovlig at køre i på offentlig vej og filmen skal fjernes for at kunne få bilen i gennem det lovpligtige syn.

BØDETAKS

Politiet kan give dig en bøde for hver tonet rude, ligesom at politiet kan give dig en bøde for hvert dæk eller hver pære i dine lygter der ikke virker.

Minimumstaksten pr bøde er derfor 1000kr.

Læs mere om – Toning af bilruder

Kilde: https://www.fstyr.dk/DA/Krav-til-koretojer/Spoergsmaal-og-svar/Koretojsteknik/Tekniske-krav-til-koeretoejer/Solfilm-og-toning-af-ruder.aspx