Din bilproducent har udstyret dit køretøj med bilglas som er robust og kan modstå en hel del. Det er oftest mere end nok når du anvender bilen dagligt. For det meste er bilruder ikke noget som optager os alt for meget, når vi fragter os selv mellem punkt A og B. Eftersom bil glas er en integreret del af bilen, skænker vi først forruden en tanke når vi kører og det begynder eksempelvis at regne. Eller når isen skal skrabes af bilen på en kold vintermorgen. Det værste syn må nok være at spotte en gul lap i forruden, der er efterladt af en parkeringsvagt. Vedkommende har maks observeret bilen i 5 min mens man har været inde og handle.

Hvilken betydning har bilglas for dit køretøj?

Bilens ruder, hvad enten det er en forrude, bagrude eller siderude – spiller en vigtig rolle når vi kører. Det er en komponent som vi ofte tager forgivet. Bilruderne i bilen er med til at give dig et optimalt udsyn under kørslen. På denne måde kan du forudsige tingene og nå at reagere hensigtsmæssigt i trafikken. Derudover beskytter de dig mod flyvende objekter i form af små sten og insekter. Når du blandt andet suser ned af vejen i høj fart.

Desværre, så lever en bilrude sit eget liv. Den er bygget til at modstå det meste, men vi skal huske på at der trods alt kun er tale om glas. Vi ved af erfaring, at når man mindst forventer det, kan bilens ruder blive udsat for et stenslag. Alternativt kan den få en revne tværs over forruden eller blive smadret i forbindelse med hærværk.

Revnet forude på en bil
Større er ikke altid bedre, når vi snakker om revner i forruden

Hvad skal jeg gøre når min bilrude er blevet beskadig?

Når det først er sket, så er der ikke meget man kan gøre ved situationen. Husk at det ikke har noget at gøre med dig og dine køreevner. Det er altid en god ide, at man som bil ejer med jævne mellemrum undersøger tilstanden på bilens ruder. Med denne fremgangsmåde kan du komme eventuelle revner i forkøbet. Det er trods alt billigere at få lavet et mindre stenslag, end det er at udskifte en hel forrude, bagrude eller siderude.

Meget få bilister tager sig tid dagligt eller for den sags skyld ugentligt, til at gå en tur rundt om bilen og kigge nærmere på bilrudernes tilstand. Der er man mere tilbøjelig til at kigge efter nye Bilka buller eller skrammer på fælgen.

Rudefix anbefaler at man mindst en gang om ugen får kigget bilvinduerne igennem og tjekker om alt er som det skal være. Forhåbentligt vil der de fleste gange ikke være noget at spotte. Som bilejer ved du på nuværende tidspunkt nok allerede at man altid skal være forberedt på det uventet.

Finder du frem til at din bilrude beskadig, kan du passende besøg vores hjemmeside. Her kan du se med det samme din online pris for et rudskift for et rudeskift hos os. Vi udskifter din forrude hos dig eller der hvor bilen holder parkeret.


Vi fraråder at man kører med beskadiget bilglas

Når køretøjets bilrude først er blevet udsat og bilruden for en gangs skyld har givet efter for presset, så nedsættes førens udsyn drastisk. Dette har uden tvivl en negativ indflydelse på kørersikkerheden. Vi forslår derfor at man altid få udskiftet bilruden omgående, når uheldet er opstået. Da det ikke er forsvarligt at udskyde en reparation af eksempelvis en forude eller bagrude.

Såfremt du har fået smadret en siderude, så kan man godt dække sideruden til turen til værkstedet, og samtidigt kører ekstremt forsigtigt. Men det er ikke optimalt at forsætte at navigere sit køretøj i denne tilstand. Da udsynet til sidespejlet kraftigt forringes, og kan decideret være livsfarligt når du skal overhale et andet køretøj.

Knust bagrude på bil
En smadret bagrude som gøre bilen uegnet til kørsel

Online pris på en ny forrude, bagrude eller siderude

Find frem til den bedste pris på et rudeskift. Hos Rudefix har vi valgt at præsentere vores kunder for en online pris på samtlige bilruder. Dette gælder uanset om du står og skal have skiftet en forrude, bagrude, eller siderude (foran eller bagved). Som udgangspunkt giver vi dig ikke et tilbud på en ny forrude, da vores bilrude katalog omfatter alle biler der er registreret i Danmark. Find din online pris her – det er både billigt og nemt.

Der kan dog godt være tilfælde hvor man har et unikt køretøj, eventuelt en importeret bil fra USA eller en klassiker. Disse bilruder ikke er let tilgængelige og skal derfor bestilles. I disse tilfælde er du altid velkommen til at kontakte os først, også undersøger vi det nærmere med vores netværk af bilglas leverandører.

Udskiftning af en trekantet siderude

Heldigvis er det ikke så tit at behovet opstår til udskiftning af denne type af bilrude De helt små sideruder som oftest er den sidste og mindste siderude på en bil. Denne type af bilrude er ikke en man kan vælge på vores hjemmeside, men det er en vi stadigvæk godt kan assistere dig med. Du behøver blot at sende os en mail via vores kontaktformularen. Så tjekker vi side rudens tilgængelighed, og giver dig et tilbud på udskiftningen af ruden til netop din model.

Knus siderude på bil
Tildækket siderude på sort bil

Hvordan bestiller jeg en ny forrude, bagrude eller siderude hos Rudefix?

Vi har forsøgt at gøre det enkelt og nemt at bestille en ny bilrude til din bil. Specielt når det er tid til at den skal udskiftes og du leder en pris på udskiftning af bilrude. Du finder prisen på dit rudeskift ved at indtaste bilens nummerplade. Oftest finder vores system frem til den rude der sidder i din bil. Derefter fremgår prisen på et rudeskift inklusiv montering på hjemmesiden med det samme. Alternativt kan du også klikke dig igennem få trin, for at ligeledes finde frem til prisen på en ny forrude, bagrude eller siderude.

– Vælg type af bilrude som skal skiftes
– Vælg dit bilmærke
– Vælg din model
– Vælg din årgang


Klik på Næste for at gå videre

I nogle tilfælde behøver at vide mere for at kunne identificere netop den bilrude som er monteret i din bil. Det kan være tillægsspørgsmål som antal døre, om det eksempelvis er en hatchback osv. Derudover er det vigtigt at vide om der er varme i ruden samt hvilke førerassistenter bilens rude er udstyret med. Vi har desuden illustreret de forskellige komponenter, så du nemt kan identificere dem på din egen bil. I tilfælde af at du kommer i tvivl hvilket udstyr der sider i ruder.

Du kan til enhver tid kontakte os på info@3.65.206.170 eller ringe telefonisk til vores support på tlf. nummer 89 87 72 24.

Vi har åbent alle hverdage mellem 08-16

Vi findes for dig og din bil.
Kom inden for hos Rudefix5/5 - (1 vote)

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *