+4571991077 info@agsd.dk
Toning af bilruder og regler

Udgivet af Oliver

okt 22, 2021

Overvejer du at få færdigskåret solfilm på dine bilruder? Toning af bilruder er helt fantastisk, men ikke omkostningsfrit både økonomisk, men også sikkerhedsmæssigt.

Toning af siderude

3 fordele ved toning af bilens ruder:

  1. Varmegennemtrængning reduceres også afblegning af bilens instrumentbord og sæder
  2. Du bliver ikke blændet af solen og modkørende trafikanters forlygtelys
  3. Du sparer penge på brændstof. Da airconditionen ikke er så belastet

Det er ret tydeligt, at mørkere film toning er noget som dyrkes i lande hvor solen er ret kraftig. I Danmark og norden har vi mangel på lys i hele vinterhalvåret og vi har derfor også andre regler på området, når det kommer til toning af bilens forreste ruder og forreste sideruder.

 

Tonede ruder – Reglerne er simple!

Eftertoning af bilruder må kun ske bag bilens b-stolpe. Ikke alle ved hvor bilens b-stolpe er, og forklares bedst ved at sige stolpen som sidder mellem fordør og bagdør, eller lige efter fordør, hvis ikke man har en bagdør i bilen.

Bilens forruder må gerne have reduceret lysgennemtrængning fra fabrikkens side. lysgennemtrængning skal være på minimum 70% og fremgå i forruden.

Bilruder som gerne må tones skal blot være gennemsigtige og må ikke mørklægges 100%.

Find ud af om din bilmodel har en bagrude eller siderude som er produceret med mørktoning fra fabrikkens side.

Vi kan nemt udskifte din bagrude til en skarp pris. Se også priser på udskiftning af dine sideruder

Se om du har toning i din forrude ved at tjekke sideruden. Oftes så har forrude samme toning som siderude.

Synsregler og solfilm

Skal du have din bil til syn og er dine bilruder blevet eftertonet med solfilm, måske overvejer du at montere solfilm, du roligt køre bilen til syn, så længe det kun er på bilens ruder bag b-stolpen.

Har du toning på forreste ruder eller forreste sideruder, så er bilen ulovlig at køre i på offentlig vej. Filmen skal fjernes for at kunne få bilen igennem det lovpligtige syn. læs mere om tonede ruder synsregler

 

Montage af solfilm

Solfilm er et gennemsigtigt materiale monteret på vinduer for at beskytte dem mod lyset. Solfilm er velegnet til alle vinduestyper i biler, huse og hytter; men de bruges normalt på biler. Hvis vi skal sætte Solar Film på biler, skal det være nemt for vores bil. Det er svært at installere solpaneler uden at skulle lære de bedste teknikker.

Bøder – hvis du alligevel tager ‘chancen’

Ja. Bilen ser meget smartere ud, hvis dens vinduer og døre er dækket af hvid maling. Det sker bare ikke. Uanset hvad der sker, bør du ride de mørke døre rundt i byen og få din bøde fra politiet. Og de er forpligtet til at betale sanktioner på vinduer med ulovlige tonet vinduer. Bøden blev fastsat til 1000 kr. Bruger det ulovlige vindue. Så hold dig væk.

  1. Din bils Ruder skal være som nye, altså uden ridser og skader.
  2. Helt rene, fri for snavs, poleringsmidel mm.
  3. Helst afmonteret fra bilen. for at få det bedste resultat.

Du kan få din rude skæret ud af din bil og så få den limet i igen efter dine ruder er blevet tonet.

Bestil din autoglas montør og få os til at montere solfilm på dine bilruder professionelt.

 

BØDETAKS

Politiet kan give dig en bøde for hver tonede bilrude, ligesom at politiet kan give dig en bøde for hvert dæk eller hver pære i dine lygter, der ikke virker.

Minimumstaksten pr. bøde er derfor 1000kr.

 

Læs mere om – Tonede ruder regler

PDF fil fra Trafikstyrelsen – Vejledning om syn

Det skal du vide om solfilm

Solfilm inde i bilen. Det ser også smart ud, hvilket er rart, fordi filmen hjælper med at reducere temperaturen i kabinen. Hvad kan din forrude se, og hvorfor er den lovlig? Lad os se, hvor vi skal hen. solfilm til biler er ligetil. Filmene indeholder selv gennemskinnelig plast. Plastikken er fastgjort til en film, der dækker vinduerne. Det kan også anvendes på vinduer på både. Filmen er beregnet til beskyttelse mod solstråling, uanset hvor den anvendes, og dens formål bør være som følger.

Tonede ruder

3M solfilmen er designet til at øge komforten og beskytte køretøjets interiør og passagerer. ThreeM introducerede tonevinduer i 1966. Disse innovative produkter yder overlegen beskyttelse mod sollysstråler i næsten 40 år. 3m solfilm til biler er ideel til at reducere solskader. Komfort og stil er vigtige aspekter, men vores toneløse vinduer er ikke metaliserede, så din bil også er synlig om natten. Bring 3M innovation ind i din virksomhed. Følg venligst:

Toning af bilruder og regler

Hvordan skal vi installere vinduesfilm i biler for at reducere UV-blændingen? Toning af køretøjets vinduer har store fordele, det er ikke kun dyrt med hensyn til sikkerhed samt. Fordelene ved forruden af biler er helt klar: Toning forruden er en praksis i nogle områder, hvor solen er meget stærk. Danmark og Nord har dårlig belysning om vinteren, så der kan også være regler for toner til biler.

Hvad koster det så at få solfilm til bilen?

Det var et let svar. I modsætning til de fleste produkter på markedet kommer solceller til biler imidlertid i en række forskellige kvaliteter og derfor omkostningsintervaller. Den typiske gør-det-selv-løsning ved hjælp af udskåret solcellepapir er færdig for ca.300 kr. 400 kroner. Forskellige firkantede tal. De bedste film kræver ofte professionelle, fordi deres håndtering er vanskeligere. Det er klart, at selve filmene er dobbelt så dyre hvert år. Vindue, hvor man kan få den laveste pris på filmen.

Guide – Forårsklargøring af bilen

Guide – Forårsklargøring af bilen

Foråret er et af de mest kritiske tidspunkter på året når det kommer til klargøring af bilen til den kommende tid.

Vinteren slider og sætter sine spor på bilen Foråret byder på nye udfordringer

Kan mit Stenslag Repareres?

Kan mit Stenslag Repareres?

Det kan lyde lige så højt som et kanonslag og give en et stort chok, hvis man sidder i egne tanker under en køretur. Lyden fra stenen sætter spor af et stort stenslag på forruden. Stenslag er en almindelig form for beskadigelse af forruden, som oftest skyldes når...

Guide til skade i bilruden i Viborg

Guide til skade i bilruden i Viborg

Sådan håndtere en kvinde en skade på sin forrude, når manden ikke er i nærheden og man er på bilferie i Viborg. Gider du ikke læse blogindlægget og bare gerne vil have prisen på udskiftning af bilrude i Viborg så klik på den blå tekst. Kære kvinde, du kender sikkert...

0 Comments
2.3/5 - (203 votes)

Skal din bilrude skiftes?

Få et tilbud! Vi har kun brug for din nummerplade og postnummer.

Vi har modtaget dine oplysninger og går i gang med det samme.