Vinter tip til at få is af forruden.

Til at starte med så er det vigtigt at forstå hvorfor is binder til forruden.

Alt is som sidder på forruden er startet som vand enten fra dug i luften, regn eller sne som tør til vand og så fryser til is.

Vand som ligger på en overflade der er rug vil når det fryser binde mere end hvis overfladen var glat. Nu vil mange tænke at en forrude er glat. Svaret er både ja og nej! i forhold til grov asfalt så er en forrude eller glas glat. Men et slidstykke glas er rug og ikke glat i forhold til et nyt stykke glas. derfor vil man opleve hvis bilruden er ny at det er nemmere at skrabe is af. vandet har sværere ved at binde og når det så fryser så sidder det ikke så godt fast i ruden som hvis ruden var slidt..

Slid kommer af sand, sten, vinduesviskerne og lignende specielt under kørsel.

Uanset om du har en ny eller en slidt frontrude. Så kan du nanobehandle forruden. Nanobehandlingen giver en glattere overflade og gør det sværere for vand at binde på ruden (hvorfor de løber af som dråber) og derfor nemt eller nemmere at fjerne is fra bilruder med nanocover på end bilruder uden.

Man kan hvis forruden er meget ridset og medtaget, udskifte forruden til en ny.. Man vil udover forbedret udsigt opleve at ruden er nemmere at fjerne is fra. Et rudeskifte koster dog i gennemsnit 2300,-kr alt afhængig af bilmærke og model.

Andre ting som kan gøre det nemmere..

Vand på isen på ruden så det smelter.. PAS PÅ SPÆNDINGER i ruden som kan medføre at ruden flækker eller slår revner – specielt hvis man har stenslag, synlige som usynlige (mikroskopiske).

Køb en god isskraber (pas på lakken på bilen)

Installer et oliefyr eller dybkoger. Oliefyret kan times så det tænder kort før du skal køre og bilen vil derfor være varm og isen smeltet fra ruderne.

Læg en pressening over bilen når den er parkeret.

Parker i garage eller under tag, bro eller lignende overdække.

Leave a comment